Belediye işsizlerin umut kapısı oldu

Çerkezköy Belediyesi ile İŞ-KUR işbirliğinde yaklaşık 1 yıl önce belediye bünyesinde kurulan Özel İstihdam Bürosu aracılığı ile 1 yılda toplam 650 kişi iş sahibi oldu.

Çerkezköy 8.06.2016 18:08:00 0
Belediye işsizlerin umut kapısı oldu

BİN 100 KİŞİ BAŞVURDU

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Belediyemizin sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Özel İstihdam Bürosu’na son 1 yılda toplam bin 100 vatandaşımız başvurdu. Yapılan başvurular kapsamında firmalarla iletişime geçildi ve başvurular değerlendirilmeye alındı. Değerlendirmeler neticesinde uygun adaylar firmalar ile görüştürüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda 650 vatandaşımız iş sahibi oldu” ifadelerini kullandı.

 

ŞEHRİMİZDE İŞSİZLİĞİ MİNİMİZE ETMEYİ AMAÇLADIK

Özel İstihdam Bürosu’nun iş arayan vatandaş ile işçi arayan firmalar arasında köprü vazifesi gördüğünü kaydeden Başkan Vahap Akay, “Çerkezköy her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Sanayi merkezi olan Çerkezköy’e her yıl binlerce vatandaşımız iş umuduyla göç ediyor. Çerkezköy Belediyesi olarak şehrimizde işsizliği minimize etmek için Mayıs 2015 tarihinden beri Özel İstihdam Bürosu ile hizmet vermeye çalışıyoruz. Bugüne kadar bin 100 vatandaşımız başvuru yaptı. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 120 firma yetkilisi ile görüştürüldü. Veri tabanımıza kayıt edilen vatandaşlarımızın özgeçmişleri firma yetkililerine iletildi. Firmalar Özel İstihdam Büromuzun kayıt altına almış olduğu 650 vatandaşımıza bünyelerinde iş verdi” dedi.

Çerkezköylülerin iş bulma konusunda çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Özel İstihdam Bürosu olarak yetkili arkadaşlarımızca gerek Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmalara, gerekse çeşitli şirketlere daha fazla ulaşmaya çalışıp, daha fazla işsiz vatandaşımıza hizmet etmek istiyoruz. Çerkezköy Belediyesi olarak elimizden gelen sorumluluk ve gayreti yerine getirmeye hazırız” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10