Garibana müteahhit tokadı

Çerkezköy'de arazilerini kat karşılığı müteahhide veren 20 aile, müteahhit firma tarafından dolandırıldıklarını iddia etti. Evlerinin ipotekli olduğunu ve bankalar tarafından satışa çı

Çerkezköy 30.06.2016 18:41:00 0
Garibana müteahhit tokadı

ARAZİLERİMİZİ DAİRE KARŞILIĞI MÜTEAHHİTE VERDİK

Çerkezköy’e bağlı Fevzipaşa Mahallesi’nde kayıtlı bulunan 624 ada 5, 6, 31 ve 33 parseller ile 609 ada 5 ve 8 parselleri daire karşılığı ilçenin önemli müteahhit firmalarından birisine verdiklerini kaydeden İsmail Hakkı Kırmızı, “2010-2011 yıllarında 20 aile arsalarını daire karşılığı müteahhit firmaya verdik. Yaptığımız sözleşme gereği dairelerimizi 3 yıl içinde yani 2014 yılında almamız gerekiyordu. Fakat müteahhit firma, süre dolduktan sonra bizleri türlü bahanelerle yaklaşık 2 yıl oyaladı” dedi.

BANKALARA BORCUNU ÖDEMEMİŞ

Dairelerini ancak 2015 yılı Aralık ayında teslim alabildiklerini söyleyen İsmail Hakkı Kırmızı, “Kura çekimi ile herkes dairelerini aldı. Fakat sonrasında yaptığımız araştırmalar neticesinde aldığımız dairelerin ipotekli olduğunu ve tapularının da başkalarının üzerine olduğunu öğrendik. Müteahhit firma bu kez de ‘Halledeceğim’ diyerek bizleri oyalamaya başladı” diye konuştu. Müteahhit firmanın bankalara olan borcunu ödemediğini kaydeden İsmail Hakkı Kırmızı, “Bankalar da bizleri arayarak dairelerin ipotekli olduğunu ve satışa çıkarılacağını; bu nedenle de dairelerimizi boşaltmamız gerektiğini söylüyor. Müteahhit firma bu arazilerin üzerine toplam 120 daire yaptı. Fakat ne hikmetse sadece toprak sahiplerinin daireleri ipotekli” ifadelerini kullandı.

 

VATANDAŞIN FERYADINI DUYAN YOK

Müteahhit firmanın 83 yaşındaki Hasan Yılmaz ve 80 yaşındaki Hatice Yılmaz çiftinin arsasını da daire karşılığı aldığını belirten vatandaşlar, “Bu yaşlı çiftin kimi kimsesi yok. Bu insanlar bu yaştan sonra fabrikaya işe girip kendilerinin olmayan banka borcunu mu ödeyecekler? Yoksa sokakta mı kalacaklar? Avukata gidiyoruz bizden dünya kadar para istiyorlar. Savcılığa gidiyoruz bir şey söylemiyorlar. Buradan yetkililere, Belediye Başkanına, Kaymakama, Valiye ve Milletvekillerine sesleniyoruz. Bize yardım edin” dedi.

 

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10