"Meclisten kaçarak Çerkezköy'e hizmet edemezsiniz"

Çerkezköy Belediye Meclisi son dönemlerin en hararetli toplantısını dün gerçekleştirdi. Gündemin dokuzuncu maddesinde yer alan Bony Tekstil'in Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1478 ada 1 parsele ait 1/1000 ölÃ

Çerkezköy 1.07.2016 19:48:00 0

AYNI GÜN İKİNCİ OTURUM YAPILDI

Gündem maddelerinin görüşülüp İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesinin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay birinci oturumu 15.45’te bitirdi ve ikinci oturumun ise aynı gün saat 16.30’da yapılması önerisinde bulundu. Komisyona havale edilen gündem maddelerinin fazla olduğunu ve 45 dakikada karara bağlanamayacağını kaydeden AK Partililer ikinci oturuma katılmayacaklarını belirttiler.

 

BİR SONRAKİ MECLİS TOPLANTISINA ERTELENDİ

Toplantının ikinci oturumuna, ilk oturumda çıkan tartışmalar nedeniyle AK Partili meclis üyeleri katılmadı.  İlk oturumda görüşülmek üzere komisyonlara havale edilen gündemin 2’nci, 4’üncü, 5’inci, 6’ncı, 7’nci, 8’inci, 9’uncu ve 10’uncu maddeleri, komisyonların toplanamaması nedeniyle bir s

onraki meclis toplantısına ertelendi. Gündemin 11’inci maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen “Belediye hizmetlerinin işleyişinde gerekli tehiri icraat kararlarının alınabilmesi için bankalardan 5 milyon Lira’ya kadar teminat mektubu alınması konusu görüşüldü. Konuyla ilgili Başkan Akay’a yetki verilmesi komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile karara bağlandı.

 

“ÇERKEZKÖY’E ZERRE KADAR FAYDASI YOKTUR”

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından toplantıya son vermeden önce konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Vahap AKay “ CHP Grubu’na ve MHP’li Meclis Üyesi Hasan Sakallı’ya meclisin verdiği karara saygı gösterdiği için teşekkür ediyorum.  AK Parti grubu ‘detaylı bilgi alamadık’ bahanesiyle ikinci oturuma katılmama kararı aldı. Bu meclis adına tarihi bir harekettir. Detaylı bilgi alınıp alınmamasının esası nedir? Bunu anlatmamız lazım. Önümüzde Bayram tatili var. Bayram tatilinden sonra da Büyükşehir Meclisine gönderilmesi gereken kararlar var. Sonrasında da Ağustos’ta meclis tatile girecek. Bu kararları meclisten geçirmezsek, konular 2 ay kadar ötelenecek.

Bunun için komisyon üyelerinin bir gün öncesinden gündem maddeleri hakkında bilgilendirilmesi, iki oturumun da Cuma günü yapılması talebimizi tüm meclis üyeleri ile paylaştık. Onlar da çok iyi olur diyerek bizimle aynı fikirde olduklarını belirttiler. Fakat sonrasında biraz önce yaşadığımız manzara ile karşı karşıya kaldık. AK Parti sözcüsü, her şeyin altında bir şeyler arama ihtiyacı içindedir. Meclisin görevi meclisi çalıştırmaktır diye düşünürken; bu meclisten kaçmanın esas gerekçesi nedir? Bunu merak ediyorum. Bunun bilgi alamamakla alakası yoktur. Eğer meclis gündemi ile alakalı aklında soru işaeti olan varsa burada kürsüye çıkıp konuşacak. Meclisten kaçarak milletten kaçarak, Çerkezköy’e hizmet edemezsiniz. Bu muhalefet anlayışının Çerkezköy’e zerre kadar faydası yoktur. Peki kimler için faydası vardır? Bu soru işaretleri ile meclisi kapatıyorum” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10