Akay'a bir öneri de Ordu'dan

Milliyetçi Hareket Partisi Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu, yaptığı yazılı açıklama ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a öneri de bulunarak, "mevcut Belediye Kapalı spor salonlarÄ?

Çerkezköy 24.08.2016 23:56:00 0
Akay

CUMHURİYET MEYDANININ İSMİ DEĞİŞTİRİLMEMELİ

 

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel’in, sosyal medya hesabından ‘belediye meydanının ismi demokrasi meydanı olarak değiştirilsin’ çağrısı üzerine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da önerinin ilk meclis toplantısında değerlendirileceğini ifade etmişti. Konu hakkında açıklama yapan Mustafa Ordu, “Atatürk heykelinin bulunduğu meydanın adı belediye meydanı değil, Cumhuriyet meydanıdır. Bu meydanın adının değişmesini isteyen siyasi parti ilçe başkanının bu gerçeği bilmediği için böyle bir öneride bulunduğunu tahmin ediyorum. Yoksa hiçbir siyasi parti İlçe Başkanı  Cumhuriyet meydanının isminin değiştirilmesini düşünemez, düşünmemeli de” ifadelerini kullandı.

 

CUMHURİYET KURTULUŞ SAVAŞI DEMEKTİR

 

“Cumhuriyet milletimizin varlık nedenidir” diyerek açıklamasına devam eden Ordu, “Cumhuriyet Atatürk’tür. Cumhuriyet Kurtuluş savaşı demektir. Cumhuriyet emperyalist devletlere karşı dünya üzerinde kazanılan ilk bağımsızlık savaşının tescillenmiş sonucudur. Cumhuriyet dünyadaki tüm mazlum milletlerin örnek aldığı emperyalizme başkaldırışıdır. Cumhuriyet Türkleri Anadolu topraklarından atmak için işgale girişmiş yedi düvele atılan dünya tarihine mal olmuş bir şamardır. Cumhuriyet canları ve kanları pahasına yaşadığımız toprakları vatan yaparak bizlere emanet eden kahraman şehitlerimiz, gazilerimizdir. Cumhuriyet milleti kul olmaktan çıkaran ona eşit birey olma hakkı tanıyan demokrasinin ta kendisidir. Onun için Cumhuriyet meydanının adının değiştirilmesi düşünülmemelidir, düşünülemez” dedi.

 

SPOR SALONLARININ İSMİ DEĞİŞTİRİLEBİLİR

 

Kendisinin de bir önerisi olduğunu sözlerine ekleyen Ordu şöyle devam etti; “15 Temmuz da devlet içine yuvalanmış, devleti ele geçirmek için darbe yapmaya kalkışan meczup, vatan hainlerine karşı örnek bir direniş sergileyerek gözünü kırpmadan canlarını feda eden kahramanların isimlerinin ölümsüzleştirilmesi gerektiğine de inanıyorum. Bu konuda benim bir önerim, mevcut Belediye Kapalı spor salonlarından birinin ismi ‘15 TEMMUZ’ diğerinin ismi de ‘DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ’ olarak değiştirilebilir. Hatta Çerkezköy genelinde sokak isimleri gözden geçirilerek tespit edilecek 246 sokağa 15 Temmuzda şehit olan her bir kahramanımızın isimleri de verilebilir” diye konuştu.

 

BAĞLIK YERİNE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ MAHALLESİ OLSUN

 

Bağlık mahallesinin ismini ‘DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ’ mahallesi olarak da değiştirilebileceği yönünde başka bir öneri daha sunan Mustafa Ordu, “bu mahalledeki tüm sokaklara da 15 Temmuz şehitlerinin adı verilebilir. Zaten Bağlık özel bir isim değil, bir bölgenin ismidir. Üstelik Çerkezköy’deki diğer mahalle isimleriyle pek uyumlu değil, değiştirilmesi toplumda bir kutuplaşmaya neden olmaz. Her bir sokağına 15 Temmuz şehitlerinin adının verilmesine kimsenin karşı çıkacağını zannetmiyorum. Bu şekilde hem bizlere emanet edilen Cumhuriyetimize her zaman sahip çıkacağımızı hem de Cumhuriyeti yıkmak için sinsi emelleri olanlara karşı her zaman dikkatli olacağımızı, gerektiğinde Cumhuriyet ve demokrasi için severek canlarını veren kahramanlarımızı da unutmayacağımızı dost düşman herkese göstermiş oluruz” dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10