İşlek "artık yer almayacağım"

Çerkezköy Haber Gazetesi'nin 2011 yılından bu yana ilçede yapılamayan yağlı güreşlerle ilgili 'Çerkezköy'ün Ağası Kim' manşetiyle yer verdiği habere, Çerkezköy Yağlı G?

Çerkezköy 12.06.2016 17:09:00 0
İşlek

Çerkezköy ve bölgede son yıllarda ata sporun gelişmesinde büyük rol oynayan ve katkı sağlayan Çerkezköylü iş adamı Mesut İşlek, Ata sporunun gelişmesine katkıda bulunmak için 20 yıl boyunca destek verdiğini söyledi. 

MASRAF 200 BİN LİRA
20 yıllık süreç içinde çeşitli kuruluşlar ve belediye ve derneklerinde katkı sağladığını belirten İşlek, "Son birkaç yıldan bu yana güreşlerin aksatılmadan yapılmasını sağlamak için bir derneğimiz çatısı altında iki yıl yapma gayreti içinde bulunduk. Ben, maddi ve manevi her zaman destek olmaya çalıştım ve bu organizasyonlarda da ilk sırada ağa oldum. Dışarıdan bu tür organizasyonlar bazı kişilere çok basit geliyor. Oysa göründüğü gibi değil. Bu işi organize ettiğinizde bu işi a dan z ye kadar yapan organizatörleri buluyorsunuz. O size getirilecek güreşçilerin alacağı paraları, yollukların ne kadar olduğunu söylüyor ve ona bu paraları peşin ödemek zorundasınız. Yoksa parayı vermezseniz başa güreştireceğiniz güreşçi bile gelmiyor.Bir güreş organizasyonunda en az 11 kategori de güreş yapılıyor ve en az 400 güreşçi geliyor.Bunun masa hakemleri,var,sayı hakemleri var, saha hakemleri var, cazgırları var ,davul zurna ekibi var ve her güreşçi ve gelecek görevliler için 50 ile  100 lira gibi bir yolluk parası vermek zorundasınız. Bunun toplamı da 20 ile 40 bin lira arasında. Bunu da vermeseniz adam gelmiyor. Bunlar hep maddiyata dayanıyor. Bugün bir güreş organizasyonunun maliyeti 150 bin ile 200 bin liradır. Bu nedenle bu organizasyonun yeniden hayata geçirilmesi için ister belediye ister başka bir kurum yada kuruluşlar bu işi üstlenebilir,yada belediye bu iş için sponsor kuruluşlar bulabilir."dedi.

 

AKAY İLE GÖRÜŞTÜM
Güreşlerin hayata geçirilmesi yönünde bir kez Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile görüştüğünü de belirterek, “Dönemin belediye başkanı Ali Ertem’in katkı vermemesi ve başka bu işleri üstlenecek bir kurum ve kuruluş çıkmaması nedeniyle 2014 yılına kadar ilçemizde bu güreş organizasyonu yapılmamıştı .2014 yerel seçimleri sonrasında belediye başkanlığı görevine gelen Vahap Akay başkanımızla bir görüşmemiz oldu. Kendileri 'bakarız' dediler. Ancak bir daha bir araya gelmedik ve görüşmedik.”dedi.

 

BU İŞLER MADDİYATA DAYANIYOR
İşlek, sözlerin şöyle sürdürdü: "Bu tür organizasyonları şahıs olarak yapma gibi bir şansınız yok. Olmuş olsa da bir yere kadar maddi katkı sağlayabilirsiniz. İlçemizde Ata sporumuzun iyi yerlere gelmesine katkı sağladığımı sanıyorum. İşlerimin yoğun olması dolayısıyla ve yeni yatırımlara başlamam nedeniyle artık bu tür güreş organizasyonlarına maddi yönden destek veremeyeceğim. Ancak yapılması konusun da fikir olarak ve manevi yönden destek vereceğim. 20 yıldır ilçemde yağlı pehlivan güreşlerinin iyi yerlere gelmesi için canla başla mücadele verdim. Bugüne kadar da hiçbir kimse bu işin kolay mı? zor mu? yada nasıl yapıldığını sormadı. Bu tür işler gönül işleri olduğu gibi ve de maddiyata dayanıyor. Bu işi üstlenecek olanlarda gerekli desteği vermeye hazırım ve de vereceğim. Gerçekten işlerim yoğun. Bu tür organizasyonlarda artık yer almayacağımı bir kez daha belirtiyorum. Beni Çerkezköy’ün efsane ağası yapan halkımıza teşekkür ediyor. Bu unvan bana yeter.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10