'Milletin bekası için elimizden geleni yaptık'

Yaşanan hain darbe girişiminin ardından 15 Temmuz akşamında buyana devam eden Demokrasi nöbetlerinin yeni misafirleri darbe gecesi Ankara'da can siperhane meydanlarda ki tank ve tüfeklere karşı direnen üç genç ol

Çerkezköy 1.08.2016 21:05:00 0

DARBE GECESİ MEYDANLARDA OLAN GENÇLER SAHNE ALDI

 

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü tarafından darbe girişiminin ardından devam eden Demokrasi nöbetlerinde yüzlerce vatandaş Cumhuriyet meydanında ki yerini almaya devam ediyor. Önceki akşam da toplanan yüzlerce vatandaşa darbe girişiminin yaşandığı akşam korkusuzca meydanlara çıkarak canları pahasına FETÖ’cülere karşı siper olan Bilkent Üniversitesi öğrencilerinden Berat Yülek ile Nurullah Servi ve Kara Harp Okullarından ayrılmak zorunda kalan Kürşat Ünverdi de eşlik etti.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Yatsı namazsından başlayan programa Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Ak Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay ile yüzlerce Çerkezköylü katıldı.

 

MİLLİ MÜCADELEYE DEVAM

 

Program Kuran Tilaveti ile başlarken, konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, “Allahın selamı bereketi üzerinize olsun. Her gece her gece uzun uzun konuşmak istemiyoruz. Davamız niyetimiz belli. Sizlere verdiğim sözü tutmak için buradayım. Darbe girişiminde korkusuzca meydanlara çıkan bu arkadaşlarımız da sizin gibi çok doğal ve doğaçlama olarak olaylara müdahale etmişler. Nasıl ki sizler olayı duyduğunuz an sokaklara çıkıp, bulunduğunuz bölge de olabilecek olaylara müdahale etmişseniz, evinden çıkamayan dualarıyla destek olduysanız bu kardeşlerimiz elhamdülillah sizlerin dualarıyla desteğiyle milletimizin yanında oldular. Bu gençler sizlere ve bizlere örnek oldular. Milli mücadeleye devam diyorum” dedi.

 

NAMAZIMIZI KILDIK VE MEYDANLARA ÇIKTIK

 

Darbe gecesi korkusuzca darbecilere karşı vatanını savunma mücadelesine giren Bilkent Üniversitesi öğrencilerinden Berat Yülek, toplanan kalabalığı selamladıktan sonra, “o akşam Tekirdağ’a staj için yola çıkacaktık. Gece on gibi bir çay içiyorduk ve F-16’ların uçtuğunu gördük. Darbe var dediler ve üç arkadaş oraya geçtik. TRT’de darbe bildirisi okunuyordu. Ben o gün korktum ama farklı bir rahatlık vardı. Biz o gün abdestimizi alarak namazımızı kıldık ve dedik ki Allah’ım ölürsek de senin yolunda ölelim, sen bizim ölümümüzü hayırlı kıl diyerek gittik” diye konuştu.

 

MEYDANLARDA ÇOK CESUR İNSAN VARDI

 

Yüzlerce vatandaşın askerleri ikna etmeye çalıştığını sözlerine ekleyen Yülek, “Askerlerle burun buruna geldik ve konuşmaya çalıştık. Askerlerin yüzlerinden anladığımız kadarıyla emir eri oldukları için olayı idrak edememişlerdi. Çok cesur insanlar vardı. Rütbeli silah sıkıyor ama korkusuz amcamız silahı tutarak kendine doğru çeviriyordu. Orada iki üç askerin silahını alarak döverek polise teslim ettiler. 3-4 saat sonra teker teker silahlarını bırakarak teslim oldular. Allah bize mucize vari bir olay yaşattı. Bu kadar farklılık yaratabileceğimizi düşünmüyordum. Sadece gideyim burada ne yapabilirsem yapayım ve diğer tarafta hesabını verebileyim şuuruyla gittik” ifadelerine yer verdi.

 

ELLERİMİZDE BİR TAŞ BİLE YOKTU

 

Berat Yülek konuşmasının sonunda ise, “Bizler ölümü göze alarak gittik ve ölsek de kazanacaktık, ölmesek de kazanacaktık. Onlar sadece bu dünyayı hesap ettikleri için emellerine ulaşamadılar. Bizim elimizde bir taş bile yoktu ve oradaki asker fazla yaklaşmayın korkuyorum cinnet geçirip sıkabilirim diyordu. Bizden neden korkuyorsun elimizde taş bile yok dedik. Yapacağı şeyden emin olmadığı için korkuyordu. Cumhurbaşkanı çıkıp meydanlara davet ediyorum dediğinde benim hiç aklıma yatmamıştı. Halk olarak ne yapabiliriz dedim ama gene de tereddüt etmeden çıktım. Böyle durumlarda bir şeyi sorgulamaktansa itaat ederek birlik olmanın ve güçlü bir liderin etrafında olmayı düşündüm. Eğer orada halk yerine polis gitseydi çok fazla ölüm olayı olurdu. Allah bir daha böyle bir şey yaşatmasın” dedi.

 

3 BİN KİŞİDEN SADECE BİR TANESİYİM

 

Bir diğer Bilkent Üniversitesi öğrencisi olan Nurullah Servi ise , o an sadece vatan duygusuyla meydanlara çıktıklarını belirterek, “Allah bir daha ülkemize ve vatanımıza böyle şeyler yaşatmasın” diyerek konuşmasını kısa tuttu. Kara harp okullarından FETÖ baskılarından dolayı ayrılmak zorunda kalan Kürşat Ünverdi ise yaptığı konuşmada, “2004 yılında daha 13 yaşındayken Kuleli askeri liseyi kazandım ve girdim. 2007 yılında mezun oldum ve kara harp okuluna geçtim. İki sene için de darbeci tarafından fiziksel ve psikolojik baskılara maruz kaldığım için bu şanlı üniformamı bırakarak ayrılmak zorunda kalan 3 bin kişiden bir tanesiyim. Bu FETÖ terör örgütü mensuplarının en ağır cezaları almasını temenni ediyorum. Elbet İlahi adalet tecelli edecektir. Öbür tarafta da en ağır cezaları göreceklerdir” açıklamasında bulundu.

 

ASIL İSTEĞİMİZ İADEYİ İTİBARDIR

 

Daha on dört yaşında üzerinde ki üniforması büyük geldiği için gülümsediğiniz soka da görüp de çay ısmarladığınız o küçük evlatlarınızdan sadece bir tanesiyim diyerek konuşmasını sürdüren Ünverdi, “Bizler belki Metehan ordusunun onur mangasında yer alamadık. Bizler belki Alparslan’ın aslanlarının yanında duramadık, bizler belki Kürşat’ın kırk çerisi olamadık, bizler belki Fatih’in fedaisi olup bir çağı kapatıp bir çağı açamadık, bizler belki Mustafa Kemal Atatürk’ün bir Mehmetçiği olup sekiz metre önünde ki siperlere atılamadık. Ancak biz bu milletin bekası ve varlığı için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Ben inanıyorum ki yeniden yargı süreciyle beraber ben ve diğer kardeşlerim hak ettikleri yerlere gelecektir. Bizim asıl isteğimiz iadeyi itibardır. Ağır tazminatlarla ve ayrılmak zorunda kaldığımız ailelerimizin başını öne eğenler en ağır cezalara çarptırılsın” dedi.

 

GECENİN İLERLEYEN SAATLERİNE KADAR DEVAM ETTİ

 

Yapılan konuşmaların ardından İstiklal Marşı okundu. Demokrasi nöbeti gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10