Varol; 'Dini bilgilerde solda sıfırda bırakırım'

MHP Kapaklı Eski İlçe Başkanı Hayri Varol düzenlediği basın toplantısı ile önceki gün kendisine ağır hitamlarda bulunduğunu iddia ettiği Çerkezköy Belediye eski Başkanı Ali Ertem'e cevap

Çerkezköy 2.08.2016 13:16:00 0
Varol;

Terör olaylarına şiddetle karşı olduğunu ifade eden Varol, “bu yaşanılanlara darbe demiyoruz, darbe dersek askere demiş oluruz. Bu olayı asker içinde kümelenmiş terör örgütü yapmıştır. 18 Temmuz günü de söylemedik, yıllardır söylüyoruz. Söylediğimiz için din düşmanı diyorlar. İmam hatip mezunuyum ve Ali Ertem’i dini bilgilerde solda sıfırda bırakırım. Ali Ertem’in yapmaya çalıştığı aslında bizim 18 Temmuz da yazdığımız uzun yazı değildir. Ali Ertem’in sancısı Cumartesi günü yazdığım yazıdır” dedi.

 

BU BİR DARBE DEĞİLDİR

 

Varol kendisine ait ofisinde saat 11.00’da düzenlediği toplantıda, “Çerkezköy Eski Belediye Başkanı Ali Ertem başka sebeplerden dolayı hakkımızda bir takım beyanlarda bulunmuştur. Facebook da ne yazdığımızı ne dediğimizi ne neye işaret ettiğimizi anlıyorlar ve görüyorlar. Olayı akışına bırakıyorum. 15 Temmuz akşamı gerçekleşen terör eyleminin ardından facebook sayfamdan kısacık paylaşım yaptım. Proje olarak iyi bir düşünülmüş ancak oyunculuk ve senaryo kötü yönetilmiş dedim. Bu bir darbe değildir. Darbe olabilmesi için silahlı kuvvetlerin olması gerekiyor” diye konuştu.

 

TİYATRO DEMEME ŞEREFSİZLİK VE HAİNLİK DEDİLER

 

15 Temmuz akşamının ilerleyen saatlerinde anlaşıldı ki bu durum askeriyenin içinde yuhalanmış örgütlerin yapılanmasıdır diyerek konuşmasını sürdüren Hayri Varol, “Gerçekleştirdikleri bir oyundu. Onların da alet edildiği bir oyundu. Biz bu oyuna işaret ettik. Bu oyunun arkasında başka güçlerin olduğunu işaret ettim. Allaha şükür kafamız var çalışıyor. Gelsinler, olayı tartışabilecek kapasiteye sahibim. Bizim bu olayı itelememizi kendi arkadaşlarımızdan sayfalarından tiyatro diyen şerefsiz ve hainler göndermesinde bulundu. 15 Temmuz gecesinin ertesi günü kısa not geçtim. Yazmayı seven bir insanım. 16-17’sinde bir daha konuya girmek istemedim. Arkadaşlar tiyatro dememize şerefsizlik ve hainlik dediler. Bu göndermeyi yapan arkadaşlara yazdım” ifadelerini kullandı.

 

DİNİ BİLGİLER DE KENDİSİNİ SOLDA SIFIRDA BIRAKIRIM

 

Ali Ertem’in basın açıklaması yaptığı esnada oturma şeklini yadırgadığını sözlerine ekleyen Varol, “Oturuş şekline bakın. Makamında milleti tekme tokat döven çıkmış halkı savunuyor. Seninle aynı düşünmek zorunda değilim. Terör olayının şiddetle karşısındayım. Darbe demiyoruz, darbe dersek askere demiş oluruz. Bu olayı asker içinde kümelenmiş terör örgütü yapmıştır. 18 Temmuz günü de söylemedik, yıllardır söylüyoruz. Söylediğimiz için din düşmanı diyorlar. İmam hatip mezunuyum. Ali Ertem’i dini bilgilerde solda sıfır bırakırım. Din derslerinin hepsini gördüm. Ali Ertem’in yapmaya çalıştığı aslında bizim 18 Temmuz da yazdığımız uzun yazı değildir. Ali Ertem’in sancısı Cumartesi günü yazdığım yazıdır” dedi.

 

KENDİSİ ZATEN ENGELLİ

 

Fetöcülerle yan yana yürüdüğünü söylediği için açıklamalarında Ali Ertem’in ağzından salyalar akıttığını ifade eden Hayri Varol, “18 Temmuz günü yazdığım yazının altına ‘hoşt köpek’ demiştir. Silmedim hala duruyor. Belediye başkanlığı yapan birisi bunu söyledi. O yazının ardından Ali Ertem’in hesabının ele geçirilmiş olduğunu düşünerek tam anlayamadım ve dedim ki köpek gerçek ismin mi takma ismin mi? Direk olarak o esnada Ali Ertem’e bir şey söylemek istemedim. İnsanlık hali hesabı çalınmış olabilir. Sonrasında listemde ki arkadaşlar onu neden engellemiyorsun dediklerin de zaten kendisi engelli neden engelleyim ki dedim” açıklamasında bulundu.

