Tren seferlerine sahip çıkalım

Çerkezköy Tren Garı'nda incelemelerde bulunan Kaymakam Metin Kubilay, 3 yıl süren uğraşlar sonucu başlatılan İstanbul tren seferlerine vatandaşların ilgisinin her geçen gün arttığını belirtti.

Çerkezköy 12.08.2016 20:40:00 0
Tren seferlerine sahip çıkalım

Çerkezköy Gar Şefi Mustafa Parapan, üstgeçitte bulunması gereken 3 asansör ile ilgili ihalenin yapıldığını belirterek, “Yer teslimi de yapıldı. Bugün yarın çalışmalara başlayacaklar” dedi.


HALKIMIZIN İLGİSİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay dün saat 15.00’da Çerkezköy Tren Garı’nı ziyaret etti. Ziyarette Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya da hazır bulundu. Çalışmalar hakkında Kaymakam Kubilay’a bilgi veren Çerkezköy Gar Şefi Mustafa Parapan, “Eski hatların yenileme çalışmaları hızla devam ediyor. Yüzde 70’i tamamlandı. Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde başlayan İstanbul tren seferlerimize de halkımızın ilgisi her geçen gün artıyor” dedi. İlk gün 14 kişi ile başlayan seferlerin 115 kişiye kadar ulaştığını kaydeden Parapan, “Tren seferlerimiz fiyat olarak da oldukça avantajlı. Tam bilet 8 Lira iken, gidiş dönüş bileti ise 13 Lira” dedi. Mustafa Parapan, Çerkezköy’den kalkan trenin 1 saat 30 dakikada Halkalı’ya vardığını kaydetti.

 

EK SEFERLER İSTİYORUZ

 

Vatandaşların Kapıkule-Halkalı tren seferlerinin başlamasından dolayı çok memnun olduğunu kaydeden Kaymakam Kubilay ise “3 yıllık çalışmalarımız sonucunda tren seferlerimiz yeniden başladı. Halkın ilgisi de her geçen gün artıyor. Fiyatı da uygun. Sabah saat 09.56’da Çerkezköy’den İstanbul’a, akşam saat 18.00’da da Halkalı’dan Çerkezköy’e tren seferi var. Fakat bu yeterli değil. Biz Halkalı’dan bu tarafa sabah saat 06.30’da, buradan Halkalı’ya da akşam saat 17.30’da tren seferleri eklenmesini istiyoruz. Çünkü burada 400’ün üzerinde fabrika ve 80 binin üzerinde çalışan var. Çok sayıda işçi İstanbul’dan geliyor. Konuyla ilgili ÇOSB ve ÇTSO yönetimlerinin de görüşlerinin yer aldığı başvurumuzu TCDD Bölge Müdürlüğümüze gönderiyoruz” dedi.

 

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK

 

Çerkezköylülerin tren seferlerine sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Kaymakam Kubilay, “Doluluk oranımızı artırmalıyız. Halkımız da tren seferleri ile ilgili taleplerini gerek Çerkezköy Gar Şefliğine, gerekse TCDD Bölge Müdürlüğü’ne iletebilir” dedi. Çerkezköy Tren Garı’ndaki üst geçitte bulunan asansör kısmının boş olduğuna dikkat çeken Kubilay, “Eksikliklerin süratle tamamlanması gerekiyor. Engelli vatandaşlarımızın, yaşlılarımızın, çocuklu ailelerimizin bu hizmetten faydalanması gerekiyor. Bu konuda Çerkezköy Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğümüz de üzerine düşeni yapacaktır. Kısacası halkın memnuniyeti için herkes üzerine düşeni yapacak” dedi. Çerkezköy Gar Şefi Mustafa Parapan, üstgeçitte bulunması gereken 3 asansör ile ilgili ihalenin yapıldığını belirterek, “Yer teslimi de yapıldı. Bugün yarın çalışmalara başlayacaklar” dedi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10