Öğrenci servis ücretleri belli oldu

Çerkezköy ve Kapaklı'da bulunan Öğrenci Servisleri Kooperatif Başkanları, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As başkanlığında dün saat 11.30'da odada bi

Çerkezköy 24.08.2016 23:57:00 0
Öğrenci servis ücretleri belli oldu

VELİLERİ UYARDI

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As’ın başkanlığında Çerkezköy’den dört, Kapaklı’dan dört olmak üzere toplam 8 öğrenci ve personel servisleri Kooperatif başkanları bir araya gelerek yeni eğitim öğretim yılında uygulayacakları fiyatları belirlediler ve yeni dönemdeki çalışma programlarını dile getirdiler.Toplantıda konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As “ Öğrenci velileri çocuklarını öğrenci servislerine kayıt yaptırırken seçici olmaları gerekmektedir. Özellikle servislerin öğrenci servisi olması zorunluluğu vardır. Bunların dışında çalışan servislere öğrenci kaydı yaptırılmasınlar.J plaka haricinde öğrenci taşımacılığı yapan kişilere itibar etmemeleri gerekmektedir. J plakalı harici öğrenci taşımacılığı yapan araçlar korsan araç sayılacağından yarın öbür gün yapılacak uygulamalarda bütün araçlara hem ceza hem de trafikten men edilecektir.”diyerek öğrenci velilerini bu konuda uyardı. 

 

“KAMERA TAKMALARI GEREKİYOR”

 

As “ Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde öğrenci taşımacılığı yapan araçlar her geçen gün modellerini yükseltiyorlar. Buda beraberinde kaliteli taşımacılığı ve tatlı rekabeti getirmektedir. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı araç takip sistemi ve teknik şartnamesi yeni kurallara göre tüm öğrenci servisi araçlarına kamera takip sistemi  takılması zorunluluğu getirilmiştir. Buda yeni eğitim öğretim yılı başlayana kadar araçlara takılması gerekmektedir. Bu nedenle tüm öğrenci servisi kooperatiflerimiz araç takip sistemini bu süre içinde araçlarına takmak zorundadırlar” dedi.

 

GEÇEN YILA GÖRE 10 TL ARTTI

 

Yeni dönemde uygulanacak olan servis ücretleri konusuna da değinerek “  Araç giderleri ve sigorta giderlerindeki artışlardan dolayı daha önce öğrenci servisleri kooperatiflerimizle yaptığımız toplantılarda ücretler konusunda öğrenci velilerimizin mağdur olmamalarını göz önünde bulundurduk. Geçen yıla göre bir iyileştirme yapılmasına karar verildi.Buna göre bu yıl öğrenci taşımacılığı yapan kooperatiflerimiz kısa mesafe ‘ye 120 TL, orta mesafeye 140 TL, uzun mesafeye 160 TL öğrenci başı aylık taşıma ücreti alacaklardır. Bu da geçen yıla göre 10 TL artışı göstermektedir” dedi.

 

“ARAÇLARA ÖĞRENCİ SAYISINA KADAR KAYIT YAPILACAK”

 

Öğrenci taşımacılığı yapan servis araçlarına koltuk sayısına kadar öğrenci kaydının yapılacağını da belirten Mustafa As, “Öğrenci taşımacılığı yapan öğrenci servis araçlarına koltuk sayısına kadar öğrenci kaydı yapılması gerekmektedir.Koltuk sayısından fazla araçlara kesinlikle öğrenci alınmayacak. Tüm araçlarda COS sistemi kurulu olması gerekmektedir.UKOME önümüzdeki 2017 yılının dördüncü ayından sonra öğrenci servislerinin tümünde bu sistemin olmasını isteyecek.Bu nedenle odamıza bağlı olan öğrenci ve personel taşımacılığı yapan kooperatiflerimiz bu günden itibaren araçlarına bu sistemi kurmaları gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

 

“AYRI PARA ÖDEYECEKLER”

 

As “Öğrenci taşımacılığı yapan öğrenci servisleri kooperatifleri normal öğrenci taşımacılığı dışında eğer öğrencileri dershane içinde taşımacılığını yapacaksa buna ayrıca para alacaklar. Bu konuda velilerimizi de bilgilendirmek istiyoruz. Çünkü öğrenci servislerine verecekleri ücretler öğrencinin okula gidip gelmesi içindir. Okul haricinde dershane içinde öğrenci taşıyacaklar ise buna ayrıca para ödemek zorunda olduklarını hatırlatıyorum.”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10