Gören yok mu ?

Çerkezköy Belediye Başkanlığı tarafından görme engellilere yol tayin eden ve gidecekleri yönü bulmaları için 5 yıl önce yaya kaldırımlarının bir tarafına yapılan sarı kabartma bantların bi

Çerkezköy 23.06.2016 17:38:00 0
Gören yok mu ?

“GÖRME ENGELLİLERE SAHİP ÇIKAN YOK “

Görme engelliler için yaya kaldırımlarında yapılan Sarı bantların bozulması nedeniyle, görme engelli vatandaşlar bu kaldırımlardan geçerken büyük zorluk çekiyor ve her an başlarına olası bir kaza gelmesi ise tedirginlik yaratıyor. İsmini açıklamayan görme engelli bir vatandaş’ta, “Bizim yolumuzu bulmamıza yardımcı olan sarı kabartma bantların büyük bir bölümünün bozulması ve aylardır onarılmaması nedeniyle artık buralarda tek başımıza yürüyemez ve yönümüzü bulamaz olduk.Bu nedenle de sokağa çıkmakta zorlanıyoruz. Bize ayrılan ve bizler için yapılan kabartma sarı bantlı kaldırımların acilen onarılmasını istiyoruz. Belediye ve tüm yetkililer bizim sesimize kulak versin ve bizleri mağdur etmesin.”dedi.

 

“ÇİRKİN GÖRÜNTÜ OLUŞTURUYOR”

Engelli kabartmalı Sarı bantlı engelli yollarının bozuk oluşundan vatandaşlar da rahatsızlık duyduklarını belirttiler, “Vatandaşlar, “Bozulan görme engelli yolunun her geçen gün daha da yol olması ile bazı yerlerde ise uzun bir mesafe de sarı batlı engelli yolu kalmadı. Kaldırımlarda yer alan kabartmalı sarı bantlı görme engelli yolu artık çirkin bir örüntü oluşturuyor.Bu görme engelli yolu acilen yapılmalı..yetkililer bu konu ile yakinen ilgilenerek gereğini yapmalı”dediler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10