Tugay'da hareketli gece 

Demokrasi nöbetinin üçüncü günün de Atatürk anıtı önünde bir araya gelen binlerce vatandaş yapılan konuşma ve duaların ardından dağılmaya geçerken gelen bir ihbarla Tugay komutanlığa akı

Çerkezköy 18.07.2016 20:43:00 0
Tugay

BİNLERCE VATANDAŞ TEK YÜREK OLDU

Darbe girişimine karşı üç gündür Atatürk anıtında bir araya gelen binlerce insan tek yürek oldu. Kalkışmanın üçüncü gününde Atatürk anıtında saat 21.30’da bir araya gelen binlerce vatandaş attıkları sloganlarla tepkilerini sürdürmeye devam ettiler. Protesto yürüyüşüne Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın, Ak Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Memur Sen Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün, Ak Parti Çerkezköy İlçe eski Başkanı Sait Yazı, Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, belediye meclis üyeleri,  STK Temsilcileri ile yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

 

ESKİ TÜKİYE ESİKEDE KALDI

Yürüyüş öncesinde konuşan Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “Namlusunu kendi vatandaşlarına çevirenlere en büyük cevabı yine Yüce Türk Milleti vermiştir. Vatandaşlarımız meydanları doldurarak milli iradeye ve milli egemenliğe sahip çıkmıştır. 15 Temmuz tarihimize kara bir leke olarak geçecektir. Sevindirici olan demokrasi aşığı olan bu alicenap millet hainlere geçit vermemiştir ve vermeyecektir. Darbe girişimine karşı durarak şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Tek Bayrak, Tek Devlet, Tek Vatan ve Tek Millet uğrunda canını verdiler. Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi ‘Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi, Bedr’in aslanları ancak bu kadar şanlı idi. Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın. Gömelim gel tarihe desem sığmazsın’ Baş komutanımızın dediği gibi, sizin hayal ettiğiniz eski Türkiye eskide kaldı” dedi.

 

HAYATINI KAYBEDENLERE RAHMET DİLEDİ

Milletin iradesinin hakim olduğu Türkiye’nin var olduğunu sözlerine ekleyen Öğe, “Türkiye’yi yönetenleri milletin iradesi seçmiş olduğu gibi, Cumhurbaşkanımızı da aynı irade seçmiştir. İşgalciler, hainler ve paralelci teröristlerle sonuna kadar mücadele edeceğiz ve bunların bedelini çok ağır bir şekilde ödettireceğiz. Bu vatanı size böldürtmeyeceğiz. Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin Lazı ile, Kürdü ile Çerkezi ile kardeş olan bu şanlı tarihe sahip milleti birbirine düşürmenize izin vermeyeceğiz. Milli iradeye sahip çıkan bütün unsurlarla birlikte bu kahpece ve alçakça darbe girişimini kınıyoruz. Yaşanan bu hadiseler sonucunda şehit güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum” diye konuştu.

 

GURUR DUYDUĞUNU SÖYLEDİ

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin konuşmasını tamamlaması sonrasında konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise, “Böyle bir ilçede görev yaptığım için şanslıyım. Sizlerle gurur duyuyorum. Çerkezköy’de görev yapmaktan durur duyuyorum. Çerkezköy ilk günden itibaren milli iradeye, Devlet’ine, Milleti’ne, Cumhuriyet’ine, Vatan’ına sonuna kadar sahip çıkmıştır. Tüm Çerkezköylü vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Darbe girişimini planlayanları, Paralel Devlet Yapılanmasını, FETÖ mensuplarını şiddetle kınıyorum, lanetliyorum. Allah kahretsin. Bu olaylarda şehit düşen tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Çerkezköy, kamu kurumlarıyla, milli iradenin, cumhurbaşkanının her zaman yanında oldu, bundan sonra da olmaya devam edecektir” ifadelerinin kullandı.

 

COŞKULU BİR ŞEKİLDE İSTİKLAL MARŞINI OKUDULAR

Konuşmaların sona ermesinin ardından yaklaşık 20 bin vatandaş Barbaros Caddesi boyunca dev Türk bayrakları ve sloganlar eşliğinde kol kola yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’nda yeniden bir araya gelen Çerkezköylüler coşkulu bir şekilde İstiklal Marşı’nı okudular.

 

İŞ MAKİNELERİ TUGAYA SEVK EDİLDİ

Kalabalık yavaş yavaş dağılmaya başlarken, gelen bir haber bütün vatandaşları 3.Zırhlı Tugay Komutanlığı önüne döktü. Saat 00.15 sıralarında meydana gelen gerginlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Valilik talimatıyla belediyeye ait iş makinelerini tugayın önüne seferber ettirdi. Tugay komutanlığının her iki nizamiye kapısı belediye ait iş makineleri tarafından kapatılırken, durumu fark eden Atılım beton yetkilileri de araçlarını tugaya seferber etti.

 

VATANDAŞLARIN SAĞDUYULU OLMASI İSTENDİ

İş makineleri tek tek nizamiye önüne çekilirken Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da bizzat tugayın önünde bekleyerek durumu yakından inceledi. Yaşanan gerginliğin ardından Tugay önüne gelen Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün ile Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştılar. Tugay içinde herhangi bir ter durumun olmadığı ve kalkışma girişiminin bulunmadığı vatandaşlara aktarılarak sağduyulu olmaları istendi.

 

HERŞEY KONTROL ALTINDA

Öfkeli kalabalığa seslenen Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Dt. Ayşe Doğan ve Metin Akgün belediye araçlarının sadece güvenlik amaçlı Tugay’ın önünde durduğunu ve herhangi bir olumsuz bir durumun  olmadığını söyleyerek vatandaşların belediye meydanına gitmelerini istediler. Ayşe Doğan yaptığı konuşmada, “Sayın Valimiz ile telefon konuşması gerçekleştirdi. Araçların tedbir amaçlı çekildiğini söyledi. Hepimiz Belediye Meydanına geçeceğiz orada nöbete devam edeceğiz. Her şey kontrol altında” dedi.

 

KAOS YARATMAK İSTEYENLER OLABİLİR

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün ise, “Bu gördüğünüz milletimiz Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet mensuplarının koruması altındadır. Bu aynı şekilde de devam ediyor. Bugün Türkiye’nin şanlı ordusunun 600 bin askeri vardır. Yüzde 1’lik hainler Türkiye Cumhuriyetini yok etmeye kast etmiştir. Tüm asker ve polisler aynı kategoride asla değildirler. Bu durumlarda hepiniz sağduyulu olacaksınız. Farklı bir kaos yaratmak isteyenler olabilir. Biz nasıl kefeni giyip bu ülkede milletvekili olduysak, şimdi içeri geçer tabur komutanı ile de görüşürüz. Hiç de sıkıntımız yok. Valimizin size selamını getirdik. Şehir meydanına geçeceğiz. Ülke ve bayrağımızı toprağımızı nasıl seviyorsak sizlerden şehir merkezine geçiniz” diye konuştu.

 

BELEDİYE MEYDANINA GÖNDERİLDİLER

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da yüzlerce vatandaşa seslenerek önemli bir durumun olmadığını her şeyin tedbir amaçlı yapıldığı ve herkesin sağduyulu olması gerektiğini ifade etti. Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve Çerkezköy Belediye eski Başkanı Ali Ertem’in çabalarıyla, vatandaşların bir kısmı yeniden Belediye Meydanı’na gönderildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10