Bu düğümü kim çözecek?

Çerkezköy Belediyesi'nin Kızılpınar Mahallesi'nde bulunan futbol sahasında revizyon çalışmaları yapmak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden beklenen izin yazısı hala gel

Çerkezköy 22.06.2016 18:14:00 0
Bu düğümü kim çözecek?

KENDİMİZ İÇİN BİR ŞEY İSTEMİYORUZ

Kızılpınar Mahallesi 424 ada 1 parselde bulunan futbol sahasının akıbeti hala netlik kazanmadı. Çerkezköy Belediyesi burada revizyon çalışması yapıp, sahayı gençlerin ve spor kulüplerinin kullanımına açmak istiyor. İmar planlarında Spor Alanı olarak geçen futbol sahasının geçtiğimiz yıllarda okul yapımı için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne  tahsis edildiğini kaydeden Başkan Akay, “Biz buraya kendimiz için bir şey yapmak istemiyoruz. Burası yıllardır futbol sahası olarak kullanılıyor zaten. Biz gerekli revizyon çalışmalarını tamamlayıp, sahayı gençlerimizin ve spor kulüplerimizin kullanımına açmak istiyoruz” dedi.

 

3 AYDIR CEVAP GELMEDİ

Sporla uğraşan gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durduğuna dikkat çeken Başkan Vahap Akay, “Daha huzurlu bir gelecek için çocuklarımızın sporla iç içe olması gerekiyor. Bu yönde atılacak önemli adımlardan birisi de bu projedir. Biz gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını ve sporla meşgul olmalarını istiyoruz. Bunun için Kızılpınar Mahallesi’ndeki futbol sahasını revize etmek istiyoruz. Fakat bu alan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisli olduğu için yaklaşık 3 ay önce kendilerinden izin yazısı istedik. Hala bir cevap gelmedi” diye konuştu.

 

BİZDEN YENİ EĞİTİM ALANI İSTEDİLER

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sahada revizyon çalışmalarının yapılmasına sıcak bakmadığını kaydeden Başkan Akay, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bizden izin yazısına karşılık yeni bir eğitim alanı tahsis etmemizi istiyor. Ya da imar planlarında spor alanı olarak geçen bu yer ile ilgili plan değişikliği yapılmasını ve burasının eğitim alanına çevrilmesini istiyor. Biz burayı düzenleyip futbol takımlarımız için kullanılabilir bir hale getirmek maksadıyla yaklaşık 3 ay önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden dilekçeyle izin istedik. Olumlu bir geri dönüş yapmayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aksine bizden bazı taleplerde bulundu” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR KIZILPINAR’A ZATEN OKUL YAPIYOR

Akay, “Futbol sahasında düzenleme yapmamıza karşılık bizden kendilerine yeni bir eğitim alanı tahsis etmemizi istediler. Elimizde eğitim alanı olmadığını söyledik. O zaman alanla ilgili plan değişikliği yapılmasını ve burasının eğitim alanı olarak değiştirilmesini istediler. Zaten Büyükşehir Belediyesi’nin 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında Çerkezköy’de yapacağı okulun biz özellikle Kızılpınar Mahallesi’nde yapılmasını istedik. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapması gereken okulu biz zaten orada Büyükşehir Belediyesi yardımıyla şu an yapıyoruz. Elimizden geldiğince bizim işimiz olmamasına rağmen okullarımıza gerekli destekleri veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz. Fakat tüm bunlara rağmen bizden hala eğitim alanı istemelerine anlam veremiyoruz” dedi.

 

PROJEMİZ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ENGELİNE TAKILDI

İlçede spor alanlarının yetersizliğine dikkat çeken ve Çerkezköy’de faaliyet gösteren spor kulüplerinin yeni bir sahaya kavuşması için çaba harcadıklarını kaydeden Başkan Vahap Akay, “Maalesef projemiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü engeline takıldı. Yeni sezona hazırlanması planlanan futbol sahası, tabiri caizse kaderine terk edildi” dedi. Belediye Başkanı Vahap Akay, konuyla ilgili bir süre önce İlçe Kaymakamı Metin Kubilay ile görüşmüş; Kaymakam Kubilay da konuyla ilgileneceğini söylemişti. Aradan geçen süre zarfında Kaymakam Metin Kubilay’ın sessizliğini koruması da dikkatlerden kaçmadı. Kaymakam Kubilay, basın mensuplarının konuyla ilgili röportaj taleplerini de cevapsız bıraktı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10