Demokrasi nöbeti 11.gününde

Yaşanan kalkışma olayının ardından düzenlenen demokrasi nöbetleri aralıksız devam ediyor. Demokrasi nöbetinin on birinci gününde Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen yüzlerce vatandaş Kuran Tilaveti ve okun

Çerkezköy 26.07.2016 20:04:00 0
Demokrasi nöbeti 11.gününde

YÜZLERCE VATANDAŞ DEMOKRASİ NÖBETİNDE BİR ARAYA GELİYOR

Demokrasi nöbetinin on birinci gününde yüzlerce Çerkezköy halkı Cumhuriyet meydanında yeniden bir araya geldi. Saat 21.30 da başlayan programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Türkiye Diyanet Sendikası Çerkezköy Temsilcisi Vahdettin Hyırlıoğlu ile temsilcilik üyeleri, Ak Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİ 11 GÜNDÜR SERGİLİYORUZ

Türkiye Diyanet Sen Çerkezköy Temsilcisi Vahdettin Hayırlıoğlu’nun Kuran Tilaveti ile başlayan programın devamında İstiklal Marşı okundu. Konuşmasını yapmak üzere Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı, “Birliği berberliği 11 gündür sergiliyorsunuz. Tüm dünyaya vatana sahip çıkmanın ne demek olduğunu gösteriyorsunuz. Hepinizden Allah razı olsun. 15 Temmuz gecesi hep beraber sokaklardaydık. O günden bugüne hiçbir şeyini esirgemeden sokaklara çıkan hatta İstanbul’da, Ankara da hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

 

İMAM HATİP NESLİ TÜRKİYE’Yİ YİÖNETİYOR

Bu uğurda hepimiz sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz diyerek konuşmasını sürdüren Yazı, “Çerkezköy de İmam Hatibi yaptırmak bize nasip oldu ama bunu tek başıma yaptırmadım. Sizlerin ve sanayicilerimizin desteğiyle yaptırdık. İşte imam hatip nesli bugün Türkiye’yi yönetiyor. Müslüman aleminin başında taç gibi duruyor. İnşallah imam hatip nesli bu ülke de daha güzel şeyler yapacak. Bunu hep beraber başaracağız. Ülkemizi parçalamaya çalışanlara, vatandaşlarımızı birbirine düşürmek isteyen karanlık güçlere, darbecilere dur dediniz ve bundan sonra da dur demeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I VERMEYECEĞİZ DİYE HAYKIRIYORUZ

Darbe heveslilerinin tarih boyunca devletin içine sürekli yuvalandığını sözlerine ekleyen Sait Yazı, “Koca imparatorluğu bu darbeciler yıktılar. Sultan Abdülaziz’i, Abdülhamit’i darbe ile devirdiler. Türkiye Cumhuriyetinde 60 darbesini yaşadık rahmetli menderesi darbeyle dar ağacına götürdüler. Menderesi bunlara verdik Recep Tayyip Erdoğan’ı vermeyeceğiz diye haykırıyoruz. Artık darbe heveslileri milletin birliğine tosladılar ve artık bundan sonra heveslerine nayil olamayacaklar. 12 Mart ve 12 Eylül’ü yaşadık. 80 darbesi öncesinde bizler üniversite öğrencisiydik. Gençler bilmiyor ki bilsinler diye anlatıyorum. Sırf kendi iktidarları için darbe yapabilmek için bu ülkenin gençlerini birbirine düşürdüler. Sağcı solcu, alevi Sünni diye ayırdılar” dedi.

 

TÜM KARDEŞLERİMİZ ÜLKESİNE VE BAYRAĞINA SAHİP ÇIKIYOR

Yazı konuşmasının devamında bunlar kendileri iktidara gelmek için bu ülkenin evlatlarını her zaman gözünü kırpmadan şehit ettiler diyerek şunları söyledi; “Ama bundan sonra duvara tosladılar. Milletimiz bunların önüne kale gibi dikildi bir daha bunlar bu emellerine kavuşamayacaklar. Başörtülü bacılarımız saçlarından tutularak okullardan atıldı. Başörtülü kardeşlerimiz kamu kurumlarına sokulmadı. Ellerinden gelse sokakta başörtülü gezmeyi yasaklayacaklardı. Onların bir hesabı varsa milletimizin de Mevlamızın da bir hesabı var. İnşallah uzun yıllar daha bu ülkenin başında duracak Recep Tayyip Erdoğan. Biz yeter ki bir beraber olalım. Bunlar yıllarca milleti bölmeye çalıştılar. 11 gündür tüm Türkiye de olduğu gibi Çerkezköy’de de Türkü de Kürdü de Alevisi de Sünnisi de burada. Tüm renkler burada. Tüm siyasi kardeşlerimiz de burada ve kenetlenerek ülkesine bayrağına sahip çıkıyor”

 

ALLAH BİZİM İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRDI

Sait Yazı’nın konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye gelen Diyanet Sen Çerkezköy temsilcisi Vahdettin Hayırlıoğlu yaptığı konuşmada, “bizlere bu günü gösteren Allah’a hamdüsenalar olsun. Rabbim bizleri bir çukurun kenarından alıp çıkardı. Cenabı hak bu milleti sevdiği için bir lütufta bulundu. Rabbimiz der ki sizin hayır bildiğiniz şer, şer bildiğinizi de hayır eylerim. Cenabı hak bizler için, içimizdeki hainleri temizlememiz için bizlere bir lütufta bulundu. Bu hainleri acaba bu ihanetleri olmasaydı nereden bilecektik ve kaç senemizi alacaktı. Allah bizim işimizi ve temizlenmemizi kolaylaştırdı. Az bir kayıpla bu hainler emellerine ulaşsalardı günlük belki 250 kişiyi şehit edeceklerdi. 250 şehit verdik cenabı hak şehadetlerini kabul eylesin. Cenabı hak bizlere de o yolda bedenimizi canımızı malımızı vermeyi nasip etsin inşallah” dedi.

 

NÖBET GECENİN İLERLEYEN SAATLERİNE KADAR DEVAM ETTİ

Yapılan konuşmaların ardından Türkiye Diyanet Sen Çerkezköy Temsilciliği üyeleri tarafından Mevlid-i Şerif okundu. Demokrasi nöbeti gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Haber: Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10