Ordu'dan eleştiri yağmuru

MHP Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu dün saat 14.30'da ofisinde düzenlediği basın toplantısında Çerkezköy Eski Belediye Başkanı Ali Ertem olmak üzere mevcut belediye üyelerini eleşt

Çerkezköy 3.08.2016 19:42:00 0
Ordu

“AVM YAPILMASI İSTENEN YERDE İRTİKAP OLDUĞU BELİRTİLDİ”

 

Mustafa Ordu basın toplantısına belediyede hibe edilen bir yer olduğunu ve yer için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu başkanı ile görüştüğünü, komisyon başkanının bu yerde ‘irtikap var ‘ dediğini iddia etti.  Ordu, “Belediye de hibe edilen bir yer var. Bu yer AVM yapılması için konulurken, konuyu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı ile görüştüm. Komisyon Başkanı bina irtikap kokuyor diye bana söyledi.  Kendi görüşüm bu yer greyderin kabulü yönünde olduğudur. Grayder de tüm meclis üyeleri ise kabul oyu kullanmıştır. Daha sonra ise biz kabul etmiyoruz diye oy kullanan AK Partili meclis üyeleri salonu terk etti. Çünkü konuyu kamu oyu duyduğu için gündemde olduğu için kendilerini haklı çıkarmak için bunu yaptılar” dedi.

 

“YILDIRIM BEYAZIT MAHALLESİ YEŞİL ALANA SAHİP ÇIKSIN”

 

Ordu, Yıldırım Beyazıt Mahallesindeki 1444-1445 nolu adalardan bahsederek “ Yıldırım Beyazıt Mahallesinde daha önce AVM yapılması için taşınmazları mahkemeye taşımıştım. Bu yeri ayrıca temyiz mahkemesine de taşıdım. Buraya yapılacak AVM için yeşil alanı değiştiremezler dedik. AVM yapmak için aynı oranda mahalleliye yeşil alan sunulması gerekiyor. Yıldırım Beyazıt Mahallesine yeşil alanı mahkeme kararı bıraktı. Daha önce AVM yapılmasına karşı çıktığım davada bilirkişiler için de dava açmıştım. Şimdi ise Tekirdağ Sulh Ceza Mahkemesinde bilirkişilere itirazda bulunuyorum. Daha önce de savcılığa suç duyurusunda bulunmuştum” dedi.

 

“YETİM HAKKI YEDİLER”

 

Ordu “ Bu olayların olmasının ardından birilerinin bunlardan nemalanmak istediğini görmekteyim. Birilerine ihaleye fesat karıştırmaktan 18 defa dava açıldı. Eski Belediye Başkanı Ali Ertem’in de bu süreçte yaptığı açıklamasında “bizi düşmanlarımız ihbar etti “ demiştir. İhbar diye bir olay yoktur. Ben kendim şikayet ettim. Düşman demesi için bu kişinin vatan haini, hainlere yataklık yapması ve yetim hakkı yemesi gerekiyor. Benim bununla ilgili bir söylemimde olmadı. İnsan nasıl susuz yaşayamıyorsa adaletsiz de yaşayamaz. Bu ihalenin nasıl verileceği ve nelere uyulması gerektiği bellidir. Ben mahkemeye müvekkil olarak davet edildim. Ama beni mahkemeye de almadılar. Hakimlere dava açacaktım ama hepsi 15 Temmuz da yaşanan darbe girişimi sonrası görevden alındılar” diye konuştu.

 

“BİR ÇOK KİŞİYİ CEBİNDEN ÇIKARTIR”

 

Çerkezköy Eski Belediye Başkanı Ali Ertem ve MHP Kapaklı Eski İlçe Başkanı Hayri Varol arasında yaşanan gerginliğe de değinen Ordu “ Ali Ertem yaptığı açıklamada yıllardır bizimle çalışmış arkadaşımızı suçlamaya kalkmış. Hayri Varol, hem bilgi birikimi hem devlet kadrolarındaki saygı bakımından bir çok kişiyi cebinden çıkarır.  10 gün önce yapılmış olayı sağa sola çatarak sonra kendini haklı çıkarmaya çalışıyorlar.  Geçen hafta yaptığım açıklamada belirttiğim gibi “pirincin içindeki taşlar” bunlardır. Bu kişiler devlet başkanının ciğerini, devletin ciğerini yemeye çalıştılar” açıklamasında bulundu.

 

“ALAN’IN MİT MÜSTEŞARI OLMASI LAZIM”

 

Ordu “ Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve Başbuğumuz Alparslan Türkeş ülkemizin huzuru ve geleceği yönünde her zaman söyledikleri ile haklılığını günümüzde göstermişlerdir. Ülkemizin de huzura kavuşması anlamında Engin Alan’ın MİT müsteşarı olmazı gerektiğine inanıyorum” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10