"İddialar nezaket sınırını aşmıştır"

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkan Yardımcısı Av. Can Akay yaptığı yazılı açıklamada geçtiğimiz hafta basına açıklama yapan MHP Kapaklı İlçe Başkan Yardımcısı Güven

Kapaklı 28.06.2016 18:09:00 0

“HER FIRSATTA İKTİDARA DESTEK VERMİŞTİR”

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkan Yardımcısı Av. Can Akay “  Gerçekle hiçbir şekilde bağdaşmayan söz konusu açıklamalar, iktidar partisine yaranma, yamanma, koltuk değneği olma çabasının açık bir ürünüdür. Nitekim ülkemiz; ekonomi, eğitim, sağlık, dış politika, terör ve birçok açıdan ciddi olarak yıpranmış, çöküntüye uğramış, gelen şehit haberleri, milletimizin ortak acısı olmuştur.  Gelinen noktada ülkemizde terör gittikçe tırmanmış, aziz şehitlerimizin ruhu İmralı’da, Oslo’da, Habur’da sızlatılmış, sözde çözüm sürecinde teröristlerin vatan evlatlarını şehit etmek için asfaltların altına bombalar döşediği itiraf edilmiş, ekonomik olarak darboğaza girilmiş, esnaf ve işçi vergi yükü altında ezilmiş, adalete olan güven bitmiş, ülkemiz dış politikada etkisiz bir konuma sürüklenmiştir. Bir muhalefet partisi olan MHP ise, bütün bunların sorumlusu olan iktidar partisine muhalefet etmek yerine, her fırsatta iktidara destek vermiştir” dedi.

 

“MÜCADELİNİN ADI OLMUŞTUR”

Akay “ Ne MHP ne de başka bir parti, kişi veya kuruluş, Atatürk’ün partisi olmakla övünen Cumhuriyet Halk Partisi’ni, Atatürk’e ihanetle, başka partilerle birlikte hareket etmekle veya başka birtakım isnatlarla suçlama haddine sahip değildir. Partimiz başta PKK terörü olmak üzere her türlü terör örgütüne karşı silahlı, ekonomik, siyasi ve her alanda mücadeleyi savunmakta ve ayrım yapmaksızın her türlü terör örgütünün karşısında durma irade ve kararlılığını göstermektedir. Terörün finansmanın araştırılması için verdiğimiz önerge, MHP ve AKP oylarıyla reddedilmiştir. CHP’nin kararlılığı özellikle uluslararası alanda sözde ermeni soykırımı iddialarına karşı da sürmektedir. Partimiz, birçok uluslararası platformda, milletvekillerimiz vasıtasıyla ülkemizi başarıyla ve gururla temsil etmekte, iktidar partisinin yarattığı itibarsızlığı gidermeye çalışmaktadır. CHP her alanda adaletin, eşitliğin, kardeşliğin, mücadelenin adı olmuştur” açıklamasında bulundu.

 

“MÜCADELEYE DAVET EDİYORUZ”

“Ülkemizin geldiği acı tablodan sorumlu olan iktidar sahiplerine muhalefet etmek yerine, partimize muhalefet etme kafa karışıklığına sahip olan MHP, “muhalif görünümlü yandaş” olmanın ötesine geçmeli ve aldığı oyların hakkını verme gayretinde olmalıdır” diyen Akay “ Kendi seçmenin vicdanında dahi mahkum olan MHP, AKP’nin arka bahçesi olmayı bırakmalıdır. Gururla söylüyoruz ki, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinin devamı olan partimiz, birliğimizin, bağımsızlığımızın ve cumhuriyetimizin teminatıdır. Sayın yöneticinin mensup olduğu parti, “Benim iki büyük eserim vardır: Biri Cumhuriyet, biri Cumhuriyet Halk Partisi” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi CHP’yi eleştirecek bilgi birikimine, donanıma, eyleme ve ideolojik birikime sahip değildir. Vatanımızın en iyi yetişmiş kadrolarıyla tüm vatan sathında mücadele ve hizmet eden partimizin mücadelesi ve hizmetleri tüm hızı ve kararlılığıyla sürecektir.  Bu bakımdan ülkesinin menfaatlerini düşünerek, AKP iktidarına son vermek isteyen tüm MHP’li seçmenleri; terörü, yoksulluğu, işsizliği, hırsızlığı bitireceği konusunda namus ve şeref sözü veren partimizin saflarında mücadeleye çağırıyor; baştan sona bilgisizlik ürünü olan açıklamalarla haddini aşan MHP’li yöneticiyi ise kendi partisinin oy kaybının nedenleri düşünmeyeve AKP karanlığıyla mücadeleye davet ediyoruz” dedi. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10