"Tavan fiyat bizleri hayal kırıklığına uğrattı"  

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, yaptığı açıklamada buğday taban fiyatını değerlendirdi. Toprak, hükümetin  92 kuruş olarak açıkladığı taban fiyata düny

Çerkezköy 8.07.2016 18:50:00 0
 

 AÇIKLANAN TAVAN FİYAT BİZLERİ MEMNUN ETMEDİ
 Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim kurulu Başkanı Hasan Toprak, buğday taban fiyatının çiftçinin beklediği fiyatın çok altında bir fiyat açıklandığını belirterek, “Bayram öncesi açıklanan buğday taban fiyatı beklediğimiz gibi hiç gelmedi bizler çiftçiler olarak hayal kırıklığına uğradık.Çiftçiler olarak biz en azından 1 TL  yani yüz kuruş olarak bekliyorduk.  Ancak fiyat 92 kuruş olarak açıklandı. Taban fiyat çok  yetersiz.  Açıklanan bu tavan fiyatı bizleri hiç ama hiç memnun etmedi. Dünya piyasasına bakıldığında buna çok da itiraz etmiyoruz ancak girdilerimize hükümet desteği bekliyoruz. Girdiler için yapılan destekler gerçekten çok komik rakamlar.Bu böyle giderse kısa zaman içinde ülkemizde çiftçilik yok olacak.” dedi.

 

İYİLEŞTİRME BEKLİYORUZ
İyileştirme  beklediklerini de belirten Başkan Hasan Toprak, “Çiftçiler olarak girdilerimiz gerçekten çok yüksek, yakıtımız, tohumumuz  gübremiz, dünya piyasasına bakıldığında bizi çok zorluyor. Hükümetin girdilere yaptığı desteklere de acilen iyileştirme yapmasını istiyoruz. Eğer iyileştirme yapılmaz ise çiftçi perişan olacak. Çiftçiye devletimiz sahip çıkmalı. Hasadın başlamasıyla birlikte tüccara buğday  sattığını da belirten Başkan Toprak, “Taban fiyatları açıklanınca tüccarlar buğday alımını da büyük ölçüde  yavaşlattı.Çiftçiye sahip çıkılsın. Çiftçiye sahip çıkılmaz ise ithal edilen buğday ile iç piyasada ekmek fiyatları günümüzün 3 dört katı artış göstereceğinin de bilinmesini isterim.  

 

Haber / Seyit SÜREN   


0282 726 91 91
0282 747 65 10