Akçay, istifa etti

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığında sabah saatlerinde sıcak bir gelişme yaşandı. AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, teşkilatlarda istediği değişiklik kabul görmeyince görevinden istifa e

Tekirdağ 14.07.2016 19:00:00 0
Akçay, istifa etti

İSTİFASINI SUNDU

2 yıldır başarılı bir şekilde AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığını yürüten Ahmet Akçay Genel Merkezin, kendi taleplerine sıcak bakmadığı gerekçesiyle istifasını sundu. AK Parti Genel Merkezine giderek Teşkilat başkanı ile kısa bir görüşme gerçekleştiren  AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Akçay, bazı ilçelerde değişiklik yapılması gerektiğini belirtmesi üzerine genel merkez bu duruma sıcak bakmadı. Genel Merkezin bu tutumu karşısında İl Başkanı Ahmet Akçay istifasını sundu.

 

“GENEL MERKEZİMİZİN ELİNİ RAHATLATMAK İÇİN İSTİFA EDİYORUM”

AK Parti İl Başkanlığı toplantı salonunda istifasını açıklayan İl Başkanı Ahmet Akçay: ‘’ Birkaç aydır genel merkezimiz ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, genel merkezimizin bir kan değişimi arzusu içerisinde olabileceğini düşünerek, genel merkezimizin elini rahatlatmak adına ben genel merkezimizden affımı talep ettim. Genel Başkanımız ve Başbakanımız bu talebimizi yerinde ve uygun buldular. İnşallah bundan sonra bugüne kadar olduğu gibi, inandığımız değerler uğuruna siyaset yapmaya devam edeceğimizi bildirir. Burada yaklaşık iki  yılı aşkın süredir de yaptığımız bu görevin bundan sonra nihayete erdirdiğini siz basın mensupları vasıtası ile hemşerilerimize ve kamuoyuna duyurmuş oluyorum. Allah hakkımızda hayırlısını versin” dedi.

 

“AKÇAY SİYASETE AK PARTİ’DE DEVAM EDECEK”

Siyaseti bırakmayacağını ve AK Parti içerisinde siyasete devam edeceğinin sinyallerini veren AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Akçay: ‘’Bundan sonra da bizler, bu idealler çerçevesinde bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Bundan sonra ki arzum ve temennim de inşallah ülkeme, partime ve şehrimize: Milletvekili veya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak devam etmek. Niyetimiz budur. Rabbim çıktığımız yolda bizleri mahcup etmesin. İnşallah bundan sonrada olması gerektiği gibi en iyi şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.

 

“BU ŞARTLARDA GÖREV YAPMAM UYGUN DEĞİLDİ”

AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay’a istifasının nedenleri sorulması üzerine, Akçay:‘’Az önce ki konuşmamda da belirttiğim gibi. Evet biz daha iyisini yapabilmek adına bazı taleplerim oldu. Teşkilat başkanımızdan, buna sıcak bakılmadığını düşündüğüm içinde ben, bu şartlarda görev yapmamın uygun olmadığını düşündüm ve genel merkezimizden affımı talep ettim.’’ Diyerek sözlerini noktaladı.

 

MERAK KONUSU OLDU

Öte yandan İl Başkanı Ahmet Akçay’ın basın toplantısına Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin’in aralarında bulunduğu ilçe başkanları ile kadın kolları başkanları da katıldı. İl Başkanı Akçay’ın görevinden istifa etmesinin ardından, ilçe başkanlıklarında bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu olurken, yeni il başkanının hafta başına kadar atanması bekleniyor.


0282 726 91 91
0282 747 65 10