"As olan millettir ve milletin iradesidir"

 MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel dün akşam İlçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısı ile 15 Temmuz Cuma günü meydana gelen darbe girişimiyle alakalı olarak açıklamala

Çerkezköy 18.07.2016 20:48:00 0

Önsel “ Demokrasimize yapılan bu girişimde şerefli Ordu'muzun itibarı incitilmiş, milletimiz Ordu'muzla karşı karşıya getirilmek istenmiştir. Şerefli mazisinde gazilik ünvanıyla anılan yüce meclisimize kast edilmiş, millet yok sayılmıştır. Polisimiz ve sivil vatandaşlar bu gözü dönmüş canilerin hedefi haline gelerek milletimizin birliği bozulmak istenmiştir. Darbelerden çok zarar görmüş olan milletimize kurulan bu tuzak, yine milletimizin ferasetiyle bertaraf edilmiştir” diye konuştu.

 

“MEHMETÇİKLER BİR TAKIM MİLLET TARAFINDAN LİNÇ EDİLMİŞTİR”

Önsel  “Hadisenin ilk anlarından itibaren tarafını devletimizden ve milli iradeden yana koyan başta Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli olmak üzere diğer siyasi parti ve STK’ların kararlılığı darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında etkin rol oynamıştır. Fakat bir zaman sonra darbecilere gösterilen tepkiler şirazesinden kayarak bir cinnet şova dönüşmüş, yaşanan kanlı ve acı olaylar darbecilerin cürretini gölgede bırakmıştır. Halkı sokağa davet edenler kontrol mekanizmalarını devreye sokamamış ve bu yüzden onlarca günahsız bu cinnet linci altında can vermiştir. Şerefli Ordu'muz hedef olarak gösterilmekten çekinilmeden bu güruhun adeta önüne atılmıştır. Bilhassa neden halkla karşı karşıya geldiğini dahi anlayamayan günahsız Mehmetçikler bir takım millet düşmanları tarafından linç edilmiştir” açıklamasında bulundu.

 

“OLAYLAR ÇIĞIRINDAN ÇIKMIŞTIR”

Önsel “ Özellikle bu çığırından çıkmış olaylarda, partimizle ilişkilendirilecek görüntülerin yaygınlaşmasının art niyetli olduğunu düşünüyoruz. Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in dediği gibi başını ülkücülerin çekmediği hiç bir olayın içine girmemeye özen gösteriyor ve dava arkadaşlarımıza bu konuda uyarılarımızı da iletiyoruz. Hadiselerin devamında ise kamuoyunda özellikle muhalif  kesimler, darbecilerle bir arada gösterilerek darbecilerle  olan 13 yıllık beraberlik unutturulmaya çalışılmıştır. Gazi Meclis'imiz ve onun temsilcilerinin üzerine bomba yağdıracak kadar gözü dönmüş bu canilerin bu kadar palazlanmalarına ön ayak olanların yine bu canilerin sızdığı devlet kademelerini en iyi bilenler olduğu aşikardır” dedi.

 

“BU ÖRGÜT GÖKTEN ZEMBİLLE İNMEMİŞTİR”

Siyasi sorumlulukların devreye sokulması gerektiğini ve sorumluların ise teşhir edilmesi gerektiğini kaydeden Önsel “ İstihbari açıklar dillendirilmeli, yapıcı eleştiriler dikkate alınmalıdır.  Hiç bir isime kutsiyet yüklemeden milletin birliği esas alınmalıdır. Dolayısıyla bu alçaklığın soruşturması hiç bir şekilde akamete uğratılmadan titizlikle yapılmalıdır. Ayrıca sadece kamusal alanda değil özelde de Fethullah Gülen’in zamanında sahip olduğu parasal kaynakları irdelenmelidir. Özellikle kendi bölgemizde yani Çerkezköy’de zamanında kendisini yere göğe sığdıramayıp muhterem Fethullah Gülen Hoca Efendi diye hitap edip, şimdi ise bu söylemlerini FETÖ’cüler diye değiştirip, bugün meydanlarda idam isteriz diye güya demokrasi çığırtkanlığı yapanların da geçmişlerinin analiz edilmesi gerekmektedir. Neticede bu örgüt gökten zembille gelmemiştir. Bu örgütün olgunlaşması için Çerkezköy’de fayda sağlayan siyasetçilerin, bürokratların, iş adamlarının, sanayicilerin, esnafların, odaların titizlikle tespit edilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

 

“TÜM HAREKETLERE KARŞI BARAJ OLUR”

Rant hesabı yaparak omuzlarda dolaşanlara prim verilmemesini isteyen Önsel, “Devasa dersane binalarının, ihtişamlı Türkçe olimpiyatlarının, lüks iftar ve yemek sofralarının, yüksek bütçeli iş adamları derneklerinin kimler tarafından finanse edildiğinin acilen tespit edilmesi gerekmektedir. Bu denli gözü dönmüş, kendi meclisine bile bomba atabilecek pozisyona gelmiş bu örgütle bağlantılar deşifre edilip cezalandırıldıktan sonra ancak Türk milleti refaha erebilecektir.  Umarız siyasi sorumlular  bu alçaklıktan gereken dersleri çıkartır ve bundan sonra bu türlü hadiselere prim verebilecek tüm hareketlere karşı baraj olur. Bu duygu ve düşüncelerle Çerkezköy kamuoyundan itidalli olmasını, kolluk kuvvetlerine olan güvenlerini yitirmemelerini, olaylara gereken müdahale için sadece kolluk kuvvetlerimize haber vermelerini ve bu ortamı fırsat bilip siyasi rant hesabı yaparak omuzlarda dolaşanlara da prim vermemelerini rica ediyorum. Türk milletinin yanındayız, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in fikrindeyiz ve Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin takipçisiyiz. Hayatını kaybeden sivil vatandaşlarımıza, şehit olan polislerimize Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin” ifadelerini kullandı.

 

“AS OLAN MİLLETİN İRADESİDİR”

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci bir emri kadar tüm partili ve vatandaşların Demokrasi nöbeti adı altında meydanlarda olmasını istemesi üzerine sizler MHP İlçe Teşkilatı olarak meydanlarda olacak mısınız “sorusunu da cevaplandıran Önsel “ MHP önderliğinde olmayan hiçbir toplumsal olaya bizler parti olarak katılmıyoruz. Tabi ki bizim üyelerimiz olup katılanlar olmuştur, neticede bizim siyasi partimizin hareketi olan bozkurt işaretini kullanarak orada bizden olan yada olmuş gözükenler de vardı ama biz dava arkadaşlarımıza bu tür toplumsal hareketlerin içinde olmamalarını ifade ediyoruz. Herhangi bir kıvılcımda neler olabileceğini tahmin etmeleri gerekiyor ki 8 Eylül 2015 tarihinde şehide saygı teröre lanet temalı bir yürüyüş düzenlemiştik. Geniş kapsamlı bir yürüyüş oldu ve iktidar partisi katılmamıştı. Bu yürüyüşten sonra provokatörlerin kışkırtmaları neticesinde bazı olaylar yaşandı. Bu tip olayların yaşanmaması için dikkatli davranmaya çalışıyoruz. As olan millettir ve milletin iradesidir” dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10