Vali Ceylan'dan birlik çağrısı

Önceki akşam saat 02.30 sıralarında Çerkezköy'e ziyarette bulanan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan Çerkezköy Belediye Meydanında "Demokrasi" nöbeti tutan vatandaşlara seslenerek "Çerkezkö

Çerkezköy 18.07.2016 20:46:00 0
Vali Ceylan

“DEMOKRASİMİZİN ARKASINDAYIZ”

3.Zırhlı Tugay Komutanlığı önünde yaşanan hareketliliğin ardından öfkeli kalabalığın bir kısmı tugay önünde beklemeye devam ederken, bir kısmı da yeniden belediye meydanına geçti. Saat 02.30 sıralarında Çerkezköy’e gelen Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Atatürk anıtı önünde demokrasi nöbetini tutan binlerce vatandaşa seslenerek, “darbe girişimine göstermiş olduğunu duyarlılıktan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Yaşanabilecek her hangi bir olumsuzluğa karşı tedbir amaçlı 3.Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın giriş-çıkışları kapatıldı. Tugay Komutanımız da bizlerle birlikte hareket ediyor. Çerkezköy’ümüz hem halkıyla hem idarecisiyle hem siyasetçisiyle hem askeri personeliyle devletimizin, hükümetimizin yanındadır. Demokrasimizin arkasındadır” diye konuştu.

 

“BURADAN AYRILMAK YOK”

Devlet olarak her şeye hakim olduklarını sözlerine ekleyen Vali Ceylan, “Size ihtiyacımız olduğunda sizin bu coşkunuzu, heyecanınızı görmek ve bizlerin yanında olduğunu görmek bizi gururlandırıyor, onurlandırıyor. Size şükranlarımızı arz ediyoruz. Siz burada biz de Tugay’ın önünde nöbet tutacağız. Orada bir takım sıkıntılar olmaması için hazır halde olacağız. Her hangi bir problem de yok. Olduğu anda da sizleri oraya çağırırız. Oraya hiç kimse gitmesin. Burayı bırakmayacağız. Biz kontrol edeceğiz. Her şeye hakimiz. Çerkezköy’de Tekirdağ’da Çorlu’da hiçbir problem yok. Her şeyi durdurabilecek kapasiteye sahibiz. Buradan ayrılmak yok” dedi.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KORUYALIM

Birlik ve beraberlikle darbecilere engel olunduğunu söyleyen Ak Parti Tekirdağ Milletvekillerinden Metin Akgün herkesin sakin olması gerektiğini ifade etti. Ayşe Doğan ise vatandaşları provokasyonlara karşı dikkatli olmalarını isteyerek, “İlçe Teşkilatının bilgilendirmesi doğrultusunda hareket edilmesi gerekiyor. Her hangi bir yere ayrılmıyoruz, buradayız. Bizlerin dışında yapılan bilgilendirmelere itibar etmeyim. Meydanları boş bırakmayacağız. Birlik ve beraberliğimizi koruyalım” açıklamasında bulundu.

 

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Yapılan konuşmaların ardından Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan ile Metin Aygün, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan Polisevinde bir araya gelerek yaşanan gerginlik üzerine kısa süreli kriz masası oluşturdular. Protokol üyeleri içerde toplantı halindeyken, dışarıda da özel harekât polisleri başta olmak üzere güvenlik önlemleri de üst düzeydeydi.

 

YENİDEN VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİLER

Yaklaşık bir saatlik görüşmenin ardından Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan Tekirdağ’a, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım Tugaya geçerken, Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan ile Metin Aygün, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay ve Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe yeniden Belediye meydanına geçerek vatandaşla bir araya geldiler.

 

TEDBİR AMAÇLI DURUYORLAR

Atatürk anıtında İlçe Müftüsü Yusuf Tuna bir kez daha dua okuyarak darbe girişimine teşebbüs edenlere lanet yağdırdı. Diğer yandan Cumhurbaşkanlığı talimatıyla F-16 uçakları devriye uçuşları yaparken, Çerkezköy semalarında da iki F-16 uçaklarının görünmesi korkuya neden oldu. Çerkezköy Belediyesi ait iş makineleri halen 3.Zırhlı Tugay Komutanlığı nizamiye kapılarında tedbir amaçlı tutuluyor. İş makinelerinin yanı sıra bir adet TOMA da Çerkezköy sokaklarında hazır bulundu. Darbe karşıtı vatandaşların bekleyişi sabah saatlerine kadar devam etti.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10