Gülen'i dar ağacında astılar

Demokrasi nöbetinin dördüncü günün de Atatürk anıtı önünde bir araya gelen binlerce vatandaş yaşanan olaylara ellerinde Türk bayrakları ve attıkları sloganlarla tepki gösterdi. 15 Temmuz Darbe giriÅ

Çerkezköy 18.07.2016 23:03:00 0
Gülen

TEK YÜREK OLDULAR

Yurt genelinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara akın etmeye devam ediyor. Darbe girişimine dört gündür  Atatürk anıtında bir araya gelen binlerce insan yine tek yürek oldu. Kalkışmanın dördüncü gününde Atatürk anıtında saat 21.30’da bir araya gelen binlerce vatandaş attıkları sloganlarla tepkilerini sürdürmeye devam ettiler. Protesto yürüyüşüne Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Ak Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Memur Sen Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün, Çerkezköy Eski Belediye Başkanı Ali Ertem, Ak Parti Çerkezköy İlçe eski Başkanı Sait Yazı, Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, belediye meclis üyeleri,  STK Temsilcileri ile yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

 

İDAM İSTİYORLAR

Ellerinde Türk bayrakları ile slogan atan binlerce vatandaş Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki gösterdi. Çerkezköy’de demokrasi nöbetinde en dikkat çekici olay ise “Sefer bizim. Zafer Allahın. İdam istiyoruz dadaşlar” pankartını taşıyan bir grup vatandaş yanlarında getirdikleri temsili idam sehpası üzerinde kamuflajlı bir askere Fethullah Gülen’in fotoğrafını yapıştırarak hükümet yetkililerinden idamın geri getirilmesini talep ettiler. Gülen’in fotoğrafını da parçalayan vatandaşlar ‘idam isteriz’ sloganları eşliğinde alanda beklemelerini sürdürdüler.

 

“İLK GÜNDEN BERİ MEYDANLARDAYIZ”

Programda konuşma gerçekleştiren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe gerçekleştirdi. Arif Nihat Asya’nın Dua şiirinden okuduğu mısralarla konuşmasına başlayan İlçe Başkanı Öğe “ Çerkezköy, darbe girişiminin yaşandığı ilk günden itibaren meydanlara koştu. Birlik ve beraberlik içerisinde her gece bir araya geliyoruz. Bu güzel kalabalıktan başka bir kalabalık başka nerede olabilir. İnşallah Rabbim bizleri cennetinde de bir araya getirsin.” dedi.

 

“ÖNÜME GELİRSE İMZALARIM DEDİ”
Öğe :” Sizler bu meydanda hiç yüzü kapalı camları kıran, bankamatiklere zarar veren, devletin kurum ve kuruluşlarına, askerine, polisine zarar verenleri gördünüz mü? Gezicileri gördünüz mü ? Ahmaklar, gezide sözde Cumhuriyeti savunuyoruz diye dış güçlerin piyonları ve oyuncakları olarak amacınıza ulaştınız mı ?  Gördünüz mü hainleri elleri kelepçeli, başları önde hesap veriyorlar. Arsızlar, utanmazlar. Bu millet sizi affetmeyecek” diye konuştu. Yüzlerce kişinin idam isteriz şeklindeki sloganı üzerine konuşan Öğe “ Bu sizin ve milletin kararıdır. Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, karar alınırsa idam önüme gelirse imzalarım demiştir. İşte böyle bir lidere sahibiz” diye konuştu.

 

“TEDBİR AMAÇLI ALDIK”

Demokrasi Nöbeti’nde dördüncü geceyi bir araya geçirdiklerini kaydeden Öğe, önceki gece Çerkezköy 3.Zırhlı Tugay Komutanlığı önünde yaşananlar hakkında vatandaşlara bilgi verdi.  Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Ak Parti Tekirdağ Milletvekillleri Ayşe Doğan ile Metin Akgün’ün Çerkezköy’e geldiğini belirten Öğe “Valimizin de ifade ettiği gibi iş makinelerini tedbir amaçlı Tugay’ın önüne getirerek 4 kapısının önünü kestirdik. Bu yapılan çalışma tamamen bir tedbir amaçlı idi. Polisimize, askerimize bir zarar gelmemesi için alınmış bir tedbirdir. Kimse bu tedbiri kimse farklı yönlere yorumlamasın” açıklamasında bulundu.

 

“MÜSTERİH OLUN”

Yaşanan durumun ardından önceki akşam Vali, Milletvekilleri ve Tugay Komutanın yer aldığı bir toplantının yapıldığını kaydeden Öğe “  “Problem yok, müsterih olun. Tugay komutanı bu milletin evladıdır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kendileri de tedbir amaçlı yapılan çalışmayı anlayışla karşıladıklarını ifade ettiler” diye konuştu. Demokrasi nöbetinin dördüncü gününde değişikliğe gittiklerini kaydeden Öğe “Önceki programlarımızda yürüyüş de yapıyorduk. Ancak hafta içi olması, gece geç saatlerde çalışanları da düşünerek sadece Cumhuriyet Meydanı’nda bulunacağız” dedi. Çerkezköy halkından slogan ve söylemlerden bulunmamalarını isteyen Öğe” Bizim düzenlediğimiz program dışında atılan slogan ve söylemleri tasvip etmiyoruz. Bu meydanda kalacağız ve meydanı Cumhurbaşkanımızdan gelecek ikinci bir emre kadar terk etmeyeceğiz. Provokasyonlardan uzak kalacağız” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY DEVLETİNE SAHİP ÇIKMIŞTIR”

Cuma gününden beri darbe teşebbüsünün olduğu andan itibaren Çerkezköy halkının devletine, milletine, hükümetine, vatanına sahip çıktığını kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Paralel Devlet Yapılanmasını, FETÖ’yü kınıyorum, lanetliyorum. Yapılan saldırılarda vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum.” diye konuştu.   

 

“HAKLA BERABER OLACAĞIZ”

Programda son olarak konuşma gerçekleştiren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt.Ayşe Doğan “ Çerkezköylü vatandaşlarımıza darbe girişiminde gösterdikleri tepki nedeniyle teşekkür ediyorum.

Hiçbir zaman birlik ve beraberliğinizden ödün vermediniz. Devletinizin, milletinizin yanında yer aldınız. Bu birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz müddetçe bizleri kimse yıkamaz.  600 yıl boyunca tüm dünyaya hükmeden ecdadımız Osmanlı 72 milleti nasıl sevdi saydıysa, bizde milletimizi sevip sayacağız. Dün darbe girişiminde bulunan FETÖ ve benzeri örgütlere karşı mücadelemizi hep birlikte sürdüreceğiz. Meydanları boş bırakmayacağız. Her zaman bu milletimizin iradesi ile meydanlarda olacağız” dedi.

 

“İDAMI ÇIKARTACAĞIZ”

02.30’a kadar Belediye Meydanında halkla birlikte Türk Bayrağı sallayarak sloganlar atan Doğan “Terör yasasını vatanını seven CHP’li ve MHP’li vekillerin destekleri ile çıkardık. Hükümete darbe yapmaya kalkan, asker ve polisimizi vuran kişiler hakkında bir seferlikte olsa idam kararını çıkartacağız” dedi. Konuşmaların tamamlanması sonrasında İlçe Müftüsü Yusuf Tuna dua yaptırdı. Dua sonrasında ise hep birlikte coşkulu bir şekilde İstiklal Marşı okundu.

 

Haber / Faik OInur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10