'Meydanlarda pirinç görünümlü beyaz taşlar var'

Çerkezköy'ün tanınmış siyasetçilerinden Mustafa Ordu düzenlediği basın toplantısında hem sahalardan çekilen Tekpark hem de Darbe girişimi hakkında açıklamalarda bulundu. Demokrasi nöbetiyle ala

Çerkezköy 28.07.2016 21:37:00 0
 

ÜCRET ALINMAMA KARARI ÇIKMIŞTI

Yemek Dünyasında düzenlenen kahvaltının ardından konuşan Mustafa Ordu ilk olarak Tekpark konusuna değinerek, “Ali Ertem döneminde meclisin aldığı kararla cadde üzerine park eden araçlardan ücret talep edilecekti. Yargıya inandığımız için konuyu da incelediğimizde idari mahkemeye başvurarak yasalara uygun olmayışı sebebiyle park eden araçlardan ücret alınamayacağı kararı çıkmıştı” diye konuştu.

 

YANLIŞ YÖNLENDİRİLDİĞİNİ İFADE ETTİM

İdari mahkemenin verdiği kararın ardından o günkü belediye yönetiminin geri adım attığını sözlerine ekleyen Ordu, “eski belediye yönetimi idari mahkemesinin verdiği kararın ardında da ücret almadı. Tekirdağ Büyükşehir olduktan sonra yeniden böyle bir uygulamaya giderek park eden araçlardan ücret alınmaya başladı. O gün çıkan kararı Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a bildirerek yasalara uygun olmadığı ve mahkeme kararı olduğunu ilettim. Mahkeme kararı olduğu içinde alınacak ücretlerin suç teşkil edeceğini söyledik. Şifayen bu işle ilgilenen her kimse hukukçusu yada danışmanının yanlış yaparak yanlış yönlendirdiğini ifade ettik” dedi.

 

İTİRAZDA BULUNDUM

Mustafa Ordu konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “suç duyurusunda bulunduk fakat Tekirdağ’daki arkadaşlar idari mahkemeye gittiklerini ve çıkan kararın vatandaşların aleyhine uygun olmadığı söylendi. Büyükşehir yetkililerine sesleniyorum, bu süreçten sonra alınan elemanlar ne olacak? Alınan elemanları kendi bünyelerinde kadroya dahi almasalar da taşeron da dahi olsa belli birimlerde bir şekilde iş vermeleri gerekir yoksa mağdur olacaklar. Ben idari mahkemeye gittiği zaman siyasi olarak belli bir kitleyi temsil ediyordum. Şimdi ise bir vatandaş olarak en doğal hakkımı kullanarak itirazda bulundum. Herkesin yasalara uyarak vatandaşa hizmet etmesi lazım. Aksi taktirde hesap geri döner”

 

MHP OLARAK KARŞI ÇIKTIK DİĞERLERİ OY ALMAK İÇİN YANLARINDA OLDU

Ordu Tekpark konusunun ardından 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi hakkında da konuşarak, “En kötü demokrasi, en iyi darbe idaresinden iyidir. Vatandaş olarak benim inancım budur. Benim bakış açıma göre bu girişimin amacı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin idaresine el koymaktan ziyade Devletimizi parçalama isteğidir. Bunlar 1984’ten beri kadrolara sızan veya yetiştirilen militanlardır. 1984’ten bu yana bu militanları destekleyen kademeler var. Ben MHP İlçe Başkanı iken Çerkezköy’deki siyasilerin içinden sadece MHP buna karşı çıkıyordu. Diğer siyasiler buna karşı koyamadı, bunlara kapılarını açtı. Bununla yetinmeyip kurdukları derneklere de yönetici yaptılar. Biz MHP olarak karşı çıktık, diğerleri oy almak için yanlarında oldu” diye konuştu.

 

HAK EDİLEN CEZALAR VERİLMELİ

Mustafa Ordu konuşmasının devamında ise, “Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD)’ta sağdan saysan 20, soldan saysan 21 olmayan bir topluluk İstanbul’dan gelen 25-30 yaşlarında birinin emrine girdi. İnsanlardan ne olduğu belli olmayan paralar topladılar. Çerkezköy’de o kadar doktor olmasına rağmen buraya yeni gelen bir doktor Hastane Başhekim Yardımcısı oldu. Bunların böyle çalışmaları vardı. Bir suçta 3 unsur bulunur. Suçu işleyen vardır, yataklık eden vardır, sebebiyet evren vardır. Hukuk devleti olduğumuz için yargıçlarımızın, hakimlerimizin, savcılarımızın durumu çok iyi tahlil edip suçluyu ve suçsuzu ayırt etmeleri; devleti parçalamaya, idareyi ele geçirmeye çalışanlara da hak ettikleri cezaları vermeleri gerekiyor. Ben bunun gerçekleşeceğine inanıyorum” dedi.

 

LEKE ATILMAYA BAŞLANDI

13 gündür devam eden demokrasi nöbetleri hakkında da konuşan Ordu, ““Çerkezköy’de hava çok puslu ve sisli. Orada bekleyenlerin içinde kendini aklamaya çalışan pirinç görünümlü beyaz taşlar var. Birilerini kullanarak kendilerini aklamaya çalışacaklardır. Belediye Başkanı’na tepki geliyormuş. Eğer ki Belediye Başkanı da bu durumlara karıştıysa vatandaşın tepki vermeye hakkı var. Ancak böyle durum yoksa attıkları çamur tutmaz. Ben Çerkezköy Belediye Başkanı’nın böyle bir şey yaptığını sanmıyorum. İlçe Başkanı olsaydım meydanlara çıkardım. Meydanları boş bırakırsan bazıları Bayrağın altına sığınıp kendini aklamaya çalışırlar. Şu an o meydan, pirince benzeyen beyaz taşlara bırakıldı. Sonra da birilerine tepki gösterilmeye, leke atılmaya başlandı” açıklamasında bulundu.

 

ASIL TEŞEKKÜR EDİLMESİ GEREKEN BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU’DUR

Askeri darbe girişimi sürecinde gösterilen duruşla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin makamlarında bulunanlara teşekkür eden Ordu, “Ama bu süreçte asıl saygı duyulması ve teşekkür edilmesi gereken kişi Sayın Devlet Bahçeli’dir, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Özellikle Devlet Bahçeli, devlet adamı olduğunu göstermiş, söz konusu vatansa gerisinin teferruat olduğunu vurgulamıştır. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun birliğimizi ve beraberliğimizi korumamız lazım. Tek vatanımız Türkiye var. Türk, Kürt, Laz, alevi, Sünni hep beraber el ele yaşamalıyız” ifadelerini kullandı. Haber: Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10