Çerkezköy'e 63 milyon TL'lik yatırım yapılacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak dün saat 10.00'd TESKİ Çerkezköy Hizmet Binası'na gelerek bir basın açıklaması düzenledi. Albayrak, basın açıklamasında Çerk

Çerkezköy 12.08.2016 20:41:00 0
Çerkezköy

“TELEVİZYONDA GÖRDÜKTEN SONRA BELEDİYEYE GEÇTİM”

 

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi hakkında açıklamasına başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ Bu yaşıma kadar üç darbe gördüm. Darbe gecesi evde çalışıyordum. Bu esnada eşim yanıma gelerek televizyonda görmem gereken görüntülerin olduğunu söyledi. İlk önce köprüde askerleri görünce şaşırdım, daha sonra TRT’de darbecilerin bildirisini duyunca da hemen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne geçerek tüm ışıkları açtım. Tüm çalışma arkadaşlarımı belediyeye çağırdıktan sonra Vali Mehmet Ceylan’ın yanına geçerek 06.00’ya kadar gelişmeleri takip ettik. Daha sonra Belediyeye geçerek halkımızın bana emanet ettiği belediyeyi darbecilere teslim etmemek için bekledim.  Halkımız, birlik beraberlik içinde bu darbe girişimine karşı direnç gösterdi” diye konuştu.

 

“YANLIŞ YORUMLARA ÜZÜLDÜK”

 

İlçe Belediye Başkanları ile bir araya gelerek darbeye karşı mücadele ettiklerini kaydeden Albayrak “Darbeye ise en çok karşı duranların başında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay olmuştur. Fakat bu süreçte meydanlara çıkmadığı için kendisine karşı yapılan yanlış yorumlara çok üzüldük. Başkan Vahap Akay bu konuda ise üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiştir. Kısacası bu işin bir siyasi beklentisi ise olmamalıydık. İnşallah güzel ülkemiz bir daha bu tür kötü olaylarla karşılaşmayacaktır” dedi.

 

“BEKLENTİLER YÜKSEK”

 

Albayrak “ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 28 ay 12 gündür var. Daha 31 ay 18 günlük hizmet süremiz bulunuyor. Görev süremizin ilk iki yılı ise yapılanma ve sistemin oluşumu ile geçmiştir. Halkımızın beklentileri ve talepleri çok yüksek. Gerek daire başkanlıklarının, gerekse TESKİ’nin oluşması için ciddi bir süreye ihtiyaç vardı. 2016 yılı itibari ile sistemimiz oturdu ve Büyükşehir çalışmaları başladı” açıklamasında bulundu.

 

“135 BİN NÜFUSU VAR”

 

Çerkezköy’e ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Albayrak “ Çerkezköy ilçemiz Türkiye’nin en hızlı nüfus artısı olan ilçelerindendir. Aynı zamanda ilçemiz bir sanayi merkezidir. Kapaklı ilçe olmadan önce nüfus 180 bin civarındaydı. Bugün ise Çerkezköy 135 bin nüfusa sahip bir ilçedir. Buna paralel olarak kilometreye yaklaşık 200 kişi düşmektedir. Çerkezköy’ün sorunlarının ötelenmemesi gerekiyor” dedi.

 

“ENGELLEME YOK”

 

Albayrak “ Hükümet Caddesi Büyükşehir Belediyesi’nin yol ağıdır. Köprü ile ilgili haberlerden geç haberimiz oldu. Tek sıkıntımız, Çerkezköy Belediyesi ile aramızdaki haberleşme ağıdır. DSİ’den bize köprünün yıkımı ile ilgili talep 12 Temmuz’da gelmiştir. Bunun üzerine bizde ekiplerimizi göndererek köprüde incelemeler yaptırdık. Köprünün 17 metre yapılacağı, caddenin genişliğinin de 25 metre olacağını tespit ederek DSİ’ye 25 Temmuz’da köprünün genişliğinin cadde genişliğine uygun hale getirilmesi ile ilgili yazı yazdık. Bu haberden sonra, köprü ile ilgili son kararı Çerkezköy Belediyesi’nin vermesi ile ilgili yazı gönderdik. Yani köprünün yapılması ile ilgili bir engelleme yok”  açıklamasında bulundu.

