Atasoy: İlklerin hastanesiyiz

Bölgede sağlık alanında birçok ilke imza attıklarını belirten Özel İrmet Hastanesi Müdürü Alper Atasoy, "İlklerin hastanesi olan Özel İrmet Hastanesi, Trakya Bölgesi'nde Yenidoğan Uzman?

Çerkezköy 2.08.2016 19:45:00 0
Atasoy: İlklerin hastanesiyiz

TÜM TRAKYA HALKINA HİZMET VERİYORUZ
 

Çerkezköy ve bölge halkına her zaman en iyi sağlık hizmetini sunma gayreti içinde olduklarını belirten Özel İrmet Hastanesi Müdürü Alper Atasoy, “Bugüne kadar hep her şeyin en iyisini sunma ve yaptığımız işin her boyutunu sadece sayıca çokluk değil, nitelik açısından da en üste tutmayı hedefledik. Çerkezköy’de çok düşük radyasyon dozları ile çalışan, Dijital Mamografi, Dijital Radyoloji, 1.5 Tesla MR cihazını ve Trakya ölçeğinde ilk 128 kesit Sanal Anjiyo yapabilen Tomografi cihazını ilk biz hizmete aldık. İlçemizin ilk 3’üncü seviye Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, 3’üncü seviye Erişkin Yoğun Bakım ve KVC Yoğun Bakım Ünitesi ile Koroner Yoğun Bakım Ünitelerini açabilmek yine bize kısmet oldu. Bugün, bahse konu yoğun bakım servislerimizde verdiğimiz nitelikli hizmeti sadece Çerkezköy halkı değil, bütün Trakya halkına sunuyoruz. Yoğun Bakım Servisimizde yatan hastaların yarısından fazlası Trakya’nın çeşitli noktalarından gelmektedir” dedi.

 

KARDİYOLOJİ ÜNİTESİNİ KURDUK
 

Trakya Bölgesi’nde daha önce yapılmayan birçok Beyin Cerrahi ameliyatının Özel İrmet Hastanesi’nde uzman bir ekip tarafından yapılmaya başlandığını sözlerine ekleyen Atasoy, “Kardiyoloji ünitesini kurarak, Çerkezköy’de anjiyo ve açık kalp ameliyatını yapan ilk hastane olmanın gururunu bölge halkımız ile paylaştık. Artık kalp krizi geçiren hastalarımız Çorlu’ya gitmek zorunda değil. Aradaki 20 dakikalık sürede biz hastamızın anjiyosunu yapmış ve hastayı yatağında istirahate almış oluyoruz. Çerkezköy’de hizmet veren ilk KVC Profesörü bizim hastanemizde başlamıştı. KVC bölümümüzün başında bulunan Prof. Dr. İlhan Mavioğlu bölgemiz halkına başarılı ameliyatları ile hizmet vermeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

BİR İLK DAHA

 

İrmet ailesi olarak bir ilke daha imza attıklarını belirten Hastane Müdürü Alper Atasoy, “Çerkezköy değil tüm Trakya’da özel hastaneler içinde Yenidoğan Uzmanı sorumluluğunda çalışan ilk ve tek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi bizim hastanemizde hizmet vermeye başladı. Bölgenin en fazla doğum yapılan hastanelerinden olduğumuz için Yenidoğan Uzmanı’nın kıymetini iyi değerlendirdik. Artık bebekler hastanemizde çok daha güvenli bir ortamda doğacaklar. Yaptığımız bu atılım sayesinde erken doğum ve riskli doğumlarda, çok düşük doğum kilolarında ve diğer doğumsal problemlerde artık bölge insanımızın eli çok güçlü hale geldi. Bize emanet edilen yavrularınızı, biz de işin uzmanına teslim ediyoruz. Yenidoğan uzmanımız tüm gün boyunca hastanemizde sadece yeni doğan bebekler ile ilgileniyor. Yenidoğan Uzmanı sorumluluğunda çalışan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemiz sadece Çerkezköy için değil, tüm Trakya için büyük bir şans olacaktır. Zaten bunun belirtilerini hemen hissetmeye başladık. Riskli gebelikler ve Yenidoğan Yoğun Bakım ihtiyacı olabilecek doğumlar artık Çorlu’ya veya uzaklara gitmiyor. Tam tersine Çorlu’dan ve Trakya’nın birçok noktasından bu bebekler hastanemize sevk edilmeye başlandı” dedi.

 

BİZİ MUTLU EDİYOR

 

Hastanelerin sadece yatak sayıları, cihaz sayıları, fiziki özellikleri ile değil; hizmeti sunan insanların kapasitesi ile de değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Atasoy, “Bölgenin en donanımlı hastaneleri arasındayız. Bunun yanında bölgemizde ilk olan bir hizmeti katabildiğimizde kendimizi çok mutlu hissediyoruz. Çerkezköy’de hasta sayıları, ameliyat sayıları gibi kriterler bizleri ilk günlerimizdeki kadar motive etmiyor. Eskiden tedavi için ilçe dışına gidilirken, artık Trakya’nın her yerinden, hatta ABD, Uganda, Irak ve İngiltere gibi birçok ülkeden hastaların hastanemize geliyor olması bizi daha çok motive ediyor. Bu anlamda bölgenin Sağlık İhracatı yapan ilk hastanesi de biziz. Attığımız adımlar ve aldığımız başarılı sonuçlar bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.

 

YENİDOĞAN UZMANI GÖREVE BAŞLADI

 

Özel İrmet Hastanesi kadrosunu Yenidoğan Uzmanı Uz. Dr. Hülya Halis ile güçlendirdi. 2002 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Hülya Halis, Çocuk sağlığı ve Hastalıkları dalındaki Uzmanlık Eğitimini ise 2010 yılında Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Hülya Halis daha sonra yan dal olarak da Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Neonatoloji bölümünü bitirdi. Hülya Halis Trakya Bölgesi’nde özel ve devlet hastanelerinde çalışan tek Yenidoğan Uzmanı olarak Özel İrmet Hastanesi’nde göreve başladı.

 

HASTANE ŞARTLARI ÇOK İYİ

 

Özel İrmet Hastanesi’nin Yenidoğan Ünitesinin 24 yataklı olduğunu belirten Uz. Dr. Hülya Halis, “Hastanemizin şartları çok iyi. Cihazlarımızın hepsi son model cihazlar. Burada Prematüre Bebek Kliniği açıp,prematüre bebeklerimizin hayata daha sağlıklı başlamalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Böylece prematüre bebeklerimizin doğumdan sonraki süreçte karşılaşabilecekleri hastalıkların önlenmesi ya da takibi burada en iyi şartlarda yapılabilecek. Bebeklerimizin sağlıkları, taburcu olduktan sonra da en az 2 yaşına kadar buradan takip edilebilecek. Ailelerimize, bebeklerin bakımında destek sağlanacak. Prematüre bebek bakımı kolay değildir, çünkü bebeğin özürlü olma ihtimali vardır. Bu klinik sayesinde bebeklerimizin özürlü olma riskini en aza indirebileceğiz” dedi. Permatüre bebeklerin doğumlarının doğru zamanda ve doğru yerde yapılmasının, bebeğin sağlığı açısından çok önemli olduğuna vurgu yapan Uz. Dr. Hülya Halis, “Bir bebeğin, yenidoğan uzmanının elinde doğması her zaman büyük avantajdır” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10