Ceylan; 'amaç Tekirdağ'da 100 koloni'

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından arı üreticiliğini desteklemek, geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla tüm ilçelerde gerçekleştirilen kovan dağıt?

Çerkezköy 24.08.2016 23:52:00 0
Ceylan;

TÜM İLÇELERDE DAĞITILIYOR

 

Çerkezköy’de Teknik Hizmetler Biriminde düzenlenen Arı Kovanı dağıtım töreni Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığında görevli Ziraat Mühendisi Ali Balcıoğlu ve Çerkezköy Belediyesi Veterineri Şevket Halimoğlu koordinesinde gerçekleştirildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından arı üreticiliğini desteklemek, geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla tüm ilçelerde gerçekleştirilen arı kovanı dağıtımının bu yıl ikincisi yapıldı.

 

YAKLAŞIK 400 ARI KOVANI DAĞITILDI

 

Geçen sene Kızılpınar mahallesinde yapılan arı kovanı dağıtımında 38 arıcıya 6’şar adet arı kovanı dağıtılmıştı. Bu sene Çerkezköy Belediyesi Teknik Hizmetler biriminde düzenlenen törenle 42 arıcıya yaklaşık 400 arı kovanı dağıtıldı. Konu hakkında açıklama yağan Tekirdağ Arıcılar Birliği Çerkezköy Temsilcisi Gürsel Ceylan, “2014 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ ilinde polinizasyonu artırmak için 50 bin adet arı kovanı desteği projesini başlattı. Geçen yıl Kasım ayında bir grup Kızılpınar mahallesinde dağıtılmıştı. Bu projede amaç birazda kovan sayısı az olanları 30’un üzerine tamamlayıp Tekirdağ birliğine üye yapmak” dedi.

 

HEDEF 100 BİN KOLONİ

 

Tekirdağ Arıcılar Birliğine üye olma şartlarından bir tanesinin de en az 30 arılı kovanın olması gerektiğini ifade eden Ceylan, “bu projenin bir diğer amacı da birliğe üye olunması adına destek sağlanmış oluyor. Şu an itibariyle Tekirdağ genelinde kayıtlı 49 bin koloni var. Bunu 50 bin daha arı kovanı dağıtarak 100 bine çıkartmak hedefleniyor. Bu proje 5 yıllık bir proje ve ikinci adımı yapıldı. 3 yıl daha 50 bini tamamlayana kadar dağıtım devam edecek” açıklamasında bulundu.

 

DIŞARIDAN ÇOK ARICI GELİYOR

 

Gürsel Ceylan yaz döneminde özellikle İl dışından Tekirdağ bölgesine çok arıcının geldiğini belirterek, “özellikle arıcılar ayçiçeği döneminde geliyorlar. Burada Tekirdağ İli olarak sadece ayçiçeği değil bunun yanında kavun, karpuz, kiraz gibi değişik meyve ve sebze türleri var. Bizim bölgemizde arıcılık Nisan da başlayıp Eylül ayına kadar devam ediyor. Kış döneminde gerekli bakımlar yapılıyor. Arılar kışın salkım haline gelerek kış uykusuna yatıyorlar” diye konuştu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10