"Sizlerin desteği bizler için önemli"

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Tülay'a TSF İl Temsilcisi Mehmet Vardar, TSF İlçe Temsilcisi Murat B

Kapaklı 24.06.2016 18:14:00 0

TEŞEKKÜR ETTİ

Ziyarette konuşan TSF Başkanı Gülkız Tülay, son yıllarda satrançta alt yapıda çok iyi olduklarını söylerken, “Bizim için en önemli kitlemiz kulüpler. Kulüpler arasında rekabet olacak mutlaka ama rekabetin boyutu tarzı güzel olması lazım. Biz Tekirdağ bölgesinde son birkaç yıldır bunu çok güzel yaşıyoruz. Hemen de meyvelerini vermeye başladı” diye konuştu. Son yıllarda kurumları da işin içerisine sokmaya çalıştıklarını söyleyen Tülay, “Sizlerin destekleri bizler için çok önemli bizlerde özellikle son yıllarda kurum amirleri ve yerel yönetimleri işin içerisine çekmeye çalışıyoruz.  Kapaklı Business Otelde yapılan Kaymakamlık turnuvası bizim için çok önemliydi. Biz önemli turnuvaları federasyonun sitesinden yayınlarız, Kapaklı turnuvasına da  sitemizden yayınladık.  Önemli bir  turnuva idi. Belediye Başkanına ve otel sahibine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum “ dedi.

 

“ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ”

TSF İl temsilcisi Mehmet Vardar’da ilçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün satranç sporuna büyük önem ve destek verdiğin söylerken, “Kapaklı Satranç turnuvasında bir söz söylemiştim “Bir İnsan değişir, sanki dünya değişir” sözcüğü benim için çok önemli. Kapaklı’da da kaymakam beyle birlikte spor ve satranç adına çok şey değişti” diye konuştu.

 

“ZEKA OYUNLARI İLÇESİ YAPTIK”

Ziyaretten ötürü teşekkür eden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz “ Kapaklı’yı zeka oyunları ilçesi haline getirmeye başladık. Geçtiğimiz günlerde dama turnuvası gerçekleştirdik. Bir okulumuzda zeka oyunları ile ilgili bir kat oluşturduk. Satranç tüm sporların başı olsa da  , burada satrancın dışında diğer zeka oyunlarımızda yer alıyor. Sadece satrançla da kalmasın istedik. Tekirdağ ve ilçemizde baktığımızda kız çocuklarımız satrançta daha başarılılar. Satranç sporu çocuklarımızın ileriyi görmesi açısından bir bakış açısı sağlıyor. Oyun teorisinin bir numaralı oyunu satranç sporu aracılığıyla aslında çocuklarımıza bir yaşam tarzı aşılamaya çalışıyoruz. Satrancın temel kuralı sizin her hamlenize karşı rakibinizin de bir hamlesi olabileceğini bilmek gibi bir felsefeyi öğretebilirsek bu çocuklar hayatta da başarılı olurlar. “ dedi.

 

“SATRANÇ KÖŞELERDE YAPILMAMALIDIR”

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Kapaklı satranç turnuvasını önümüzdeki yılda düzenlemek istediklerini söyleyen kaymakam Gürbüz, “Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz Kapaklı Satranç turnuvasında 20 bin TL civarında ödül verdik. 4 yıldızlı bir otelimizde turnuvayı düzenledik. Satranç sporu artık köşelerde yapılmaması lazım.  Gelecek yıllarda da Satranç turnuvamızı tekrar düzenlemek istiyoruz. Geçtiğimiz yıl Türkiye Satranç Şampiyonası Üçüncüsü GM Kıvanç Haznedaroğlu’nu ilçemizde ağırladık. Önümüzdeki yılda yine bir GM satranç sporcumuzu ilçemizde ağırlamak istiyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından ilçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz tarafından TSF başkanı Gülkız Tülay’a üzerinde Atatürk fotoğrafı ,Türkiye haritası ve  Ay Yıldızlı Bayrağımızın  bulunduğu  fincan takımı hediye edildi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10