Tokatlılar piknik şöleninde buluştu

Çerkezköy Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından 17 Temmuz Pazar günü yapılması planlanan fakat 15 Temmuz gecesi paralel devlet yapılanması FETÖ terör örgütü tarafından gerçekl

Çerkezköy 31.07.2016 19:50:00 0
Tokatlılar piknik şöleninde buluştu

PİKNİK ŞÖLENİNİN 1.’Sİ DÜZENLENDİ

 

Çerkezköy Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneğince düzenlenen 1. Piknik Şöleni’ne AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, Kapaklı Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Tekin Oruç, Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin ve Yönetim Kurulu Üyesi Nuran Yeşil, Ak Parti Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Nezahat Erdoğan, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Dilaver Burak, Seyithan Caferoğlu, Funda Serfiçe ve Ayhan Çitil, Kapaklı Belediyesi Meclis Üyesi Akın Yılmaz, Çerkezköy Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ersoy Aktaş ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda Tokatlı katıldı.

 

ÇEŞİTLİ STANTLAR KURULDU

 

Davetliler, Çerkezköy Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ersoy Aktaş ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan karşılama komitesi tarafından davul zurnayla karşılandı. Piknik alanında hediyelik eşya ve Özel Düzey Göz Hastanesi’nin stantlarına vatandaşlar büyük ilgi gösterirken; bir başka stantta ise derneğe üye kaydı yapıldı.

 

ERTELEMEK ZORUNDA KALDIK

 

Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ersoy Aktaş, “Biz yeni bir derneğiz. Bu yıl 1’incisini düzenlediğimiz piknik şölenimizin geleneksel hale gelmesini temenni ediyoruz. Biz şölenimizi 17 Temmuz günü yapmayı planlıyorduk. Fakat yaşanan hain darbe girişimi nedeniyle şölenimizi ertelemek zorunda kaldık. Darbe girişimine kalkışan hain FETÖ terör örgütü mensuplarını lanetliyor, şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Derneğin 600’e yakın üyesi bulunduğuna dikkat çeken Başkan Aktaş, “Tokat, tarihi ve kültürel açıdan zenginliklerle dolu bir şehirdir. Dernek olarak üyelerimizin, hemşerilerimizin her türlü sıkıntısında yanlarında olmaya çalışacağız” diye konuştu.

 

TOKATLILAR VATANINA MİLLETİNE BAĞLI İNSANLARDIR

 

FETÖ terör örgütünü ve hain darbe girişimini lanetleyerek konuşmasına başlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise “Hain saldırıda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Birlik beraberliğe her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, düzenledikleri bu anlamlı etkinlik dolayısıyla Tokatlılar Derneği yönetimine teşekkür ediyorum. Tokat, tarihsel ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra yöresel ürünleri ile de adından söz ettiriyor. Tokatlılar vatanına milletine bağlı insanlardır” diye konuştu.

 

BEN DE TOKATLI SAYILIRIM

 

Programda konuşan Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ise “Benim eşim Tokatlı, ben de Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 1,5 yıl görev yaptım. Bu nedenle kendimi Tokatlı gibi hissediyorum. Bildiğiniz gibi ülkemiz son 16 gündür facia ile karşı karşıya. Mücadelemiz devam ediyor. Fakat bir yandan da hayatın akışını sağlamak zorundayız. Bu zor günlerin üstesinden, halkımızın desteği ile geleceğiz. Bu vesile ile şenliğin hazırlanmasına vesile olan Dernek Başkanımız ve yönetimi ile tüm sponsorlara teşekkür ediyor, tüm katılımcılara iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

 

HASRET BİTTİ

 

Program, İstanbul Tokatlılar Platformu Genel Başkanı Yusuf Uzun’un konuşması ile devam etti. Uzun, “Hasrete son veren bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Dernek Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bugün, özlemini duyduğumuz bir gündü. Çok şükür ki hasret bitti. Bildiğiniz gibi yaşanan darbe girişimi nedeniyle şölenimizi ertelemek zorunda kalmıştık” dedi.

 

BUGÜN EĞLENME ZAMANI

 

Ülke olarak çok büyük badireler atlatıldığını kaydeden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan “Bu sıkıntılı günlerde Başkomutanımız ve vatandaşlarımızla birlikte ciddi bir duruş sergiledik. Dernek yönetimini düzenlediği etkinlik nedeniyle kutluyorum. Bugün eğlenme zamanı. Bunu fazlasıyla hak ettiniz” dedi.Doğan konuşmasının sonunda Tümgenerallik rütbesine terfi eden 3. Zırhlı Tugay Komutanı Yılmaz Yıldırım’ı da tebrik etti.

 

AĞALIK YARIŞMASINA BÜYÜK İLGİ

 

Konuşmaların ardından Tokatlı ses sanatçısı Ünzile Tekin sahne aldı. Birbirinden güzel şarkılarla katılımcılara müzik ziyafeti sunan Ünzile Tekin, davetlilerden tam not aldı. Ünzile Tekin’in mini konserinin ardından ağalık yarışması yapıldı. Yaklaşık 40 kişinin katıldığı ağalık yarışmasını 60 bin Lira veren Adem Utuğlu kazandı. Ağalık yarışmasının ardından yöresel sanatçı Nevzat Ak’ın konseri ile devam eden şölende, yapılan çeşitli çekilişlerle vatandaşlara hediyeler verildi.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10