Demokrasi ve Vatan Nöbeti'nde 13'üncü gece

Çerkezköy'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişimine karşı vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'nda 'Demokrasi ve Vatan Nöbeti' tutma

Çerkezköy 28.07.2016 21:38:00 0
Demokrasi ve Vatan Nöbeti

HALK YİNE CUMHURİYET MEYDANI’NDA TOPLANDI

Demokrasi ve Vatan Nöbeti’nin 13’üncü gecesinde Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, Çerkezköy Belediye eski Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe eski Başkanı Sait Yazı, Çerkezköy OSB Müdürlüğü Halkla İlişkiler Müdürü Dr. Gökhan İnce ile yaklaşık 2 bin vatandaş Cumhuriyet Meydanı’nda hazır bulundu.

 

VİDEOLAR İZLENDİ

Protokol üyelerinin konuşma yapmadığı gecede, ilk olarak 15 Temmuz günü darbe girişiminde yaşanan olaylardan derlenen slayt izletildi. Daha sonra yaşanan darbe girişimi ve darbe girişiminin millet tarafından püskürtülmesi ile ilgili özel olarak hazırlanan videolar seyredildi. Videoların izlenmesi sırasında oldukça duygulanan vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Recep Tayyip Erdoğan", "İdam isteriz", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve ''Darbeye hayır"  şeklinde sloganlar attı.

 

KURAN-I KERİM OKUNDU

Çerkezköy halkının Demokrasi ve Vatan Nöbeti, Osmanlı Camii İmam Hatibi Selahattin Albayrak’ın Kuranı Kerim tilaveti ile devam etti. Ardından coşkulu bir şekilde İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ise Erkaynak Camii İmam Hatibi İlhan İlke tarafından dualar edildi.

 

NÖBETTEN ANLAMLI KARELER

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaş, demokrasi nöbetine devam ederken; objektiflere de birbirinden güzel ve anlamlı kareler yansıdı. Kucağında uyuyan bebeği ile elinde Türk bayrağını sallayan anneler; ellerinde Türk Bayrakları ile “Ne Mutlu Türküm Diyene” şeklinde sloganlar atan gençler; İstiklal Marşı’nı coşkuyla okuyan vatandaşlar, bu ülkede gözü olan odaklara adeta gözdağı verdiler. Yapılan duanın ardından bir grup vatandaş sabah işe gitmek üzere evinin yolunu tutarken; bir grup vatandaş ise sabahın ilk saatlerine kadar meydanda kaldı.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10