Yerel gazeteciler Kardeş'in konuğu oldu

Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Genel Başkanı Nezir Karayün önceki gün beraberindeki dernek üyeleri ile birlikte Çerkezköy'e gelerek Çerkezköy Haber Gazetesi İmtiyaz sahibi Şaban Kardeşâ€?

Çerkezköy 5.06.2016 19:53:00 0
Yerel gazeteciler Kardeş

AKAY’DA KATILDI

Edirne’deki dernek şubesinin açılış öncesi Çerkezköy’e uğrayan Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Genel Başkanı Nezir Karayün ve dernek üyeleri derneğin Çerkezköy’de temsilciliğini yapan gazetesi Şaban Kardeş tarafından kahvaltıda ağırlandı. Programa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da katılırken, programda gazeteci Şaban Kardeş, konuk gazetecilere Çerkezköy ve yerel gazeteler hakkında bilgiler verdi.

 

“YEREL BASINA ÖNEM VERİYORUZ”

Kahvaltının ardından programda konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ İlçemize hoş geldiniz. Ülkemizde yerel basının nedenli önemli görevler yaptığını ve önemli olduğunu biliyoruz. Bugün gazeteci Şaban Kardeş’in ev sahipliğinde sizlerle bir arada olmaktan da son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Çerkezköy, Tekirdağ’ın İkinci büyük ilçesi ve ayni zamanda Türkiye’nin  en önemli bir sanayi kentidir.Devamlı hızla büyüyen ve gelişen kentimizde bizler az önce ifade ettiğim gibi yerel basına çok önem veriyoruz. Yapacağımız ve yaptığımız işlerde basınımız bize yön veriyor ve ayni zamanda kamuoyu oluşturması dolayısıyla da bizlere büyük bir destek veriyor. İki yıldan bu yana Belediye Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Bu görev zarfından kentimize çok güzel işleri hayata geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz.Çok daha iyi projelerin hepsini hayata geçirmek içinde de yoğun bir çalışma içersindeyiz. Böyle bir güzel bir kent için basınımızla el birliği içerisinde de çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu nedenle her yerel basın bulunduğu bölgede bölgesinin kalkınmasına katkı sağladığına inanıyor ve tüm basın mensubu arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği kafilesinde bulunan ve “Bu senin Kaderin” albümünü çıkaran ses sanatçısı Gülşen Akgün Başkan Akay’a albümünü hediye etti. Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Genel Başkanı Nezir Karayün’de, “Bu gün kahvaltıda Derneğimiz üyesi meslektaşım değerli Şaban Kardeş’in konuğu olmaktan son derece mutluyuz ve meslektaşım Şaban Kardeş’e çok teşekkür ediyorum. Yerel Basın olarak ülke çapında yayımlanan yerel basınımızın bölgelerinde etkin ve güzel yayınlar yaptığını görüyoruz. Çoğu yerel basın kısıtlı imkanlarıyla ayakta durmaya çalışıyor. Yerel basının iyileştirilmesi konusunda  bir dizi girişimlerde bulunduk ancak henüz bir netice alamadık. Çerkezköy’de sizleri de  bu vesileyle aramızda görmekten çok mutlu olduk.”dedi. Karayün konuşmasının ardından Başkan Akay, Lonca medya’nın kamera karşısına geçerek Çerkezköy ile ilgili bilgiler verdi.

 

HABER TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİLER

Kahvaltı programının ardından Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün ve beraberindeki gazeteciler Haber gazetesi, Marmara haber gazetesi, T Haber Tv ve Radyo Haber tesislerini gezerek Kardeş’ten bilgiler aldı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10