 

YORUMA KÖPEK YAZMASI AĞIRIMA GİTTİ

 

Hayvan sever biri olduğunu ve hayvanlarında etrafta yaşam haklarının olduğunu her fırsatta söyleyen bir insan olduğunu belirten Varol şöyle devam etti; “ Paylaşımımın altına daha sonra senin kimlere köpeklik yaptığını gördük, bir öküzün köpekleştiğini ilk kez görüyorum diye yazdı. Bende Ali Ertem biz öküzün belediye başkanlığı yaptığına da şahitlik ettik dedim. Bana sahip çıkan arkadaşlara da yazdı. Sağ olsun bir bayan arkadaşımız da uzunca bir yazı ile Ali Ertem’e haddini bildirdi. Ne olursa olsun yorum olarak köpek yazması benim ağrıma gitti” diye konuştu.

 

KİMİN KAÇ KİLO OLDUĞUNU SEN TARTAMAZSIN

 

Hayri Varol konuşmasının devamında ise, “Vahap Akay’a karşı bir girişim görüyoruz. Niye meydanlarda yokmuş falan gibi. Akay’ın açıklaması oldu. Bende buradan yol alarak Vahap Akay’a yalakalık yapıyor diyor. Vahap’a gelince ezilerek sayın başkan diyor, bana gelince ise en ağır şekilde ezmeye çalışyor. Ali Ertem kimin ne olduğunu kimin kaç kilo olduğunu sen tartamazsın. Ummadığın şeylerden farklı şeyler çıkar ama bunlara girmeyelim. Vahap Akay’ın destek alacak bir şeyi yoktur. Ertem’in bana köpek deyişinin ardından sosyal medya hesabımdan yeni bir yazı yazdım ve paylaşmadan öncede yarım saat duvarda beklettim. Yazımın atına köpek yazması haddi değil. Ne fark eder, gazeteci sana mı soracak haber yaparken. Senin derdin ne. Hangi dönemdesin. Gazeteci emir direktif almak zorunda değildir. Haber yapmasından sanane. Ali Ertem’in söylediği laflara cevabımda kötü söz sahibine aittir.  Aynı şekilde cevap vermeyeceğim. Belediye başkanlığı yapmış kalıplıkta bir kişiye yakışmıyor” diye konuştu.

 

İLKER BAŞBUĞ’A DA HOŞT KÖPEK DESİN BAKALIM

 

Varol, Ali Ertem’in başına geleceklerden dolayı panik içine girdiğini ifade ederek, “Bir insanın alçak olması için taşıması gereken özellikler vardır. Aynı ifadeleri kullanmıyorum, tamamen kendisinindir. Benden yaşça büyüksün. Görüştüğümüzde hal hatır soruyoruz. 10 gün önce yazdığımı akşam İlker başbuğ söyledi. İlker başbuğ’a da gidip hoşt köpek desin. Buyursun söylesin. Bu kandırma, aldatmacadır. Aklınca kendine taraftar çekmeye çalışıyor. Benim bu tiyatrodur dememe alçak ve şerefsiz diyenlere arkadaşlara hitap ettim. Ali Ertem AK Parti’de miladını tamamlamış bir insandır. Nasıl çıkacağım, nasıl tırmalarım derdindedir. Belediye’yi kaybetmiş, sırf kendisinden dolayı kaybetti. AK Parti’den dolayı kaybetmemiştir. Teşkilat içersinde bir varlığı kalmamıştır. Ali Ertem yanına insan çekmeye çalışıyor. Bu çıkışı bizimle yapması gerekmiyor. Samimiyetim olmadığı insan beni arıyor Ali Ertem’e cevap verirsen bende bilgiler var diyor. Ben tetikçi değilim. Ali Ertem’e söylenmesi gerekeni her zaman söyledim” dedi.

 

GEZİ OLAYLARINDA HALKIN YANINDAMIYDI

 

Hayri Varol son olarak, “FETÖ’cülerin programına mecburen katıldığını söylüyor. Biz neden katılmadık. Biz neden mecbur kalmadık. Biz de mecbur kalabilirdik. Kapaklı ilçe başkanı olduğum dönemlerde 2011 yerel seçimlerinde bu gibi insanlar müşait kartı almaya geldi ama ben vermedim. O da vermeseydi ve katılmasaydı. Gezi olaylarında halkın yanında mıydı. Ben o zaman da halkın yanındaydım. Bu da bir aldatmacadır. 10 binlerce kişi olimpiyatlara gitti. O kişileri siz götürdünüz, psikolojik baskı ile siz götürdünüz. Olayın özü Ali Ertem’in benim paylaşımıma köpek demesidir. Ali Ertem’in derdi 18 Temmuz ‘da ki yazım değildir. FETÖ’cülerin yanındadır sözümdür” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10