İftar geleneğini 40 yıldır aralıksız sürdürüyor

Çerkezköy'lü iş adamı Bellona Bölge Başbayii Onursal Başkanı Gafur Güneş, her yıl doğduğu köy olan Saray Kadıköy Mahallesinde dedesinden kalan iftar yemeği geleneğini 40 yıldır aralÄ?

Saray 21.06.2016 17:56:00 0
İftar geleneğini 40 yıldır aralıksız sürdürüyor

DEDE MİRASINI ÖMRÜM OLDUKÇA DEVAM ETTİRECEĞİM

Gaffur Güneş, “Rahmetli  Recep dedemin başlattığı toplu iftar yemeklerini dedem vefat ettikten sonra ben üstlendim ve 40 yıldan bu yana da aralıksız olarak her yıl devam ettiriyorum. Özellikle Ramazan ayında kalabalık bir topluluğa iftar verdiğinizde iftar vereni de ruhen huzura kavuşturuyor. Çünkü bu iftar programları karşılık beklemeden Allah rızası için verilen yemeklerdir. Benden sonra bu iftar programını torunlarım  devam ettirir mi bilmiyorum.Devam ettirilsin yada ettirilmesin diye de bir şey demem. Kendileri bilir. Ama ben ömrüm olduğu sürece bu toplu iftarları devam ettireceğim” diye konuştu.

 

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Gafur Güneş, önceki akşam verdiği iftar programına katılan mahalle halkı başta olmak üzere Çerkezköy’den gidenlere de  katılımları için teşekkür etti.Gaffur Güneş “ Her yıl olduğu gibi bu yılda 40. İftarımızda köy halkımız ve Çerkezköylü dostlarımızla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. İnşallah bundan sonrada sağlığımız elverdiğince siz değerli dostlarımla bir arada olmak en büyük dileğim” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10