Demokrasi nöbeti 22.gününde

15 Temmuz gecesi düzenlenen darbe girişiminin ardından vatanına ve demokrasiye sahip çıkan Çerkezköylüler 22. günde de meydanları boş bırakmadı. Düzenlenen programda konuşma yapan Öğe, "Hazı

Çerkezköy 6.08.2016 12:59:00 0
Demokrasi nöbeti 22.gününde

“BURASI TATBİKAT MEYDANI, HAZIR OLARAK BEKLİYORUZ”

 

Düzenlenen program Erkaynak Camii İmamı Cafer Pakla’nın Kur’an tilaveti okuması ile başladı. İstiklal marşımızın okunması ve Saygı duruşunda bulunulmasının ardından AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilat Başkanı Abdullah Öğe günün anlam ve önemine vurgu yapan konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında, demokrasi nöbetinde son iki güne girildiğini ve bir daha böyle bir ortamın yakalanamayacağını dile getiren Öğe, hüzünlü olduğunu belirtti. Demokrasi nöbetine katılan engelli vatandaşları da unutmayan Öğe, “Engelli kardeşlerimiz bizi hiç yalnız bırakmadı onlara yürekten teşekkür ediyorum. Bu vatanı kurtarmak için tankın altına yatan, kıyafetini tankın egzosuna tıkayan kardeşlerimizle eminim ki aynı ruhtasınız. Ben aslında hüzünlüyüm çünkü demokrasi nöbetinde son iki güne girdik. Bir daha böyle bir ortamda bir araya gelebilir miyiz? Bilmiyorum. Başkomutanımızın talimatı ile Pazar günü düzenlenecek miting dolayısıyla illerde olacağız. Hazır olarak bekliyoruz. Burası tatbikat meydanı, ders meydanı dedik, kimseyi ayırmadan burada olacağız.” ifadelerini kullandı.

 

ÇERKEZKÖY’DEN 5 GÜNDE 250 TL BAĞIŞ TOPLANDI

 

Öğe’nin konuşmalarının ardında sahneye gelen Enesler İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hilmi Üstündağ söylediği şiir ve şarkılarıyla Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan vatandaşları coşturdu. Mini konserin ardından sahneye gelen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay yaptığı konuşmada, “Asker üniforması giymiş hain çetenin gerçekleştirdiği hain girişimden bu yana Cumhuriyet Meydanı’nı boş bırakmayan siz Çerkezköylülere minnettarım. Hain terör örgütü FETÖ’nün düzenlediği bu hain girişimi bir kez daha şiddetle kınıyor, lanetliyorum. Hayatlarını feda eden şehitlerimizin ailelerine baş sağılığı ve sabır dilerken, gazilerimize acil şifalar diliyorum.15 Temmuz Şehitlerle Dayanışma Kampanyasına Çerkezköy’den 5 günde 250 bin Lira bağış toplandı. Buradan STK’ kuruluşlarını, iş adamlarımızı ve esnafımızı bu kampanyaya destek vermeye davet ediyor, bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi. Konuşmaların ardından program Mevlana İlk Öğretim Okulu öğrencilerinden Sümeyye Altunay İstiklal Marşımızın 10 kıtasını ezbere okudu. Program, dileyen vatandaşların sahneye gelerek okudukları şiir ve İstiklal marşları ile devam etti.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10