5 saatlik operasyonun ardından hayata tutundu

Kalpten çıkan ana şah damarı yırtılan bir hastayı yaklaşık 5 saat süren bir operasyonla hayata döndüren Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Mavioğlu, â??

Çerkezköy 24.07.2016 19:19:00 0
5 saatlik operasyonun ardından hayata tutundu

ÖLÜMCÜL SEYREDEN BİR DURUMDUR

Sırtındaki ağrı nedeniyle Kırklareli’nde bir hastaneye kaldırılan 44 yaşındaki Osman Babür’ün filmleri çekilirken fenalaştığı ve nefes borusuna bağlanmış bir hortumla Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi’ne getirildiğini ifade eden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Mavioğlu, “Hastanın diğer hastanede çekilmiş tomografi sonuçlarına baktığımızda kalpten çıkan ana şah damarında yırtılma olduğunu gördük. Yırtıklar bacaklara giden damarlara kadar devam ediyordu. Bunun dışında hastanın beyne giden damarlarında da aynı sorun vardı ve bu ölümcül seyreden bir durumdur” diye konuştu.

 

AİLESEL YATKINLIK VE YÜKSEK TANSİYON NEDEN OLUYOR

Prof.Dr. Mavioğlu, hasta yakınlarıyla konuştuktan sonra acilen ameliyata aldıklarını sözlerine ekleyerek, “Ana şah damarını ve bu damardan beyne ve kollara giden damarları yapay damarlar değiştirdik. Alt tarafa giden damarları ise yapışsınlar diye diktik. Yaklaşık 5 saat süren operasyonun ardından hastamız sağlığına kavuştu. Bu tip vakalara genellikle ailesel yatkınlık ve yüksek tansiyon neden oluyor. Hastamızın ailesinde de genç yaşta erkek ölümlerinin görüldüğünü öğrendik. Hastamızın durumu yüksek ölçüde ailesel yatkınlıktan kaynaklanıyor. Hastamız bize geldiğinde tansiyonu da epey yüksekti” dedi.

 

TÜM EKİBE AYRI AYRI TEŞEKKÜR ETTİ

Sağlığına kavuşan Osman Babür ise yaptığı açıklamada, “Başta Prof. Dr. İlhan Mavioğlu ve ekibi olmak üzere tüm Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi yönetimi ve çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hastane çalışanları çok güler yüzlü ve ilgililer. Burada kaldığım süre boyunca benimle çok yakından ilgilendiler. Hayata tutunmamı sağladıkları için kendilerine minnettarım” açıklamasında bulundu.

 

17’NCİ GÜNÜN SONUNDA TABURCU OLDU

Sırt ağrısı nedeniyle hastaneye kaldırılan ve kalbinden çıkan ana şah damarındaki yırtık dolayısıyla ameliyata alınıp sağlığına kavuşan Osman Babür, ameliyatın ardından 17’nci günde hastaneden taburcu oldu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10