Babasının kabrini 43 yıl sonra buldu

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyeleri ile birlikte Çerkezköy Belediyesi'nin düzenlediği Kıbrıs gezisine katılan Mehmet Yüksel, Boğaz Şehitliği ziyareti sırasında 19

Çerkezköy 14.06.2016 20:09:00 0
Babasının kabrini 43 yıl sonra buldu

BABAM HAREKATA KATILDIĞINDA 1,5 YAŞINDAYDIM

Çerkezköy Belediyesi tarafından organize edilen Kıbrıs gezisinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği kafilesine şehit yakını olarak katılan Mehmet Yüksel, hiç beklemediği bir olay yaşadı. Kafilenin Boğaz Şehitliği ziyareti sırasında mezarları tek tek dolaşan ve dualar eden Mehmet Yüksel, henüz 1974 Barış Harekatı’nda şehit olan babası İsmail Yüksel’in mezarını bulunca gözyaşlarına boğuldu. Babasının 43 yıl önce şehit olduğunu belirten Mehmet Yüksel, “Babam Barış Harekatı’na katıldığında ben 1.5 yaşındaydım. 43 yıl sonra Kıbrıs’a gelmek ve babamın mezarını bulmak nasip oldu. Çok mutluyum” dedi.

 

SİZLERİN SAYESİNDE BABAMIN MEZARINI BULABİLDİM

327 şehidin mezarının bulunduğu Boğaz Şehitliği’nde şehitlerin isimlerinin yer aldığı panoda babasının adını görünce heyecanlanan Mehmet Yüksel, tek tek mezarları kontrol ederek babası İsmail Yüksel’in mezarını aradı. Şehit babasının mezarını bulan Mehmet Yüksel gözyaşlarına hakim olamadı. Babasını hiç görmediğini söyleyen Mehmet Yüksel, “Sizlerin sayesinde babamın mezarını bulabildim” dedi ve gezinin düzenlenmesinde emeği geçen başta Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri olmak üzere herkese teşekkür etti. Babasının mezarı başında sevinç ve hüznü bir arada yaşayan Mehmet Yüksel’in duygu yoğunluğu yaşadığı anlara Kıbrıs Gazileri de ortak oldu. Gazilerin de desteği ile güçlükle ayakta durabilen Mehmet Yüksel uzun süre gözyaşlarını tutamadı.

 

YÜKSEL’E ŞEHİTLİK BERATI VE MADALYA VERİLDİ

Kafilenin Kıbrıs Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği ziyaretinde de Mehmet Yüksel’i bir sürpriz bekliyordu. Dernek bünyesindeki müzede yer alan şehit fotoğrafları arasında babasının fotoğrafını bulan Mehmet Yüksel bir kez daha duygu dolu anlar yaşadı. Panodaki fotoğrafın nereden bulunduğunu merak eden Mehmet Yüksel, “Bu fotoğraf ben de bile yok” dedi. Kıbrıs Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan ise fotoğrafın Türk Silahlı Kuvvetleri’nden temin edildiğini belirtti. Ziyarette Kıbrıs Barış Harekatı Şehidi İsmail Yüksel’in oğlu Mehmet Yüksel’e Şehitlik Beratı ve derneğin madalyası hediye edildi.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10