FETÖ soruşturmasında Tekirdağ'da 131 kişi tutuklandı

Tekirdağ Valiliğinden 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması Terör Örgütü operasyonları ile ilgili açıklama yapıldı.

Tekirdağ 4.08.2016 19:48:00 0
FETÖ soruşturmasında Tekirdağ

ADLİ TAHKİKAK DEVAM EDİYOR

 

Konuyla ilgili yapılan açıklama “Terör Örgütüne mensup bir kısım askerin başlattığı hain darbe teşebbüsü devletimiz ve halkımızın milli idareye sahip çıkması sonucu başarısızlıkla sonuçlanmıştır. 15 Temmuz gecesinden bu yana dik duruş sergileyen, günlerdir meydanlarda demokrasi nöbeti tutan,  demokrasiye saygı yürüyüşüne çok yoğun katılım gösteren Tekirdağ halkına teşekkürlerimizi sunarız.

 

Başarısızlıkla sonuçlanan hain darbe girişiminin ardından; Kurumlardan soruşturmanın sağlıklı şekilde yürütülmesi için toplam 410 personel görevden uzaklaştırılmıştır. Görevden uzaklaştırılan personel hakkında; Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları ile hakkında işlem başlatılarak gözaltına alınan 207 şahıstan 131 kişi tutuklanmış, 73’i adli kontrol denetimli olmak üzere   5 kişi serbest bırakılmış olup, iki kişi hakkında adli tahkikat devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

DERNEKLERDE KAPATILDI

 

Açıklamanın devamında ise “ 7 askeri hakim, bir kurmay albay, 16 hakim, 12 savcı olmak üzere 28 yargı mensubu, 54 emniyet personeli tutuklanmış, 49 emniyet personeli ise adli kontrol tedbiri ile serbest bırakılmıştır. 4 emniyet personeli savcılık sorgusundan sonra serbest bırakılmış, 5 emniyet personeli ise halen aranmaktadır. Bir vali yardımcısı, 28 öğretim görevlisi,7 üniversite hastanesi doktoru, bir diyanet eğitim görevlisi, bir ilçe müftüsü, bir diğer kamu personeli de tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.  667 Sayılı KHK kapsamında 6 özel okul, 6 yurt, bir Özel Akademi Kursu  olmak üzere toplam  13 Özel Öğretim Kurumuna el konulmuştur. 668 Sayılı KHK kapsamında ise 5  TV vericisi, beş radyo vericisi , bir gazete  ve radyo kapatılmıştır.İl Defterdarlığı tarafından 5 dernek, Valilik Makamınca da bir dernek kapatılmıştır. FETÖ/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik adli ve idari soruşturmalar  devam etmektedir” denildi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10