4 yıldır çektiği ağrılardan ameliyatla kurtuldu

Yaklaşık 4 yıldır bel ağrısı çeken ve uzun yıllardır gittiği hastanelerde bir türlü sağlığına kavuşamayan 35 yaşındaki Hilmi Yalım, tavsiye üzerine gittiği Özel İrmet Hastanesi Be

Çerkezköy 1.08.2016 21:03:00 0
4 yıldır çektiği ağrılardan ameliyatla kurtuldu

4 SENE BOYUNCA ÇOK AĞRILAR ÇEKTİM

 

Bel fıtığı şikayetinden dolayı 16 Ağustos 2012 tarihinde ameliyat olan 35 yaşındaki Hilmi Yalım, geçen dört yıllık süre zarfının ardından iyileşme adına bir yol kat edemediğini ifade ederek, Özel İrmet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Kamran Ahyhayev’e başvurdu. Olduğu ameliyat hakkında bilgi veren Hilmi Yalım, “belimden omurilik üzerine ameliyat oldum. Öncelikle doktorumdan ve hastane yönetiminden Allah razı olsun. 16 Ağustos 2012 tarihinde ameliyat oldum ve ondan sonra normal hayatıma dönemedim. 4 sene her sabah yarı felçli olarak hayata kalktım. Bu Trakya da gitmediğim hastane kalmazken, tedaviyi geçtim bakmadılar bile. En son burada ablamın kayınvalidesi bir arkadaşımızın ablası ameliyat oldu ve doktorumuzun başarısını öğrenince hemen buraya geldim” diye konuştu.

 

KARARIMIZI VEREREK AMELİYAT OLDUM

 

Yalım konuşmasının  devamında ise, “doktorumuz kaç sene önce çektirmiş olduğum MR’ları görünce hemen anladı ama tekrardan MR çektirerek ilerleme olup olmadığına bakıldı. 10 tane bel fıtığı ameliyatı olsam da bir faydası olmayacağı ve orada ki yapıyı almadığı sürece normal hayatıma devam edemeyeceğim söylendi. Acilen ameliyat olmam gerekiyordu ve görüşmemizin ertesi günü kararımızı vererek hastaneye geldik” dedi.

 

ARTIK YARI FELÇLİ GİBİ YATAKTAN KALKMIYORUM

 

16 Haziran tarihinde ameliyat olduğunu sözlerine ekleyen Hilmi Yalım, “iyileşme sürecim beklendi ve ondan sonra açıklama yaptık. 5 saatlik bir ameliyatın ardından hastanede 3 gün yattım. Sonrasında çelik korse ile yürümeye başladım. Ameliyattan sonra üçüncü günden itibaren kemik ağrım kaybolmuştu. Sabahları kalkarken ne kemik ağrısı ne de yarı felçli bir halim kalmadı. Kilitlenip kalacağım belli olmuyordu ve yatarken kalkamıyordum. Çocuğum büyük bir depresyona girdi halimi görünce. Ameliyatımı gerçekleştiren doktorumuz Kamran Aghayev’e bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

DOĞRU MÜDAHALEYİ YAPMAK LAZIM

 

Yapılan ameliyat hakkında bilgi veren Özel İrmet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Kamran Ahyhayev, “Çok nadir görülen bir hastalık değil. Bu ve bunun gibi hastalıklara başarısız bel sendromu hastalığı diyoruz. Bel fıtıkları toplumumuzda oldukça yaygın ve çok fazla ameliyatlar oluyor. Ama bu ameliyatların bazılarında çok fayda görülmüyor. Bu fayda görülmediğinde de bütün bu ameliyattan doğan problemlerin hepsini başarısız bir bel cerrahisi sendromu şemsiyesi altında topluyoruz. Bir kez ameliyattan fayda görmeyen hastayı sonradan toparlamak çok zor. Omurga cerrahisi zaten basit bir cerrahi değil. İlk başta sebebini öğrenmek lazım ve sonrasında da hastalıklı bölgeye doğru müdahaleyi yapmak lazım” dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10