Kent Konseyinde meclis başkanları seçildi

Çerkezköy Kent Konseyi Meclis başkanlarının seçimlerini dün gerçekleştirildi. Dün saat 13.30-16.00 saatleri arası Kent Konseyi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Kadın Meclisi Başkanlığı, En

Çerkezköy 20.07.2016 20:23:00 0
Kent Konseyinde meclis başkanları seçildi

“BAŞKAN SEÇİMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Programda Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, meclis başkanlık seçimlerine katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başladı.  Serifçe, ‘’5 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiğimiz 13. Kongremizin ardından, meclis başkan seçimlerimizi tamamlamak amacıyla bugün toplandık. Meclis Başkan seçimleri belirlendikten sonra, Kadın ve Gençlik Meclis Başkanlarımızın da katılımı ile Yürütme Kurulumuzu oluşturacağız. Yürütme kurul toplantımızın hemen ardından, çalışma gruplarımızı revize ederek, onların başkan seçimlerini gerçekleştireceğiz.Eylül ayı itibari ile yeni yönetim olarak Çerkezköy Kent Konseyi’nin baştan bugüne gelen başarılı yükselişini hep birlikte devam ettireceğiz. ‘’ diyerek konuşmasına devam etti.

 

 ‘’TÜM VATANDAŞLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN’’

Ülkemizde yaşanan olaylara da konuşmasında yer veren Başkan Serfiçe, ‘’Tabi bu arada millet olarak çok ciddi bir sıkıntı yaşadık. Hepimize, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Hepimiz üzgünüz. Darbe girişimi 15 Temmuz gecesi, her birimizi endişelendirmiştir. Sonrasında yaşananlar da üzmüştür. Ama bu olay Türk halkını birbirine kenetlemiştir. Türkiye Cumhuriyeti, anayasamızın değiştirilemez maddesinde ifade edildiği üzere, bir Cumhuriyet devletidir. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Milli birlik ve bütünlüğümüze zarar verecek her türlü girişimi kınıyorum.  Başta siyasi darbe olmak üzere, darbenin her şekline karşıyım. Toplum olarak aklı selim olmalı, yaşananların bir karşılığı olması açısından bu süreci ilk dakika itibari ile gösterdiğimiz duyarlılık ile takip etmeliyiz. Ülkemizde olan biteni en doğru ve şeffaf şekli ile ortaya çıkartmalı ve bu sonuçtan ikna olmalıyız. ‘’ ifadelerini kullandı. Daha sonra tüm halka geçmiş olsun dileklerini ileten Serfiçe,  ‘’ Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı. Başkan Serifçe’nin konuşmasının ardından 15 Temmuz 2016 gecesine hitaben saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

KADIN MECLİS BAŞKANLIĞI’NA SERPİL KARABAL SEÇİLDİ

Seçimlerin ilki  saat 13:30’da Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı’nı belirlemek üzere yapıldı. Serifçe, kadın meclisine sahip çıkacak bir aday görmek istediğini söyledi ve tek aday Serpil Karabal oy birliğiyle  Kadın Meclis Başkanı seçildi.  Kadın Meclis Başkanı seçilen Serpil Karabal,  ‘’ Ben birlikteliğin devamını istiyorum. Halka ulaşmayı çok seviyorum. Geçen yıl çok kişiye ulaştık. Önemli olan diğer üyelerle birlikte çalışabilmektir. Buradaki arkadaşlarımı çok iyi tanıyorum ve rahatlıkla çalışabileceğimize eminim.  Kenetlenmeye çok ihtiyacımız var.’’ şeklinde konuştu. Kadın Meclisi Başkanı belirlendikten sonra Kadın Meclisi Başkan Yardımcısını belirlemek üzere seçim yapıldı. Yapılan seçimin ardından Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Süheyla Usta oldu. Ardından delege seçimi yapıldı ve en fazla oyu alan Havva Vatan, delege seçildi.

 

ENGELLİ MECLİS BAŞKANI ŞENGÜL CİVAN İKİNCİ KEZ SEÇİLDİ

Kadın Meclis seçimlerinin bitmesinin ardından saat 15:00’da Engelli Meclisi seçimleri başladı. Engelli Meclisi Başkanlığına, tek aday olan Şengül Civan oy birliği ile Başkanlığa seçildi.  Seçimin ardından Engelli Meclisi Başkanı seçilen Şengül Civan, ‘’ İnşallah Çerkezköy’de yapmak istediğimiz projelerimizi yaparız. Yarım kalanları tamamlarız. Sizlerle beraber bunları inşallah gerçekleştiririz.’’ şeklinde konuştu. Ardından Engelli Meclisi Başkan Yardımcısını belirlemek üzere tekrar seçim yapıldı. Tek aday olan Zeynep Alışık oy birliğiyle Engelli Meclisi Başkan Yardımcısı seçilirken, delege seçiminde ise, tek aday olan Ayten Varlık oybirliğiyle delege seçildi.

 

‘’ÇERKEZKÖY’ÜN DAHA İYİ OLMASINI İSTİYORUZ’’

Yapılan seçimlerin ardından konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, ‘’Diyalog kuramıyoruz. Görüşlerimiz alınmıyor. Bir şeyler yapılıyor bakıyoruz engelli tuvaleti yok. Çerkezköy’de yaşayacak bizleriz. Çevre illere göre Çerkezköy’ün daha iyi olmasını, sıfır sıkıntı olmasını istiyoruz. ‘’ dedi.

 

GENÇLİK MECLİSİ BAŞKANI BELİRLENDİ

Son olarak ise saat 16:00’da, Gençlik Meclisi Başkanlık seçiminde de Emre Demir oybirliğiyle Gençlik Meclisi Başkanı seçildi. Başkan yardımcısı ve delege seçimini de gençlik kolları kendi arasında önümüzdeki günlerde yapacak.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10