Kent Konseyi'nde Serfiçe dönemi

Çerkezköy Kent Konseyi'nin geçen hafta çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle ertelenen Olağan Genel Kurulu, dün saat 14.00'da çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirildi. Serkan Karagöz'ü

Çerkezköy 28.06.2016 18:19:00 0
Kent Konseyi

KAYMAKAM KUBİLAY KATILMADI
Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu’na Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Nedim Yılancı ve Uğur Erem, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek yönetimi, mahalle muhtarları, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut, 1911 Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Murat Narçın, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan ve Kent Konseyi üyeleri katıldı. Kaymakam Metin Kubilay’ın başka bir programı dolayısıyla katılmadığı kongrede, diğer siyasi partilerin temsilcilerinin bulunmaması da dikkatlerden kaçmadı.

 

ÇERKEZKÖY’E GÜZEL ŞEYLER KAZANDIRDIK
Olağan Genel Kongre’de ilk olarak divan heyeti oluşturuldu. Mustafa Zümbül Divan Başkanlığına seçilirken, Metin Milli ve Tuncay Üstünoğlu da Divan Üyeliklerine seçildi. Programın açılış konuşmasını ise Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz yaptı. 2 yıllık görev süresini tamamladığını ve yapılacak seçimde aday olmayacağını söyleyen Karagöz, “Görev süremiz boyunca Çerkezköy’e güzel şeyler kazandırdığımızı düşünüyorum. Yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

STK’LARDA GÖREV YAPMAK KOLAY DEĞİL
Program Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşması ile devam etti. Serkan Karagöz ile iki yıl boyunca el ele güzel işler yaptıklarını söyleyen Başkan Akay, “STK’larda görev yapmak kolay değil. Zamanınızdan ve her şeyinizden fedakarlıkta bulunmanız gerekiyor. Bu nedenle Serkan Karagöz ve tüm çalışma arkadaşlarını bir kez daha tebrik ediyorum” dedi. Akay, “Serkan Karagöz’ün Çerkezköy sevdası kent konseyi ile sınırlı değildir. Bundan sonra da Çerkezköy’e katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

TÜM KIRGINLIKLARI GÖĞÜSLÜYORUM
Serkan Karagöz’ün geçtiğimiz günlerde yaptığı “Vahap Akay’a kırgınım” şeklindeki açıklamalara da değinen Vahap Akay, “Hayatta sevinç ve mutluluklar kadar kırgınlıklar da oluyor. Benim, üstlendiğim görev itibariyle kimseye kırgın olma gibi bir lüksüm yok. Dolayısıyla bütün kırgınlıkları göğüslüyorum. Benim kimseyle kırgınlığım olamaz. Hele Serkan Karagöz ile asla olamaz. Eğer bir hatamız olduysa affola. Ancak biz ne yaptıysak, Çerkezköy’ün menfaatleri doğrultusunda yaptık” dedi.

 

BİZİMKİ HİZMET KIRGINLIĞIYDI
Vahap Akay’ın ardından söz alan Serkan Karagöz, “Belediye Başkanımızın tüm samimiyeti ile yaptığı bu konuşmaya ancak şapka çıkartılır. Gerçekten çok duygulandım. Çerkezköy sevdalısı biri olarak böyle bir adamla çalışmaktan büyük gurur duydum. Benim kırgınlığım kesinlikle şahsi değildi. Bizimki hizmet kırgınlığıydı. Vahap Akay benim kardeşimdir. Bizim onunla gönül bağımız var” dedi. Serkan Karagöz daha sonra iki yıllık görev süresince yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

BAŞKANLIĞA SERFİÇE SEÇİLDİ
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Serkan Karagöz’ün aday olmadığı seçimlere, Funda Serfiçe’nin tek listesi ile gidildi. Seçim öncesi kısa bir konuşma yapan Serfiçe, “Serkan Karagöz, iki yıllık başkanlık görevini layığıyla yerine getirdi. Kendisini gönülden tebrik ediyorum. Kent Konseyi’nin gönüllü emektarları ile aynı tempoda çalışmak, Belediye Başkanımız Vahap Akay önderliğinde ilçemize yeni katılımlar kazandırmak için aday oldum. Her daim görevimin başında olacağım” dedi. Funda Serfiçe ve listesi oy birliği ile seçildi. Serfiçe’nin Yürütme Kurulu listesinde ise “Necmi Akman, Tahsin Akgün, Rağbet Erol ve Furkan Tülün” yer aldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10