En anlamlı mezuniyet

Çerkezköy Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri, dün saat 11.00'da düzenlenen mezuniyet töreni ile diplomalarını aldılar.

Çerkezköy 3.06.2016 18:49:00 0
En anlamlı mezuniyet

PROTOKOL GÖLGEDE, VELİLER GÜNEŞİN ALTINDA
Çerkezköy Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis işler, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz ve Abdullah Nayir, Okul Müdürü Mustafa Murat Sütçü, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Eğitim Bir-Sen Çerkezköy Temsilcisi Ahmet Üzgün, okul müdürleri ve veliler katıldı. Törende protokol üyelerinin çadır altında gölgede, velilerin ise arkada güneşin altında oturmaları dikkatlerden kaçmadı.

 

HER MEZUNİYET BİR BAŞKA BASAMAĞIN BAŞLANGICIDIR
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Okul Müdürü Mustafa Murat Sütçü yaptı. Velilere seslenen Sütçü, “Sizden emanet olarak aldığımız evlatlarınızı kendinden emin, ne istediğini bilen bireyler olarak sizlere takdim ediyoruz” dedi. Konuşmasının devamında öğrencilere hitap eden Sütçü, “Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ile başlayıp okulumuzda devam eden eğitim hayatınız boyunca erdemle donatıldınız. Her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır” dedi.

 

EN ÖNEMLİ EĞİTİM KURUMLARINDAN BİRİYİZ
Çerkezköy Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nin, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da ikamet eden özel çocukların eğitimi ve geleceklerine yön vermede en önemli eğitim kurumlarından biri olduğunu kaydeden Sütçü, “Bu günün bizlere yakışır, mutlu bir gün olarak anılarımızda yer almasını temenni ediyor, bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

HEYECANDAN KONUŞAMADI
Program, 12-A sınıfı öğrencisi Zehra Yaman’ın, mezun olacak öğrenciler adına yapacağı konuşma ile devam etti. Konuşması sırasında çok heyecanlanan Zehra Yaman, heyecandan ağlamaya başladı ve konuşmasını tamamlayamadı. Daha sonra Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’daki özel çocukların mesleki eğtime adım atmalarına vesile olan hayırsever çift Serkan-Müjgan Karagöz’e, Kaymakam Metin Kubilay tarafından birer teşekkür plaketi takdim edildi.

 

EKPSS’DE BAŞARILI OLANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
Mezun olan öğrenciler adına 12-B sınıfı öğrencisi Mahsun Alagöz, elindeki Türk Bayrağı’nı 11’inci sınıf öğrencileri adına Muhammet Ali Kılıçaslan’a teslim etti. Bayrak teslim töreninin ardından EKPSS’de okulda ilk 4’e giren Mehmet Oğuz Erdoğan, Batuhan Kaya, Metehan Yeşilçam ve Merve Başak Odabaş’a ödülleri Kaymakam Metin Kubilay tarafından verildi. Program Kaymakam Metin Kubilay’ın konuşması ile devam etti.

İLK MEZUNİYET TÖRENİ
Mezun olan 30 öğrenciyi tebrik ederek konuşmasına başlayan Kaymakam Kubilay, “Diplomalarını alacak olan bu özel öğrencilerimizin velilerini de kutluyorum. Bu okulumuzda mezuniyet töreni ilk kez yapılıyor. Bundan sonraki yıllarda daha kapsamlı mezuniyet törenleri yapılmasını temenni ediyorum” dedi. EKPSS’de başarılı olan öğrencileri de tebrik eden Kubilay, “Halk Eğitimi Merkezi’nde de EKPSS kurslı veriliyor” dedi ve eğitime katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

 

ÖNCE ÖZÜR SONRA TEŞEKKÜR
Programa geç katılan İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, geç kalmasının nedeni olarak Çerkezköy’deki trafik ışıklarını gösterdi. Geç kaldığı için katılımcılardan özür dileyen İşler, “Bir özür de Karagöz ailesine borçluyum. Uzun zaman önce kendilerini ziyaret edeceğime dair söz verdim fakat tutamadım. Buradan huzurunuzda hem kendilerinden özür diliyor, hem de son yaptıkları bağış nedeni ile de teşekkür ediyorum. Kendilerine ait 3 katlı evi, Milli Eğitim Müdürlüğümüze tahsis ettiler. Buraya bir anaokulu yapacağız. Allah gönlünüzü var etsin” dedi.
Konuşmaların ardından mezun olan 30 öğrenciye diplomaları protokol üyeleri tarafından verildi. Sonra da öğrenciler 10’dan geriye doğru sayarak keplerini havaya attı.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10