Esnaf Güvenbir'e emanet

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Güvenbir OSGB ile yaptığı protokol ile üyeler " İş Yeri Uzmanlığı ve İş Yeri Hekimi hizmetlerini" indirimli bir şekilde alacaklar.

Çerkezköy 27.06.2016 18:48:00 0
Esnaf Güvenbir

“DAHA SIKI DENETLENECEKLER”

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda düzenlenen imza törenine Oda Başkanı Ali Bozdağ, Güvenbir OSGB Genel Müdürü Dr. Ali Çolak ve Güvenbir OSGB Satış Pazarlama Yöneticisi Seçil Yılmaz katıldı. İmza töreninde konuşma gerçekleştiren Güvenbir OSGB Genel Müdürü Dr. Ali Çolak “ Az tehlikeli iş yerleriyle ilgili süreç daha önce başlamıştı. Fakat İş Güvenliği Uzmanı ve İş Yeri Hekimi bulundurma zorunluluğu 1 Temmuz itibariyle başlayacak. Az tehlikeli iş yerlerinde işçi sağlığı ve güvenliğiyle ilgili yapılması gerekenler bu sayede daha iyi takip ediliyor. İş kazaları ile meslek hastalıklarını en aza indirmek için işletmeler 1 Temmuz itibariyle daha sıkı denetlenecek” diye konuştu.

 

“CEZA KESİLECEK”

Çolak “ Gerçekleştirdiğimiz protokol kapsamında esnaf odası üyelerinin çalışanlarına yönelik periyodik sağlık kontrolleri de yapılacak. İş yerlerinin işçi sağlığına uygun olup olmadığı da kontrol edilecek. Görülen eksiklikler iş yeri sahiplerine bildirilecek. İş yeri sahipleri de ona göre önlemlerini alacak. Az tehlikeli iş yerlerinde kişi başı 5 dakika doktor, 10 dakika da iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu var” açıklamasında bulundu. Çolak, 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girecek kanun kapsamında iş güvenliği uzmanı bulundurmayan firmalara her ay için 6 bin 551 Lira, iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi bulundurmayan firmalara ise yaklaşık 13 bin Lira ceza kesileceğini kaydetti.

 

“PROTOKOLÜ İMZALADILAR”

Gerçekleştirdikleri protokolü hakkında üyelerini gerçekleştirecekleri programla bilgilendirmeyi hedeflediklerini kaydeden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ ise “Tüm esnafımıza mesaj yoluyla ulaşacağız ve konuyla ilgili bilgilendirme eğitimleri düzenleyeceğiz” diye konuştu. Ardından ise Güvenbir OSGB Genel Müdürü Ali Çolak ile Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ arasında protokol imza altına alındı.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10