Çifti Kayıt Sistemi için son gün 30 Haziran

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)'nde başvuruların 30 Haziran Perşembe günü mesai saati bitiminde sona ereceğini kaydetti. Toprak, çiftçilere uyarılarda

Çerkezköy 24.06.2016 18:21:00 0
Çifti Kayıt Sistemi için son gün 30 Haziran

“KAYITLARI YAPTIRSINLAR”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamayla konuyla ilgili gerekli bilgileri verdiğini belirten Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Çiftçi Kayıt Sisteminde başvurular 30 Haziran Perşembe günü mesai saati bitiminde sona erecek. Bütün çiftçilerimiz bir an önce  Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularını yaptırmaları gerekiyor. Başvuru yaptırmayan üreticiler, yıl içinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi desteklemelerden yararlanamayacaklar” diye konuştu.

 

UYARIDA BULUNDU

Toprak “  Yıl içinde yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklemeler için de ÇKS başvurularını mutlaka yaptırması gerekiyor. Çiftçilerimiz 30 Haziran 2016 Perşembe günü mesai bitimine kadar 2016 yılı ÇKS başvurularını yaptırmalıdır. Üreticilerimiz, Ramazan Ayı’nı da dikkate alarak, muhtemel sıkışıklıkları düşünerek son günü beklenmeden odalarımızdan alacakları çiftçi belgesi ve diğer belgelerle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının il ve ilçe müdürlüklerine bir an önce başvurusunu yapmalıdır” dedi.

 

2016 DESTEKLERİNDEN FAYDALANAMAYACAKLAR

ÇKS kaydını yaptırmayanlar, 2016 yılındaki desteklerden faydalanamayacağını kaydeden Toprak “ Çiftçiler 30 Haziran'dan sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri dışında yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapamayacaklar. Çiftçiler, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS’ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini ise 15 Temmuz-15 Ağustos tarihlerinde yaptırabilecekler” dedi. Toprak, mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişikliklerinin üretim yılı içinde yapılabileceğini ifade etti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10