"Ayçiçeğinde rekolteyi yakalayamama endişemiz var"

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak son günlerde hava sıcaklıklarının aşırı derecede sıcak olduğunu ve ayçiçeğinde beklenen rekolteyi etkileyebileceğinden endişe duyduk

Çerkezköy 1.08.2016 21:00:00 0
 

“ENDİŞELER VAR”

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak “Yaklaşık 25 günden bu yana hava koşullarının kurak ve sıcak gitmesi nedeniyle taneye geçen ayçiçeği kafaları kurumaya başladığını görüyoruz.Bu nedenle kafalarda tene olabilir ancak doluluk oranı beklenenden az olması dolayısıyla beklenen rekolteyi elde edemeyeceğimiz şüphesinde endişelerimiz var.Bu aralar az da olsa biraz yağış beklentimiz var. Geceleri havaların serin gitmesi biraz olsun yüreğimizi su serpiyor. Nedeni ise serin hava ayçiçeğine iyi geliyor. Ancak gündüzleri sıcak ve kurak olan hava ayçiçeği kafalarını ve çiçeklerimi kurutmuş olması dolayısıyla kafalardaki tanelerin doluluk oranın az olacağı nedeniyle rekoltede beklentimizi yakalayamamam endişemiz bulunuyor.”dedi.

 

“HASATA BİR AY VAR”

 

 Ayçiçeği hasadına daha bir ay olduğunu da belirten Toprak, “ Bölgemizde ayçiçeği hasadına henüz bir aylık bir zaman var  ve bu süre içerisinde hava şartları biraz elverir de az da olsa yağış düşerse rekolte beklentimizi gerçekleştiririz diye düşünüyorum. Yağış düşerse tane yapmaya başlayan ayçicek kafalarının tanedeki doluluk aranı yüksek olacağından rekolteyi yakalayabiliriz.”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10