Festivale 3 bin kuş ile katılacaklar

Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Hasan Erişken, 28 Ağustos Pazar günü Çatalca'da gerçekleştirilecek olan 2.Öntepe kuş festivaline Çerkezköy'den ve Kapaklı'd

Çerkezköy 8.08.2016 19:15:00 0
Festivale 3 bin kuş ile katılacaklar

“AMACIMIZ DERECE ALMAK”

 

Hasan Erişken, Çatalça 2.Öntepe Kuş festivalinde hedeflerin yapılacak yarışmada derece elde etmek olduğunu belirtti. Erişken, “ Çatalca belediyesinin katkı ve destekleriyle  geçen yıl başlatılan, bu yılda yine belediyenin destekleriyle ikincisi gerçekleşecek olan Çatalca 2. Öntepe Kuş Festivali’ne bu yılda katılacağız. Geçen yıl kurulmasına ön ayak olan ve büyük emek sarf eden Çatalca Güverçin Sevenler Derneği Başkanı Murat Cihangir’e Çerkezköy ve Kapaklı ilçeleri Kanarya Sevenler dernekleri olarak hem destek olmak  hem de Trakya bölgesinde en güzel kuş yetiştiren öncü yerler olarak bu festivalde kuşlarımızı görücüye çıkaracağız” dedi.

 

“FESTİVAL BİR GÜN SÜRECEK”

 

Çatalca 2. Öntepe Kuş festivaline 10 bin kuş’un katılacağını da belirten Hasan Erişken,” Geçen yıl Çatalca belediyesinin katkı ve destekleriyle başlatılan ve yine bu yılda belediyenin sponsorluğunda gerçekleşecek olan Çatalca 2. Öntepe Kuş Festivali’nin büyük ilgi görmesi bekleniyor. Geçen yıl Marmara bölgesindeki tüm il ve ilçelerdeki kuş dernekleri bu festivale katılım göstermişti. Bu yılda aynı şekilde ilgi göreceğini tahmin ediyoruz. Festival 28 Ağustos Pazar günü sabah 09.00-18.00 saatleri arası olacak. Dereceye giren kuşların sahiplerine ödüller verilecek ve gün boyu da kuş satışı yapılacak. Bu festivale katılacak olan kuş yetiştiricilerimizin kuşlarına iyi bakmalıdır. Kuşların hastalıklara karşı aşılı olduğunu belgeleyen belgesi olacak.”ifadelerini kullandı.

 

ÇERKEZKÖY’DE DE BÖYLE BİR ETKİNLİK YAPILMASINI İSTİYORUZ

 

Hasan Erişken” Çatalca, Çorlu gibi ilçelerimizde yapılan kuş festivalleri gibi Çerkezköy’de de bir festival yapılmasını arzu ediyoruz. Bu  tür organizasyonlarımıza Çerkezköy Belediyemiz tarafından destek verilerek  yada Çerkezköy belediyesi adı altında gerçekleşmesi daha iyi olur düşüncesindeyiz. Belediyemizin bu yönde kuşçulara yapacağı katkı ise ilçemizin bu alanda da ismini duyurmasına vesile olacaktır.”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10