Eski Tugay komutanı da tutuklandı

2013 yılında Çerkezköy 3.Zırhlı Tugay Komutanlığına atanan ve 2015 yılı Yüksek Askeri Şüra atama kararlarının açıklanması ile Ağrı 1.Zırhlı Tugay Komutanlığına atanan Tuğgen

16.07.2016 18:22:00 0
Eski Tugay komutanı da tutuklandı

20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Türkiye genelinde yapılan operasyonlarda darbe girişiminde yer alan 2 bin 839'dan fazla asker gözaltına alındı. Öte yandan Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada darbe girişimiyle ilgili Doğubayazıt ilçesinde de darbe girişiminde bulunan Çerkezköy Eski Tugay Komutanı ve 1. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan ve 20 askerin tutuklandığını belirtti.

 

“KAYMAKAMI ARAMIŞ”

Ağrı Valisi Musa Işın, önceki gece yaşanan FETÖ'nün darbe girişiminde 1. Mekanize Tugay Komutanı'nın, Doğubayazıt Kaymakamı ve kendisini teslim almakla tehdit ettiğini, ancak halkın iradesini hesap edemediğini söyledi. Işın, dün akşam Doğubayazıt'taki 1. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan’ın Doğubayazıt Kaymakamı'nı arayarak teslim olmaya çağırdığını, olaydan haberdar olmasıyla kendisinin de darbeye kalkışan kişiyi aradığını anlatarak, şunları söyledi: "Doğubayazıt 1. Mekanize Tugay Komutanı, sıkı yönetim komutanı olarak paralel yapı tarafından görevlendirilmişti. Kaymakam Bey'i arayarak 'Ben sıkıyönetim komutanı oldum, yönetimi devraldım. Sizi kışlaya bekliyorum' diyor. Kaymakam Bey de bunun üzerine beni aradı. Ben kesinlikle hiçbir kimsenin gitmemesini söyledim. Ben de sözde sıkı yönetim komutanı olduğunu ilan eden Tugay Komutanı ile telefonda görüştüm, 'Böyle böyle bir şey söylemişsin Kaymakam'a, var mı bunun aslı astarı?' dedim. Tugay Komutanı 'Evet, ben sıkı yönetim komutanıyım, yönetimi devir aldım, biraz sonra sizi de alacağım' dedi. Ben de kendisine 'Sen ne şerefsiz, haysiyetsiz ve hain bir adamsın. Yüreğin yetiyorsa gel beni buradan al. Ben Ağrı halkı ile beraber buradayım. Bizim vücudumuzu çiğnemedikçe sen hiçbir şey yapamazsın' dedim. Tugay komutanı sonra 'Bu söylediklerini kayıt altına alıyorum' dedi. Ben de 'Zaten bir darbe teşebbüsünde bulunuyorsunuz, bu söylediğinin bir kıymeti yok. Sen şerefsiz haysiyetsiz ve hain bir adam olmazsan bu darbe teşebbüsünün bir parçası olmazsın' dedim. Telefonu yüzüne kapattım” dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10