Numan Kurtulmuş FETÖ'nün Amacını Açıkladı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, FETÖ'nün amacının ülkeyi iç savaşa sokup işgale hazır hale getirmek olduğunu söyleyerek, '' Şu 3 haftada oluşan ruhu 30 yılda oluşturmak

7.08.2016 19:19:00 0
Numan Kurtulmuş FETÖ

Erdoğan: Hedefte Sadece Türkiye Yok

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminde bulunan FETÖ’nün  devlet kurumlarında  var olmalarına izin verilmeyeceğini,  FETÖ’nün sadece Türkiye’de değil Afrika ülkelerinde de hakimiyet kurmayı hedeflediğini, örgütün dini bir cemaat olmadığını, ülkeyi ve ekonomiyi kontrol altına almaya çalışan bir terör örgütü olduğunu söyledi.

 

‘’Türkiye yanlış yolda ilerliyor’’

 

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye’nin yanlış yolda ilerlediğini söyleyerek, ‘’ Görünen, insanlar hapse atılıp, işlerin son verilirken fazla ileri gidildiği. Bütün bu tutuklanıp devletteki işlerinden atılanların darbe girişimine katıldığını ispatlamak zor olsa gerek” şeklinde konuştu.

 

15 bin Sözleşmeli Öğretmen Atanacak

 

Milli Eğitim Bakanlığı, 10 Ekim’de 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Açıklamada, KPSS puanı 50 ve üzeri olanların sözlü sınava başvurabileceği, sözlü sınavların Türkiye genelinde oluşturulan 18 sınav merkezinde gerçekleştirileceği ve atamaların başarılı olanlar arasından puan üstünlüğüne göre yapılacağı belirtildi.

 

‘’Türkiye ekonomisi gayet sağlıklı ve güçlü’’

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, darbe girişimi sonrası ekonomiyi sabote etmeye yönelik çaba içinde olabilecek şirketleri uyararak, Türkiye ekonomisinin gayet sağlıklı ve güçlü olduğunu söyledi. Zeybekçi, ‘’ Bu dönemde kim ne adım atarsa hepsini not alırız. Günü geldiğinde de ekonomiyle ilgili adım olarak, ekonomiye kalkışma olarak algılarız.’’ dedi.

 

Özhaseki deDavalarını Geri Çekecek

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'dan sonra siyasetçiler aleyhine açtığı davaları geri çekme kararı aldığını açıkladı. Özhaseki, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açtığı davlar için,“Benim Sayın Kılıçdaroğlu’na açtığım davaların artık bir önemi kalmadı. Hepsini çekmeye hazırım” dedi.

 

24 Ağustos-10-15 Eylül Tarihlerine Dikkat!

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, FETÖ’nün tekar darbe yapabileceği iddiaları hakkında konuştu.Eroğlu, FETÖ’nün 24 Ağustos ile 10-15 Eylül tarihleri arasında, IŞİD PKK destekli bir şeyler yapacakları, helikopterli bir takım saldırılarda bulunacakları şeklinde haberler geldiğini ve bu konuda hazırlıklı olduklarını söyledi.

 

Türkiye İlk  10’a Girdi

 

İngiltere’nin Farnborough şehrinde Dünya Havayolları Ödülleri’nde 2016’nın en iyi 25 havayolu belli oldu. Türk Hava Yolları listeye 7. Sıradan girerek ilk 10’da olmayı başardı. 25 ülkeden oluşan listenin birinci sırasında ise Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait Emirastes havayolu şirketi yer aldı. Emirates’i sırasıyla Katar, Singapur ve Çin takip etti.

 

Darbeci Askerleri Yakaladı, Tuğgeneral Oldu

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele 15 Temmuz gecesi saldıran darbeci askerleri arama operasyonlarını yöneten Albay Semih Okyar tuğgeneralliğe yükseltildi. Okyar’ın 3 yıl önce tuğgeneral olabilmek için YAŞ’a girmeye hak kazandığı ancak FETÖ’nün suçlamaları yüzünden terfi edemediği öğrenildi.

 

Yenikapı’da Tarihi Miting

 

Demokrasi ve Şehitler Mitingi,dün, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin katılımıyla İstanbul Yenikapı Miting Alanı’nda yapıldı.3,5 milyon katılımcıya hizmet verme kapasitesine sahip miting alanına, Türk bayrağı, Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafları asıldı.

 

FETÖ’ye Bulaşan Şirket Sayısı Açıklandı

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, darbe girişiminin ekonomiye yüzde 1 oranında dahi etkisi bulunmadığını söyleyerek, ‘’Türkiye’ye etkisi Rusya krizi kadardır, hatta daha da azdır.’’ dedi. Tüfenkci, hangi şirketlerin bu yapıya bulaştığını bildiklerini söyleyerek, FETÖ’ye bulaşan 200-250 tane şirketler grubu olduğunu açıkladı.

 

KYK Üniversitesi Kapanan Öğrencilerin Burslarını Kesti

 

Kredi ve Yurtlar Kurumu,23 Temmuz’da çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan 15 üniversitede öğrenim gören yaklaşık 65 bin öğrenci arasından, öğrenim kredisi veya burs alanların burslarının kesildiğini açıkladı. Söz konusu öğrencilere yeni bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilene kadar öğrenim kredisi ve burs ödemesi yapılmayacak.


0282 726 91 91
0282 747 65 10