Meslekten ihraç edildiler

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile Tekirdağ ve ülke genelinde meslekten ihraç edilen polislerin isimleri açıklandı.

Tekirdağ 17.08.2016 20:58:00 0
Meslekten ihraç edildiler

Yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile ülke genelinde Emniyet Teşkilatında çalışan 2 bin 360 kişi meslekten ihraç edildi. 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından bugüne kadar Tekirdağ’da 82 polis açığa alınırken; bunlardan 58’i adliyeye sevk edildi. Tekirdağ’da aralarında Saray Emniyet Müdürü Mustafa Kayaoğlu’nun da yer aldığı 6 kişi meslekten ihraç edildi. İşte o isimler: “Mustafa Kayaoğlu (4. Sınıf Emniyet Müdürü), Nuh Ağören (4. Sınıf Emniyet Müdürü), Nasif Macit (Başkomiser), Ahmet Tatlıcı (2. Sınıf Emniyet Müdürü), Harun Korkmaz (Emniyet Amiri), Fatih Usame Avseven (Komiser).”

 

EMNİYET'TEN İHRAÇ EDİLENLER

 

İhraç edilenler arasında özel güvenlik denetleme, strateji geliştirme ile teftiş kurulu başkanlıklarında görevli 1. sınıf emniyet müdürleriyle aralarında polis meslek yüksekokullarında öğretmen emniyet müdürleriyle çeşitli il kadrolarında görev yapan diğer emniyet müdürleri de yer aldı. İhraç edilenlerin arasında eski Emniyet Genel Müdürlüğü Basın Halkla İlişkiler Amiri Cihangir Baycan, Havacılık Daire Başkanlığında ikinci sınıf emniyet müdürü olarak görev yapan Aziz Özmen, eski Ankara Kriminal Bölge Laboratuvar Müdürü İsmet Doğru, eski Bursa TEM Şube Müdürü Ali Asker de yer aldı. 

 

VERİLEN TÜM HAKLAR GERİ ALINACAK

 

Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatından çıkarılanların rütbe ve memuriyetleri mahkumiyet kararı aranmaksızın alınacak. Bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilemeyecek, bir daha kamu hizmetlerinde istihdam olamayacak. İhraç edilenlerin silah ruhsatları iptal edilecek. Bu kişiler oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde edilecek. Kurumlarıyla bağı kesilen polisler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacak. Bu kişiler hakkında ilgili bakanlık ve kurumlarca ilgili pasaport birimine derhal bildirimde bulunulacak, pasaportları iptal edilecek.   Öte yandan firarda olan Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın’ın kaldığı lojman da eşi ve yakınları tarafından boşaltıldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10