 

“TOPLAM YATIRIM 63 MİLYON TL’DİR”

 

Çerkezköy’de devam eden ve yapılacak projeler hakkında basın mensuplarını bilgilendiren Albayrak “TESKİ’ye Çerkezköy ile ilgili projelerin aksatılmadan yapılması talimatı verdim. Bugüne kadar 10 milyon 789 bin Lira’lık çalışma tamamlanmış, 30 milyonluk proje de devam etmektedir. DSİ’nin yaptığı Atık Su Arıtma Tesisi de bizim adımıza yapılıyor. Bu projenin maliyeti de 23 milyon 517 bin Lira’dır. Bu bedeli de TESKİ ödeyecektir. Yani TESKİ’nin Çerkezköy’deki tamamlanan, devam eden ve planlanan toplam yatırımı yaklaşık 63 milyon TL’dir  “dedi.

 

“KÜLTÜR MERKEZİ DÜŞÜNÜYORUZ”

 

Albayrak “ Çerkezköy Merkez İçme Suyu İnşaat Projesini ihaleye çıkartık. Ambardere de kanalizasyon projesi de tamamlanmıştır. Emlak konutları ve Veliköy kolektör hattı projeleri ise hazırlanmıştır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bu zamana kadar yaptığı işlerin maliyeti ise 12 milyon 585 bin TL’dir. Kültür Merkezi projemiz ise devam ediyor, bu proje için iller bankasından kredi alacağız. Çerkezköy Belediyesinden projeyi aldık, kredi konusu da meclisimizden geçmiştir. Projeyi  10 Eylül tarihinde ihale bürosuna gönderip 2017 yılının başında da temelini atmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

“İÇME SUYU HATTINI YENİLEMEK İSTİYORUZ”

 

Albayrak “ Son günlerde yerel gazetelerde çıkan Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kavak Dere ile ilgili iki ay önce Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay bizlerden ıslah talebinde bulundu. Konuyla ilgili proje hazırlandı. 20 Ağustos tarihinde ihalesi yapılacak. Kızılpınar Mahallesi Koca Meşe Piknik Alanı’nda yaklaşık 5 kilometrelik bir yol yapılıyor ve  bu yerin soğuk asfaltlama çalışmasını biz Belediye olarak  yapacağız. Kent Park projesi 3 ay içinde ihale bürosuna gönderilecek. Aş Evi ve Gıda Bankası gibi sosyal projeler de 30 Ekim’de ihale bürosuna gönderilecek. Kapalı Yüzme Havuzu’nun statik projesi de hazırlandı. Bu projenin ihalesi yapılırken, bir ay içinde çalışmalara başlanması hedefleniyor. Çerkezköy-Veliköy yolunun aydınlatma projesi ve Cengiz Topel Caddesi’nin TEM Otoyolu’na bağlanması projesi ile ilgili Karayolları ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu projeleri ise 2017 sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. En büyük hedeflerimiz arasında Çerkezköy’ün içme suyu hattını yenilemek yer alıyor. 30 Mart 2019 tarihine kadar verdiğimiz bütün sözleri yerine getireceğiz” diye konuştu.

 

“ÇORLU’YA 5 OTOBÜS ALDIK”

 

Basın mensuplarının “ Su ücretleri diğer Büyükşehir Belediyelerine nazaran neden çok pahalı “ sorusuna Albayrak “ 30 Büyükşehir Belediyesi arasında en pahalı su kullanmada Tekirdağ 19’uncu sıradadır” cevabını verdi.  İdare Mahkemece iptal edilen Tek-Park uygulamasına da değinen Albayrak “ Tek-Park’ın bu zamana kadar aldığı ücretlerin geri iadesi olmayacak. Biz oradan gelen paralarla Çorlu’ya beş adet toplu taşıma otobüsü aldık” diye konuştu.

 

“KÜME EVLERE PARK YAPACAĞIZ”

 

Albayrak “ Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve kurum müdürleri Bağlık Mahallesi Küme Evler mevkiinde vatandaşlarımızın taleplerini dinlediler. Vatandaşlarımız çocuklarının park olmaması nedeniyle mezarlık içinde oyun oynadıklarını, burada uyuşturucu kullananlar için tehlike arz ettiğini söylediler. Haberleri yakından takip ettim. En kısa zamanda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile oraya gidip, çocuklarımıza bir oyun parkı oluşturma için gerekli çalışmaları yapacağız” açıklamasında bulundu.

 

“SON AŞAMAYA GELDİ”

 

Çerkezköy’de yaşayan vatandaşların Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçları ile nezaman Tekirdağ’a gidebilecek” sorusu üzerine konuşan “Bu konu son aşamaya geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesini bu ay olağanüstü toplantıya çağırdık. Salı günü toplanacağız. Projelerin onaylanması yapılacak ve adım adım ilçelere de hizmetleri götüreceğiz. Toplu otopark yapımı içinde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10