Mahkeme Tekpark'a dur dedi

Tekirdağ İdare Mahkemesi, Tekpark AŞ.'nin yollardan otopark almasını iptal kararı verdi. Belediye bir ay içerisinde mahkemenin iptal kararının uygulamak zorunda olduğu kaydedildi. Belediye karara bölge idare mahkeme

Tekirdağ 28.06.2016 18:17:00 0
Mahkeme Tekpark

VATANDAŞ MAHKEMEYE TAŞIDI

Belediye bünyesinde kurduğu TEKPARK AŞ. Marifetiyle sokaklardan otopark parası alıyordu. Bu durumun hukuka ve kanunlara uygun olmadığını gören muhasebeci Kotan Fırat Okutan, durumu Tekirdağ İdare Mahkemesi’ne taşıdı.Mahkeme dosyayı esastan inceleyerek kararını verdi. Uygulamanın kanun ve yönetmeliklere aykırı olduğunu belirten mahkeme 3 üyenin 2’ye bir oy çokluğu ile iptal kararı verdi.

 

KAMU YARARINA AYKIRI

Mahkeme ‘Bazı cadde ve yolların otopark olarak kullanılmasının yolların asıl amacına uygun olarak kullanılmasına yönelik olumsuz etkileyeceği, planlama esaslarına ve   şehircilik ilkeleri ile kamu yararına aykırı olduğu gerekçesi ile iptal kararı verdi. Yine mahkeme bu kararında belediyenin görev ve sorumluluklarına atıfta bulunarak yollardan otopark parası almanın belediye sorumluluğu ve görev alanında olmadığı kaydedildi. Belediyenin plan değişikliği olmadan bu tür bir otopark hizmeti yapamayacağı aktarıldı.

 

BİR AY İÇİNDE DURDURMAK ZORUNDA

Karara itiraz edecek olan belediyenin kanun gereği uygulamayı bir ay içinde durdurması lazım. Eğer itirazı Edirne Bölge İdare Mahkemesi reddetmezse belediye olayı Danıştay’a taşıyacak. Danıştay da idare mahkemesinin kararını onarsa otopark uygulaması tamamıyla kaldırılacak.


0282 726 91 91
0282 747 65 10