"Rekolte beklentimiz 400-500 kilo"

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak bu yıl bölgede yağışların zamanında yağdığını ve ekili alanlara zarar vermediğini belirtti ve dekar başı rekolte beklentilerinin i

Çerkezköy 15.06.2016 17:50:00 0

BU YIL ÇİFTÇİMİZİN YÜZÜ GÜLECEK

Başkan Hasan Toprak dün düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada bu yıl çiftçilerin yılı olacağını ve beklentileri doğrultusunda ürün alacaklarını söyledi. Başkan Toprak, “Her yıl bahar ayında yağan yağmurlar çiftçimiz için hem iyi hemde risk oluşturmaktadır. Ancak Bu yıl Baharda yağan yağmurlar hiçbir risk oluşturmadı ve bu da çiftçikler olarak bizleri çok sevindirdi.Son yağan yağmurlarda mahsülümüze hayat verdi  ve artık hasan günü geldi.Bir kaç gün önce yulaf,arpa ve erken biçilen buğday hasadı yapıldı.Pazartesi günü itibariyle de düz ara hasad başlayacak.”dedi.

 

BORSA 90 KURUŞTAN ALIMLARA BAŞLADI

Başkan Toprak, bu yıl Borsa’nın buğdaya 90 kuruş fiyat verdiğini ve ilk ürünü bu fiyattan aldığını belirterek, “Bölgemizde ilk hasadı gerçekleştiren çiftçilerimizin bazıları borsaya ürünlerini satmışlar ve borsa 90 kuruş fiyat vererek bu fiyattan alım yapmış. Temennimiz bu fiyatın altına düşmesin. Bu fiyatın altına düştüğünde çiftçimiz perişan olur.dediğim gibi bu yıl beklentimiz doğrultusunda üretim gerçekleşecek olması bizleri memnun ediyor.Bu nedenle dekar başı rekolte beklentimiz 400-500 kilogram arasında.”diye konuştu.

 

AYÇİCEKTE DE REKOLTE BEKLENTİMİZ VAR

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim kurulu Başkanı Hasan Toprak, bu yıl ayçiçeğinde de rekolde beklentisi içinde olduklarını ifade ederek, “yağışların zamanında ve ekili alanlara zarar vermeden yağması  ayçiçeğine de hem iyi geldi hemde bizim rekolte beklentimizi güçlendirdi.İnşallah temennimiz ayçiçeği ürünümüzde de beklentilerimiz doğrultusunda ürün elde edeceğiz diye umutluyuz.”ifadelerini kullandı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10