ADD'ye anlamlı hediye

Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay  dün ziyaret ettiği Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesine 100 adet Atatürk kitabı bağışladı.

Çerkezköy 2.08.2016 19:32:00 0
ADD

“BU GÜNLERE OKUMAMAKTAN GELDİK”

 

ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan ziyareti ve Atatürk kitabı bağışladığı için Çerkezköy Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay’a teşekkür ederek “  Kitaplar basılmak için değil,okunmak içindir.Bu günlere gelmemiz kitap okumamaktan gelmiştir.Eğer kitap okusaydık Türkiye Cumhuriyeti’nin nasıl temelinin atıldığını nasıl kurulduğunu ve Atatürk’ün bu günleri daha yıllar önce gördüğünü belirten sözleri dikkate alınsaydı bu gün hiç biri olmazdı.Bu gün ADD Çerkezköy Şubemize anlamlı biz ziyaret yaparak 100 adet Atatürk’e ait kitap hediye eden Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay’a çok teşekkür ediyoruz. Atatürk yıllar önce günümüze dair oluşabilecek tehlikeleri görmüş ve bunlara karşı gereken önlemin alınması gerektiğini ve fırsat verilmemesini belirtmiştir”diye konuştu.

 

“BU KİTAPLARDAN HERKES YARARLANACAK”

 

ADD Çerkezköy Şube başkanı Dündar, Akay tarafından bağışlanan Atatürk kitaplarından genç yaşlı her kesin yararlanacağını da belirterek, “Şu anda ADD Çerkezköy Şubesi olarak Atatürk’ün yaşamı başta olmak üzere her konuda dile getirdiği sözlerini yer aldığı kitaplarla kütüphanemiz zenginleşmiştir.  İsteyen her yaştaki vatandaşımız al oku getir şeklinde okumak için buradan Atatürk kitabı alabilir. Günümüzde daha bir çok vatandaşımız Atatürk ile ilgili bir şey bilmediğini görüyoruz. Eğer kitap okurlarsa hem Atatürk’ü çok daha iyi anlayacaklarına inanıyoruz. Bir yazarımız Atatürk’ün daha çocukluktan itibaren çok kitap okuduğunu ve eline geçen iki kuruşun bir kuruşu ile kitap aldığını belirtmiştir. Kitap okuma hem insanı geliştirir hem de ufkunu açar. Tabi ki yararlı kitap okumak kaydı şarttır. Son yaşanan darbe girişiminden sonra tüm ülke insanımız Atatürk milliyetçiliğinde birleşmiş ve ülkemizi şer odaklarını bertaraf ederek Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi kurtarmıştır.”diye konuştu.

 

“ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNDEN HİÇ BİR ZAMAN ÖDÜN VERMEDİK VERMEYECEĞİZ”

 

Ziyarette konuşan Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay’da  “Öncelikle bu gün bizleri kabul ettiğiniz için ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan ve şube yönetimine teşekkür ediyorum..Biz dün olduğu gibi bu günde yarında ve her zaman Atatürkçüyüz ve Atatürk Milliyetçisiyiz. Hiç bir zamanda Atatürk ilke ve inkilaplarından ve milliyetçiliğinden sapmadık ve sapmayacağız.Bugün derneğe hediye ettiğimiz Atatürk kitapları Atatürk sevdalısı ve aşığı olan rahmetli babam Aziz Akay’ın zamanında okuduğu kitaplardır. Bu kitapları sizler daha geniş kitlelere ulaştıracaksınız ve gönül rahatlığı ile sizlere teslim ediyorum.Bilgi sahibi olmamız için kitap okumamız gerekiyor. Bugün Atatürk’ün Türkiye’sinde kitap okuyan azdır. Kitap okumak içinde doğru ve tarafsız yazarların kitaplarını tercih etmeliyiz ki doğru olanı öğrenmeliyiz. Bu kitaplarda Atatürk Türkiye’sinin nasıl kurulduğu ve neler olduğu pek çok olayı anlatmaktadır. Her biri ayrı bir kaynak niteliği taşıyan değerli kitaplardır” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10