Ayçiçeği alımları başladı

 S. S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin 206 yılı Ayçiçeği alımlarına önceki gün kooperatifin Yanıkağıl Mahallesindeki alım merkezinde başladı

Çerkezköy 11.08.2016 20:59:00 0
Ayçiçeği alımları başladı

 2016 YILI AYÇİÇEK HASADININ HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

 

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, yaptığı açıklamada ilk gün 3 bin 253 kilo ayçiçeği alımı yapıldığını ve alımların hızla devam edeceğini söyledi. İlk ürün alış sezonu açılışında S.S. Çerkezköy Yağlı Tohumlar tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal, Kooperatif Müdürü Turgay Çolak,Kooperatif personeli,Çerkezköy Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Bekri,Ürün teslim eden kooperatif ortaklarından Mehmet Baykuş,Orhan Küçükişcan ve alım merkezi çalışanları hazır bulundu. Açılış töreninde konuşan Kooperatif Başkanı Nafis Ünal, “Bu yılda alın terimizin ve emeğimizi almanın mutluluğunu duyuyoruz.Temennimiz beklentimiz doğrultusunda bir ücret verilmesidir.2016 yılı ayçiçeği hasadının tüm ortaklarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 İLK ÜRÜN GETİREN ÜRETİCİYE 18 LİTRELİK YAĞ ÖDÜLÜ

 

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, 2016 yılı Ayçiçek ürün alımlarına başlanıldığını belirterek, “Çerkezköy Yağlı Tohumlar Kooperatifi olarak 2016 yılı ayçiçeği ürünü alımlarına kooperatifimizin alım merkezi ve aynı zamanda silolarının bulunduğu Kapaklı İlçemizin Yanıkağıl Mahallesi’nde başladık. Bu yılın ilk ürününü Çerkezköy’ün Veliköy Mahallesinden Mehmet Başkuş 3 bin 73 kilo, Kapaklı Karlıköy Mahallesinden Orhan Küçükişcan ise 180 kilo olmak üzere toplam 3 bin 253 kilo ilk gün alım yaptık. Her yıl olduğu gibi ilk ürünü teslim eden üreticiyi kooperatif olarak ödüllendiriyoruz. Kooperatifimiz ortağı olan ve ilk ürünü teslim eden Orhan Küçükişcan 18 kilogramlık yağ ile ödüllendirdi. Ödülünü önümüzdeki günlerde kendisine vereceğiz” dedi.

 

 İLK GÜN 3 BİN 253 KİLO ÜRÜN ALIMI YAPILDI

 

Ünal, “ İlk gün alımlarımız 3 bin 253 kilo olarak gerçekleşti ancak alımları duyan üreticilerimiz alım merkezimize akın etmeye başladı. Önümüzdeki günlerde alımlar giderek artacak. Geçen yıl kooperatif olarak rekoltemiz 5 bin 500 ton dolayındaydı. Bu yıl da beklenen rekoltemizi gerçekleştireceğimize inanıyoruz. İlk gün 180 kilo ürün teslim eden ortağımız Orhan Küçükişcan Tunca cinsi ayçiçeği, Mehmet Başkuş ise C 70165 cinsi ayçiçeği teslim etti. İlk gün bu iki ortağımızın teslim ettiği ürünlerin yağ oranı yaklaşık yüzde 42 dolayında bulunuyor. Yeni hasat mevsiminin tüm ortaklarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”ifadelerini kullandı.

 

GEÇEN YILIN REKOLTESİNİ YAKALAYACAĞIZ

 

Ünal “ Yanıkağıl alım merkezimizde gerçekleştirdiğimiz alımlar, tarladan son ürün kalkana kadar alımlar devam edecek. Alımlar her gün yapılmaktadır. Bu yıl, zamanında yağan yağışlar sonunda meydana gelen aşırı sıcaklar nedeniyle ayçiçeğinde gelişimi biraz etkilendi. Gelişimini geç tamamlayan tarlalardaki ürünlerinde oluşması sonrasında alımları bu yıl ayni anda gerçekleştirmiş olacağız. Ancak en son ekilen ve gelişimini tamamlamak üzere olan az sayıdaki ekili alanlardaki ürünlerin alımını da mevcutların alımını tamamladıktan sonra alarak 2014 yılı alımlarını tamamlamış olacağız. İlk zamanlar rekoltede düşüş yaşanacağı kuşkusu duymuştuk. İlk alımlara baktığımızda dönümüne göre ortalama 180 kilo olarak gerçekleşen rekoltemiz ilerleyen günlerde rekoltemiz ortalama 200 ila 220 kiloyu bulacak. Bu nedenle bu yılda rekoltemizi gerçekleştireceğiz. ” diye konuştu.

 

YAĞ ORANINA GÖRE ÜCRET ÖDENECEK

 

Başkan Nafis Ünal, ürün teslim eden ortaklara teslim ettikleri ürünün yağ oranına göre ücret alacaklarını da belirterek, “Her yıl olduğu gibi bu yılda ayçiçeği teslim eden ortaklarımıza teslim ettikleri ürünün yağ oranına göre ücret ödenecektir. Bu yıl da iyi bir ücret beklentimiz var. İnşallah beklentimiz doğrultusunda ücret ödeneceğine de inanıyoruz.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10