Ordu; 'inceleyip yargıya taşırım'

Temmuz ayı meclis toplantılarında gündem oluşturan 'Greyder' konusu hakkında konuşan Mustafa Ordu, konuyu detaylı bir şekilde inceledikten sonra kamuya ve topluma zarar teşkil eden bir durum söz konusu olduÄ?

Çerkezköy 19.07.2016 21:05:00 0
Ordu;

YERİ GELDİ BAŞIMIZI ORTAYA KOYDUK

Çerkezköy Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantılarında gündem oluşturan ‘Greyder’ bağışı konusunu mahkemeye taşıyıp taşımayacağını sorduğumuz Mustafa Ordu, “konu hakkında yakından bilgi sahibi olabilmek adına meclisi takip ettim. Vatandaşın oylarıyla gelen iktidar partisinin siyasi üyeleri toplantıyı nasıl olur da terk edebiliyorlar. Bu çok vahim bir olaydır. İkinci toplantıda Ak Parti ilçe Başkanı Abdullah Öğe, yönetimiyle beraber ve mecliste üyesi bulunan ilçe teşkilatlarının komple orada olması lazımdı. Milleti mecliste temsil edeceksiniz ve meclisi boş bırakıp terk edeceksiniz. Yıllardır siyaset yapıp milletin menfaatlerini koruduğumuz için yeri geldi başımızın kanayacağını bile bile başımızı ortaya koyduk” diye konuştu.

 

ENTERESAN BİR DURUM OLDUĞU İÇİN TAKİP ETTİM

Doğrular ve toplumun menfaati ne ise yasalar çerçevesinde dile getirdiğini sözlerine ekleyen Ordu, “yanlış gördüğümüz her şeyi yasalarımıza hukukumuza müracaat ederek şikayetçi olduk. Burada Ak Parti grubu birinci sefer CHP’nin onlara ihtiyacı olmadığı halde bu greyder bağışını kendi oylarıyla kabul ettiler. Tekirdağ da ne olduysa bilmiyoruz Ak Parti grubu ret oyu kullanmış. Şimdi soruyorum ret oyu kullandınız da ne bekliyordunuz. Tekirdağ İmar Komisyonu başkanı da ret oyu kullandı. İmar değişikliği pazartesi yapıldı. Bunun bir ay askı süresi var. Tekirdağ imar komisyon başkanı İbrahim Erkan ile de görüşeceğim. Çerkezköy Belediyesinden de bilgileri toplayacağım ve topluma zararlı bir durum varsa tabi ki yargıya müracaatımızı yapacağız. Ama önce incelememiz lazım. Eğer bir yanlış ve ceza varsa, aykırılık söz konusuysa Ak Partililerin benden önce yargıya gitmeleri lazım” açıklamasında bulundu.

 

FİTNE VE DEDİKODU YAPMAYA HAKKIMIZ YOK

Kısa bir süre önce 1445-1446 adalar üzerinde rant sağlandığını ifade ederek konuyu yargıya taşıyan Mustafa Ordu, greyder konusuyla o adalar arasında çok fark olduğunu ifade ederek, “Saldım çayıra Mevlam kayıra, banane Çerkezköy halkından derseniz bu iş olmaz. 1445-1446 adalardaki konu ile şimdi ki greyder konusunun geçtiği ada arasında çok fark var. Orası Yıldırım Beyazıt’ta oturan vatandaşlarımızın yeşil alanını yok ettiler. Şimdi vatandaşlarımızın Yıldırım Beyazıt mahallesinde gidip dinleneceği çocuklarıyla gezeceği bir yeşil alan yok. Orada bir sürü tadilatlar yaptılar. Benzin istasyonundan tutunda vatandaşın kendi yeri, belediye ait arada kalan yollar ve yeşil alan talan olmuş. Trakya da emsali olmayan bir hadisedir orası. Bazı insanlar ders almıyorlar. Yasalara aykırı yapılan işleri yargıya taşırız. Yoksa Ahmet Mehmet efendinin şurada yeri var diyerek yargıya taşıma hakkımız yoktur. Fitne ve dedikodu yapmaya da hakkımız yoktur” dedi.

 

SAĞ EL YERİNE SOL EL İLE ALMIŞ OLABİLİRLER

Ordu konuşmasının sonunda ise, “Şimdi ki yer vatandaşın kendi yeri. Bölgemizde ki sanayici, 2 bine yakın eleman çalıştırıyor ve yılladır Ak Parti ilçe teşkilatına destek veriyor. Bu sanayicimiz sadece kendi yerine tadilat yapmış. Ne belediyenin yeşil alanını talan etmiş ne vatandaşın yerini talan etmiş nede başka bir yere zarar vermiştir. Ancak vatandaşın yaptığı bağışı belediye belki sağ eliyle alacağı yerde sol eliyle almış oldu. Belki orada ufak bir ünlem hatası oluşmuş olabilir” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10