Uzunhacı taraftar duvarı büyük ilgi görüyor

Kapaklı Uzunhacı Mahalle gençleri yaklaşık 25 yıldan bu yana mahallenin meydanında bulunan bir evin dış duvarını her yıl Türkiye Ligi şampiyonu olan takımın renklerini boyayarak ve sembolünü koyarak

Kapaklı 9.06.2016 18:29:00 0
Uzunhacı taraftar duvarı büyük ilgi görüyor

TARAFTAR DUVARI

Adını taraftar duvarı koyan gençler ve mahalle sakinleri mahallelerine dışarıdan gelenlerin ilk dikkatini çeken yer olduğunu ve burada kenti takımının bayrağı olmasa bile gelenleri bu duvarın önünde mutlaka bir hatıra fotoğrafı çektirmeden gitmedikleri de dikkat çekiyor.

 

İLGİDEN MEMNUNUZ

Mahalle Muhtarı Ahmet Çakır taraftar duvarının ilgi görmesinden memnun olduklarını belirtti. Muhtar Çakır, “Ben hasta Fenerbahçeliyim. Ancak buradaki taraftar duvarının oluşturulmadaki esas amacı spor adına taraftarlar adına birlik ve beraberliği sağlamak ve spora destek olmak.Bu taraftar duvarı oluşturulması yıllar önce o zaman daha köy statüsündeydik.O  dönem köyümüz gençleri bir araya gelerek bir karar alıyorlar ve diyorlar ki her sene hangi takım Türkiye şampiyonluğunu kazanırsa köy meydanındaki duvara o takımın renklerini ve sembolünü boyayalım ve bir yıl yani yeni şampiyona takım belirlenene kadar duvarda şampiyon olan takımın renkleri ve sembolü dursun diye karar alıyorlar.Ve Gençlere köy haklıda destek ver,ince bu yıllardır geleneksel olarak her yıl hangi takım şampiyon olursa onun renklerine boyanıyor.Ben koyu bir Fenerbahçe taraftarıyım ama saygı duyuyoruz.Bu taraftar duvarını görmek için bölgeden sürekli gelenler oluyor ve çok ilgi çekiyor. Her gelen mutlaka bu taraftar duvarının önünde bir hatıra fotoğrafı çektirmeden de gitmiyor.Mahallemize gelen siyasiler bile büyük ilgi gösteriyor ”dedi.

 

SPOR ADINA ÇOK GÜZEL BİR OLAY

Uzunhacı mahallesini ziyaret eden Optimed Hastanesi Kurumsal pazarlama Sorumlusu Metin Demirtaş’ta, “Uzunhacı’ya geldiğimde mahalle meydanında ilk dikkatimi çeken bir duvarda Türkiye Süper ligi Şampiyonu olan Beşiktaş’ın renkleriyle boyandığını ve sembolünü gördüm. Sonra Mahalle muhtarına sordum bu nedir. Diye oda bana bu konuda gerekli açıklamayı yaptı. Aslında spor adına taraftarların birlik ve beraberliğini pekiştirmeleri adına çok güzel bir durum olduğuna inanıyorum. İlgimi çeken bu taraftar duvarı önünde köy muhtarı ve mahalle sakinleriyle bende bir hatıra fotoğrafı çektirdim.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10